📈 Dva guvernerja Fed sta namignila, da bodo zaradi počasnega upadanja inflacije obrestne mere ostale višje dlje časa.

V ponedeljek je podpredsednik Podpredsednik Fed Philip Jefferson in podpredsednik Fed za nadzor Michael Barr sta dejala, da bi morale trenutne obrestne mere ostati na sedanji ravni, dokler ne bo bolj prepričljivih dokazov o padanju inflacije. S tem sta poudarila, da nameravata višje obrestne mere ohraniti dlje časa.

Jefferson je poudaril, da je aprilska inflacija, merjena z indeksom cen življenjskih potrebščin, vendarle dala pozitivne signale, saj se je povečala za 3,6 %, kar je manj kot marca, ko se je zvišala za 3,8 %vendar to ni dovolj. Dolgoročni cilj FED-a je 2% stopnja rasti.

Barr je dejal v Atlanti : Bar: "Smo v dobrem položaju, da ohranimo stabilne obrestne mere in pozorno spremljamo, kako se bodo razmere razvijale."

Fed ocenjuje, da bo potrebno več kot le četrtletni podatki, da bi se ohranilo znižanje inflacije. Potrošniška poraba ostaja močna, kar pa se lahko kasneje v letu upočasni glede na to, kako visoke obrestne mere obremenjujejo gospodarstvo.

Predsednik Fed Jerome Powell je prejšnji teden dejal , daFed potrebuje več kot tri poročila o inflaciji, da bi lahko sprejel zanesljivo odločitev o znižanju obrestnih mer. Vlagatelji zdaj ocenjujejo, da so možnosti za septembrsko znižanje obrestnih mer manjše kot 50 %.

Kako to vidite vi? Ali menite, da bomo septembra priča znižanju obrestnih mer? 💭 Kakšen učinek bi po vašem mnenju imelo znižanje obrestnih mer na trge, ki so zdaj na rekordnih ravneh? Ali bi nas čakale nove najvišje vrednosti in podiranje rekordov ali menite, da je borza že tako napeta, da bomo priča nekakšni izravnavi? Delite svoje mnenje v komentarjih!!!📉


No comments yet
Timeline Tracker Overview