💵 Tri zanesljive dividendne delnice z donosom nad 5 %!

Tukaj je moj izbor treh zanimivih dividendnih podjetij iz različnih sektorjev.

Ta podjetja so znana po svoji dolgi zgodovini vsakoletnega zviševanja dividend in po trenutnih cenah ponujajo donosnost nad 5 %. Čeprav nekako ni pričakovati velikih povečanj dividend, so zaradi svoje stabilnosti in prednosti pred konkurenti idealna za dolgoročne naložbe.

1. Realty Income $O+0.1%🏢

Realty Income je nepremičninski investicijski sklad (REIT), ki oddaja poslovne nepremičnine v najem znanim podjetjem, kot so Walmart, Dollar General in Tractor Supply Company. Trenutno ponuja dividendni donos 5,7 % in izplačuje dividende mesečno. Ta sklad REIT vsako četrtletje poveča dividende in je pred kratkim napovedal 125. povečanje, odkar je pred30 leti vstopil na borzo.

O
$53.10 $0.03 +0.06%

2. Skupina Altria $MO+0.2%🚬

Kljub upadu kajenja cigaret seAltria Group, proizvajalec blagovne znamke cigaret Marlboro, ponaša z58 povečanji dividend v zadnjih 54 letih. Po trenutnih cenah delnica ponuja neverjetno 8,4% donosnost. Večje uveljavljanje prepovedi aromatiziranih uparjalnikov je pozitivna novica za družbo Altria, saj je ta lani prevzela podjetje NJOY, eno redkih odobrenih blagovnih znamk e-cigaret.

MO

Altria

MO
$44.80 $0.10 +0.22%

3. Pfizer $PFE+1.6%💊

Delnice farmacevtskega velikana Pfizer ponujajo dividendni donos 5,6 %. Podjetje se ponaša s 15-letnozgodovino povečevanja dividend. Čeprav seprihodki od cepiva Comirnata in z zdravilom Paxlovide ,povezanim s COVID-19, hitro zmanjšujejo,je podjetje Pfizer svoje nepričakovane dobičke vložilo v nove tokove prihodkov. To vključuje nakup podjetja Seagen in odobritev devetih novih zdravil lani.

PFE

Pfizer

PFE
$27.41 $0.43 +1.59%

Te tri delnice zame predstavljajo odlično priložnost za vse vlagatelje, ki iščejo stabilen in visok pasivni dohodek.

Kakšno je vaše mnenje o teh podjetjih in katera podjetja imate v svojem dividendnem portfelju? 🏖️


No comments yet
Timeline Tracker Overview