🔍 Pierdere neașteptată de 30 de miliarde de dolari în contracte pentru Boeing, Lockheed Martin și Northrop Grumman✈️

Într-un raport recent al Pentagonului, a fost anunțată o veste surprinzătoare: companiile Boeing $BA, Lockheed Martin $LMT+0.2% și Northrop Grumman $NOC-0.9% au eșuat în lupta pentru un contract interesant pentru drone pentru US Air Force. Acest contract prestigios, în valoare de până la 30 de miliarde de dolari , a fost câștigat de companiile private General Atomics și Anduril , ceea ce indică o concurență semnificativă din partea companiilor mai mici.

Aceasta reprezintă o lovitură semnificativă pentru cei trei giganti din industria de apărare. Contractul se referă la un program CCA (Collaborative Combat Aircraft) în care avioanele de luptă cu echipaj vor colabora cu drone înarmate. Forțele Aeriene Americane intenționează să echipaze fiecare dintre cele 300 de avioane de luptă F-35 și alte 200 de avioane de luptă din următoarea generație de dominație aeriană cu două drone, ceea ce înseamnă că producția totală va ajunge la 1000 de drone.

Se preconizează că fiecare dronă va costa aproximativ 30 de milioane de dolari, astfel încât costul total al programului CCA ar putea ajunge la 30 de miliarde de dolari. Se preconizează că această cifră va crește și că valoarea totală a programului ar putea ajunge până la 180 miliarde de dolari. 📈

În ciuda acestei pierderi, nu totul este pierdut. Boeing, Lockheed și Northrop pot fi în continuare subcontractate sau pot participa la licitații pentru contracte viitoare, deoarece programul CCA se va extinde de-a lungul anilor. În același timp, se poate deschide posibilitatea unor noi acțiuni dacă companiile precum Anduril iau în considerare IPO.

Am urmărit evoluțiile din jurul General Atomics și Anduril, pe măsură ce aceste companii ajung în prim-planul celui mai mare program militar de drone al Pentagonului. De asemenea, sunt intrigat de AeroVironment $AVAV+2.0%,o companie specializată în sisteme aeriene fără pilot la bord care au avut mult succes în luptele din Ucraina.

Cum vedeți viitorul întregii industrii de apărare? Ce părere aveți despre acest nou program care poate aduce noi oportunități pentru industria de armament?💬 💬.


Știri interesante. Am fost destul de interesat de $LMT+0.2%, dar nu am cumpărat-o, iar în prezent acțiunile sunt scumpe.

Apărarea a fost pe val în ultimii ani datorită războiului, dar cred că va scădea din nou. Acțiunile sunt în regulă, cu excepția faptului că sunt mai scumpe, dar în mare parte costă guvernele și asta mă deranjează puțin.

Timeline Tracker Overview