⛽Devon Energy in še en korak na področju prevzemov! 🌍

Devon Energy $DVN je vodilno ameriško naftno in plinsko podjetje s sedežem v Oklahomi . Družba se osredotoča na raziskovanje, razvoj in proizvodnjo nafte in plina, pri čemer so njene glavne dejavnosti osredotočene naPermijski bazen, ki je eno najpomembnejših naftnih polj v ZDA.

DVN
$46.24 $0.48 +1.04%

Naftni sektor doživlja val združitev in prevzemov proizvajalcev. Največji igralci na trgu, med njimi ConocoPhillips $COP+1.1%, so že izvedli pomembne prevzeme, ki jim bodo pomagali v boju proti konkurenci.

DružbaDevon Energy je vzadnjih mesecih poskušala izvesti več prevzemov, vendar zaenkrat žal neuspešno. Nedavni poskus nakupa družbeMarathon Oil $MRO+1.2% pa je končal v rokah družbeConocoPhillips za 22,5 milijarde dolarjev. Podobno je propadel poskus prevzema podjetij CrownRock ali Enerplus $ERF+0.7%.

Zanimive alternative, ki bodo podjetju pomagale Devon Energy ohranila svoj položaj na trgu:

Ovintiv $OVV: to podjetje proizvaja nafto in zemeljski plin v ZDA in Kanadi. Prevzem bi okrepil Devonov položaj v regijahPermian in Anadarko.

Permian Resources $PR: Podjetje je osredotočeno na Permski bazen, njegovi nedavni prevzemi pa bi lahko znatno okrepili položaj podjetja Devon v tej ključni regiji.

Civitas Resources $CIVI: deluje v DJ Basinu v Koloradu in Permskem bazenu. Nedavni prevzem družbe Vencer Energy za 2,1 milijarde dolarjev bi lahko bil strateško ugoden za družbo Devon.

Kljub neuspehom je še vedno veliko dobrih priložnosti za prevzeme. Družba Devon Energy je znana po svoji strategiji in ni pripravljena preplačevati poslov samo zato, da bi bila v koraku s konkurenco. Ta strategija se lahko dolgoročno obrestuje, saj je konkurenca za preostale prevzemne cilje manjša.

DVN
$46.24 $0.48 +1.04%
Fair Price: $85.20
Wudkfn: 96.20%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Kaj menite o tem podjetju in morebitnih prevzemih, da bi ohranili korak s konkurenco?


No comments yet
Timeline Tracker Overview