📉 Veszélyben a Medical Properties Trust osztaléka!

A Medical Properties Trust $MPW-0.2% jelenleg körülbelül 10 %, ami lényegesen magasabb, mint azS&P 500 index átlaga , ami 1,4 %. A tavalyi osztalékcsökkentés után is küzd ez az ingatlanbefektetési társaság (REIT). Ezzel együtt számomra fontos kérdés, hogy a befektetőknek fel kell-e készülniük egy újabb osztalékcsökkentésre idén.

Egy orvosi épületekre összpontosító vállalatba befektetni biztosan nem rossz választás , de aMedical Properties Trust nehéz helyzetben van.A vállalatnak gondjai vannak a bérleti díjak beszedésével, különösen az egyik legnagyobb bérlőjétől, a Steward Health-től, amely nemrég bejelentette, hogy csődöt jelentett és azt tervezi, hogy eladja mind a 31 kórházát.

MPW
$4.83 -$0.01 -0.21%

Kilépés Steward Health hozhat MPW hosszú távon pozitív eredményeket, de nincs garancia arra, hogy a kórházak új tulajdonosai pénzügyileg stabilak lesznek. Ha a kórházak eladási folyamata hosszabb ideig tart, MPW kénytelen lesz Steward további pénzügyi támogatást kell nyújtania. Már eddig is nyújtott egy kölcsönt 75 millió dollárt és még többre lehet szükség. 225 millió EUR.

Ezenkívül MPW jelentős adóssága 10,1 milliárd dolláramely az elmúlt évtizedben folyamatosan nőtt.

Az idei első negyedévben azMPW 1,23 dollárosrészvényenkénti veszteséget jelentett , elsősorban a következők miatt leírások aSteward Health-hezkapcsolódó leírások miatt. Ezen tételek nélkül a normalizált működési eredmény (FFO) 0,24 dollár volt részvényenként, ami magasabb, mint a jelenlegi 0,15 dollárosnegyedéves osztalék . Ez a szám azonban alacsonyabb azelőző évi 0,37 dollárnál ,főként aStewardbevételének csökkenése miatt .

A magas adósság és a bizonytalan jövő mellett elkerülhetetlennek tűnik számomra egy további osztalékcsökkentés. Mivel a kórházak eladásának nincs egyértelmű eredménye. Steward a legfontosabb dolog a MPW ...nehéz megmondani, hogy milyen osztalékot engedhet meg magának. Lehet, hogy osztalékcsökkentés következik, de a kifizetés átmeneti felfüggesztése nem biztos, hogy rossz megoldás lenne, hogy MPW hogy az MPW-nek legyen ideje stabilizálni pénzügyi helyzetét.

A bérlőkkel kapcsolatos folyamatos problémák miatt azMPW részvényei több mint 76 %. Amíg a Steward Health körüli helyzet nem oldódik meg, fontos, hogy óvatosak legyünk és figyeljük az új híreket.

Mi a véleménye erről a vállalatról?


No comments yet
Timeline Tracker Overview