⛽Девон Енерджи и още една стъпка в областта на придобиването! 🌍

Devon Energy $DVN е водеща американска компания за добив на нефт и газ със седалище в Оклахома. Дружеството е фокусирано върху проучването, разработването и добива на нефт и газ, като основните му дейности са съсредоточени в Пермския басейн - едно от най-значимите нефтени находища вСАЩ.

DVN
$46.32 $0.56 +1.23%

В петролния сектор се наблюдава вълна от сливания и придобивания от страна на производителите. Най-големите играчи на пазара, включително ConocoPhillips $COP+1.2%, вече са извършили значителни придобивания, които ще им помогнат да се преборят с конкуренцията.

През последните месеци Devon Energy се опита да осъществи няколко придобивания, но за съжаление засега без успех. Неотдавнашният опит за закупуване на Marathon Oil $MRO+1.4% обаче се оказа в ръцете наConocoPhillips за 22,5 млрд. долара. Подобно на това се провали опитът за придобиване на CrownRock или Enerplus $ERF+0.7%.

Интересни алтернативи, които ще помогнат на компанията Devon Energy да запази пазарните си позиции:

Ovintiv $OVV: Тази компания добива нефт и природен газ в САЩ и Канада. Придобиването би засилило позициите на Devon в регионитеПерм и Анадарко.

Permian Resources $PR: Фокусирани върху Пермския басейн, техните неотдавнашни придобивания биха могли значително да засилят позициите на Devon в този ключов регион.

Civitas Resources $CIVI: оперира в DJ Basin в Колорадо и вПермския басейн. Неотдавнашното придобиване на Vencer Energy за 2,1 млрд. долара може да бъде стратегически изгодно заDevon.

Въпреки неуспехите, остават много добри възможности за придобиване. Devon Energy е известна със своята стратегия и не е склонна да надплаща за сделки, само за да не изостава от конкуренцията. Тази стратегия може да се отплати в дългосрочен план, тъй като конкуренцията за останалите цели за придобиване намалява.

DVN
$46.32 $0.56 +1.23%
Fair Price: $90.46
Ldamyz: 81.39%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Какво мислите за тази компания и възможните придобивания, за да се справи с конкуренцията?


No comments yet
Timeline Tracker Overview