📉 Dividende družbe Medical Properties Trust so ogrožene!

Medical Properties Trust $MPW-0.2% trenutno ponuja dividende z donosnostjo okoli 10 %, kar je precej več od povprečja indeksa S&P 500, ki znaša 1,4 %. Ta nepremičninski investicijski sklad (REIT) ima težave tudi po lanskem znižanju dividend . S tem se mi poraja pomembno vprašanje, ali naj se vlagatelji pripravijo na novo znižanje dividend v letošnjem letu.

Naložba v podjetje, ki se osredotoča na medicinske stavbe, zagotovo ni slaba izbira, vendar jedružba Medical Properties Trust vtežkem položaju. Podjetje ima težave z zbiranjem najemnin, zlasti od enega svojih največjih najemnikov , podjetjaSteward Health, ki je nedavno razglasilo stečaj in namerava prodati vseh 31svojih bolnišnic.

MPW
$4.83 -$0.01 -0.21%

Izhod Steward Health lahko prinese MPW pozitivne dolgoročne rezultate, vendar ni zagotovila, da bodo novi lastniki bolnišnic finančno stabilni. Če bo postopek prodaje bolnišnic trajal dlje, MPW bo moral Steward zagotoviti nadaljnjo finančno pomoč. Ta je že zagotovila posojilo v višini 75 milijonov dolarjev in morda bo potrebno še več. 225 milijonov evrov.

Poleg tega je MPW precejšen dolg v višini 10,1 milijarde dolarjevki se je v zadnjem desetletju nenehno povečeval.

V prvem četrtletju leto šnjega leta jedružba MPW poročala o izgubi na delnico v višini1,23 dolarja, predvsem zaradi odpisov povezanih z družbo Steward Health. Brez upoštevanja teh postavk so normalizirana sredstva iz poslovanja (FFO) znašala 0,24 dolarja na delnico, kar je več od trenutne četrtletne dividende v višini0,15 dolarja. Vendar je ta znesek nižji od 0,37 USD izprejšnjega leta, predvsem zaradi zmanjšanja prihodkov družbe Steward.

Zaradi visokega dolga in negotove prihodnosti se mi zdi, da je nadaljnje znižanje dividend neizogibno. Ker ni jasnega izida prodaje bolnišnic Steward's je najpomembnejša stvar za MPW ...je težko vedeti, kakšne dividende si lahko privošči. Morda bo prišlo do znižanja dividend, vendar začasna prekinitev izplačevanja morda ne bi bila slaba možnost za MPW da se družbi MPW omogoči čas za stabilizacijo njenega finančnega položaja.

Zaradi nenehnih težav z najemniki so delnice družbe MPW padle za več kot 76 %. Dokler se razmere v zvezi z družboSteward Health ne razrešijo, je treba biti previden in spremljati nove novice.

Kakšno je vaše mnenje o tem podjetju?


No comments yet
Timeline Tracker Overview