💵 Три надеждни дивидентни акции с доходност над 5%!

Ето моята селекция от 3 интересни дивидентни компании от различни сектори.

Тези компании са известни с дългата си история на ежегодно повишаване на дивидентите и на текущите цени предлагат доходност над 5 %. Въпреки че някак си не се очаква увеличението на дивидентите да е огромно, тяхната стабилност и предимства пред конкурентите им ги правят идеални за дългосрочни инвестиции.

1. Realty Income $O+1.0%🏢

Realty Income е инвестиционен тръст за недвижими имоти (REIT), който отдава търговски имоти под наем на известни компании като Walmart, Dollar General и Tractor Supply Company. Понастоящем той предлага дивидентна доходност 5,7 % и изплаща дивиденти ежемесечно. Този REIT увеличава дивидента си всяко тримесечие и наскоро обяви 125-тото си увеличение, откакто е станал публиченпреди30 години.

O
$53.22 $0.53 +1.01%

2. Altria Group $MO-0.3%🚬

Въпреки спада в пушенето на цигари Altria Group, производител на марката цигари Marlboro, може да се похвали с58 увеличения на дивидента през последните 54 години. При настоящите цени акциите предлагат невероятна 8,4% доходност. Засиленото прилагане на забраната за ароматизирани изпарители е положителна новина заAltria, тъй като миналата година компанията придоби NJOY, една от малкото одобрени марки електронни цигари.

MO

Altria

MO
$45.75 -$0.12 -0.26%

3. Pfizer $PFE+0.0%💊

Акциите на фармацевтичния гигант Pfizer предлагат дивидентна доходност 5,6 %. Компанията може да се похвали с 15-годишнаистория на увеличение на дивидентите. Въпреки че приходите от ваксината Комирната и свързаното с COVID-19 лечение с Паксловид бързо намаляват, Pfizer инвестира неочакваните си печалби в нови източници на приходи. Това включва придобиването на Seagen и одобряването на девет нови лекарства през миналата година.

PFE

Pfizer

PFE
$27.65 -$0.01 -0.04%

За мен тези три акции представляват чудесна възможност за всеки инвеститор, който търси стабилен и висок пасивен доход.

Какво е вашето мнение за тези компании и кои компании имате в портфейла си от дивиденти? 🏖️


No comments yet
Timeline Tracker Overview