📺 Profitabilitate în lumea streaming-ului!

Companiile de media raportează o creștere a streamingului în acest an, din cauza creșterii prețurilor, a restricțiilor de partajare a parolelor și a concedierilor în masă. Cu toate acestea, profitabilitatea rămâne volatilă.

🐭Disney $DIS-0.7% a raportat un profit operațional de 47 de milioane de dolari în divizia sa Direct-to-Consumer(DTC), care include Disney+ și Hulu, comparativ cu o pierdere de 587 de milioane de dolari în perioada anului precedent. Cu toate acestea, compania a avertizat că se așteaptă ca rezultatele diviziei să revină pe teritoriul negativ în următorul trimestru.

DIS

Disney

DIS
$100.09 -$0.71 -0.70%
Target Price
149.47 (+49.34% Upside)

Comcast $CMCSA a raportat o pierdere de 639 milioane de dolari, iar Paramount Global $PARA o pierdere de 286 milioane de dolari în diviziile sale de streaming.

CMCSA

Comcast

CMCSA
$37.58 -$0.25 -0.66%
Target Price
56.28 (+49.76% Upside)

PARA
$10.35 -$0.77 -6.92%
Target Price
20.45 (+97.58% Upside)

📈 Warner Bros Discovery $WBD-6.7%, este singurul dintre cei mai mari jucători media care a raportat o profitabilitate constantă în cadrul unității sale de streaming. Compania a fost ajutată considerabil de performanța serviciului de televiziune cu plată cunoscut sub numele de HBO.

WBD
$7.29 -$0.52 -6.66%
Target Price
22.67 (+210.97% Upside)

💰Netflix $NFLX+0.5% a obținut un profit de 2,6 miliarde de dolari în primul trimestru. Directorul executiv al Disney, Bob Iger, a numit Netflix "standardul de aur" în industria de streaming.

NFLX

Netflix

NFLX
$653.26 $3.20 +0.49%
Target Price
363.3 (-44.39% Downside)

🚀 În timp ce platformele de streaming înregistrează o creștere, schimbările constante din industrie rămân o provocare. Pe măsură ce veniturile din publicitate continuă să scadă semnificativ, va fi dificil, poate chiar imposibil, să se ajungă la marjele de pe vremea televiziunii prin cablu, care erau în jur de 30-40 %.

📊 Partajarea directă a publicității către consumatori (DTC), care este mai personalizată și se adresează direct consumatorilor, a crescut și reprezintă o proporție semnificativă din totalul cheltuielilor de publicitate.

Noile pachete, cum ar fi StreamSaver de la Comcast sau o combinație de servicii Disney+, Hulu și Max ar putea reduce fluctuația abonaților și ar putea atrage noi abonați.

Personal, aș prefera să am o singură platformă pentru totul, fiind mereu intrigat de un film interesant disponibil pe altă platformă. Dar voi? Ce companii de streaming preferați?


Frumos scris, eu de obicei ocolesc cumva când vreau să mă uit la un serial/film, dar în prezent avem HBO în familie, dar vom trece la Netflix, eu mă opun în mod fundamental, deoarece am în portofoliu acțiuni $WBD-6.7% și acțiuni $NFLX+0.5% nu🤣.

În ceea ce privește investițiile, sunt cam la fel ca Luca.

Mărturisesc că nu folosesc în mod activ niciuna dintre ele. 🙈 Este un fapt că pierd conținut nou interesant, dar acum vreo 2 ani am decis că vizionarea permanentă de seriale noi îmi ia timp pe care nu îl am și cât sunt "tânăr" vreau să folosesc acest timp altfel. Bineînțeles, am favoriții mei, sunt un visător și un împătimit al fanteziei, așa că dacă vine ceva nou de la caii mei favoriți, plătesc pentru o lună de streaming, mă uit la un serial sau un film și plec de acolo. Cum spui tu, sunt de acord că e diferit de fiecare dată. De exemplu, The Witcher pe Netflix, conținut Star Wars pe Disney, sau ceva de la Marvel, sau chiar Amazon și Rings of Power bazat pe Tolkien (și uit destul de multe lucruri) ...

Despre investiție. Acolo în portofoliul meu am $DIS-0.7% (cumpăr, profitând de scăderea la 87$ și de încrederea în CEO) plus o poziție mai mică în $WBD-6.7% (preț mic, speculație, cred în creștere datorită HBO)

Timeline Tracker Overview