🔍 Google se spreminja za dobo umetne inteligence! 🔍

Google $GOOGLje sredi velike preobrazbe na področju umetne inteligence. Na nedavni razvijalski konferenci I/O je predstavil številne nove izdelke in storitve, ki temeljijo na umetni inteligenci, s ciljem, da si ponovno pridobi vodilni položaj v tej dinamični panogi.

GOOGL
$175.16 -$2.63 -1.48%

🧠 "Popolnoma smo v svoji dobi Gemini," je med svojim nastopom dejal glavni izvršni direktor Sundar Pichai in se pri tem skliceval na najnovejše modele umetne inteligence podjetja. Pichai je poudaril, da je umetna inteligenca še vedno "na začetku temeljnega premika".

Konkurenca na področju umetne inteligence je velika. OpenAI in Microsoftovo podjetje $MSFT+0.1% sta skupaj sklenila partnerstvo, ki ga je Microsoft mu je omogočilo, da je v svoje izdelke vključil napredne modele umetne inteligence, kar je prispevalo k temu, da je v začetku leta 2023 postal najdonosnejše podjetje na svetu.

Google pa nikakor ne zaostaja. Čeprav njihov prvi poskus s konkurentom ChatGPT, imenovanim Bard, ni izpolnil pričakovanj, se zdaj osredotočajo na inovacije v svojem osrednjem izdelku : Iskanje. Nova funkcija, imenovana AI Overview, zagotavlja zbirne odgovore na poizvedbe skupaj s povezavami do virov, kar je pomemben korak, ki lahko vpliva na vse, od oglaševalcev do spletnih mest, ki so odvisna od prometa iz iskalnika. Izboljšave so tudi v aplikaciji Google Lens, ki vam omogoča iskanje točno tistega, kar vidite prek telefona.

🚀 Poleg sprememb pri iskanju Google predstavil novo aplikacijo AI . pomočnika Project Astraki zna prepoznavati predmete, reševati programske probleme in se pogovarjati s človeškim tonom.

Google je posodobil tudi svoj paket za produktivnost Workspace . in integriral Gemini v mobilno aplikacijo Gmail, kar uporabnikom omogoča hitro povzemanje e-poštnih sporočil in pisanje kontekstualnih odgovorov. Mobilni operacijski sistem je prejel tudi izboljšave na področju generativne umetne inteligence Android.

📈S temi spremembami imaGoogle prednost pred podjetjemApple $AAPL+0.5%, ki v svoj sistem iOS še ni uvedlo funkcij generativne umetne inteligence. Ker pa se Apple pripravlja na junijsko konferenco WWDC, se pričakujejo pomembne napovedi. Trenutno pa jeApple pred pomembno odločitvijo, ali bo sodeloval z Googlom in uporabljal njegovo umetno inteligenco ali pa bo uporabil umetno inteligenco OpenAI.

Google je trenutno ponovno na vrhu, čeprav bo na prihajajoči konferenci za razvijalce Microsoft Buildki bo potekala od 21.05.-23.05. bi lahko zmanjšala to vodstvo. 🌐🔝

Spremljajmo posodobitve in novice o revoluciji umetne inteligence in drugih naložbenih priložnostih, saj umetna inteligenca še naprej premika trge! 🚀📈

Kako so vam všeč nove funkcije, ki sta jih uvedla Google in OpenAI, in kaj boste z veseljem preizkusili? Kaj je vaša najljubša stvar v zvezi z umetno inteligenco in njeno uporabo?


No comments yet
Timeline Tracker Overview