S&P 500 ^GSPC 5,075.73 +0.10%
Tesla TSLA $162.05 +12.00%
Nvidia NVDA $801.58 -2.75%
Amazon AMZN $177.22 -1.29%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $160.93 +0.63%
Microsoft MSFT $409.38 +0.45%
Meta META $494.50 -0.32%

Pokud věříte v budoucnost umělé inteligence, tak nesmíte přehlížet tuto akcii, která se propadla o 76%

Dnešní článek bude zaměřen na růstovou akcii Upstart Holdings $UPST+0.3%, která je značně zasažena mnoha faktory trhu a její propad činí přes 76%. Pád je připisován především trhu, který bojuje s rostoucí inflací a zvyšováním sazeb fedu. Jak se často stává, když se trhy zhroutí, dokonce i akcie úžasných podniků se světlými futures ztratily hodně ze svých hodnot.

Může být $UPST+0.3% po tomto masivním pádu dobrou volbou pro investory?

Upstart Holdings je akcie s vysokým růstem, která padá do medvědího teritoria. Akcie společnosti Upstart Holdings $UPST+0.3% se po svém debutu na trhu na konci roku 2020 vyšplhaly do nepředstavitelných výšin. Když se však časy zhorší, akcie, které již mají roky růstu, mají tendenci klesat opravdu rychle. Na svém vrcholu trh ocenil tuto společnost na více než 30 miliard dolarů. Nyní je jeho tržní kapitalizace o něco nižší než 8 miliard dolarů.

Upstart Holdings $UPST+0.3% 

Pád z 390$ za akcii je poměrně značný, může být cena ještě atraktivnější?

Při pohledu na burzovní graf společnosti Upstart $UPST+0.3% byste to nepoznali, ale tento inovativní fintech obchod roste mílovými kroky. V loňském roce se celkové tržby vyšplhaly o 264% na 849 milionů dolarů.

Čím se zabývá konkrétně $UPST+0.3%?

Upstart je platforma pro půjčky umělé inteligence, která spolupracuje s bankami a úvěrovými svazy za účelem poskytování spotřebitelských půjček pomocí netradičních proměnných, jako je vzdělávání a zaměstnanost, k předpovědi úvěruschopnosti. Upstart provozuje úvěrovou platformu, která je rozšířena o algoritmy umělé inteligence (UI).

$UPST+0.3% je známá především začleněním více datových bodů než staromódní principy schvalování, které banky a družstevní záložny obvykle používají k hodnocení individuálního úvěrového rizika, Upstart najde úvěruschopné dlužníky, kteří by proklouzli trhlinami.

Věřitelé platí společnosti Upstart poplatky předem a procento budoucích plateb, ale společnost zřídka udržuje půjčky ve svých vlastních řadách. Díky tomu je jeho provoz vysoce ziskový a relativně izolovaný od ekonomických poklesů.

Nyní, když je to daleko od svého vrcholu, můžete si koupit akcie společnosti Upstart za přibližně 40násobek očekávání budoucích zisků. To je závratně vysoké ocenění ve srovnání s většinou podniků, ale ne pro ten, který roste tak rychle. V letošním roce vedení očekává, že nejvyšší tržby vzrostou meziročně o 65% na přibližně 1,4 miliardy dolarů

Skvělá budoucnost na obzoru?

Výkonnost společnosti Upstart v roce 2021 byla vynikající, i když byla stále zaměřena na vytváření osobních půjček. V letošním roce společnost expanduje na mnohem větší trh s půjčkami na auto a jde to velmi dobře. Letos v březnu Subaru a Volkswagen najaly společnost Upstart, aby modernizovala ''zážitek'' z nákupu automobilů u svých prodejců.

V letošním roce si Upstart myslí, že zpracuje transakce s půjčkami na auto v hodnotě přibližně 1,5 miliardy dolarů. Je to skvělý začátek, ale je to jen začátek. Jen v USA si kupci automobilů půjčují kolem 727 miliard dolarů ročně a podle upstartu existuje mnohem menší konkurence pro půjčky na auto, než je tomu u kategorie osobních půjček, které již dominuje.

Společnost Upstart najala týmy vývojářů, aby vybudovali nové platformy pro půjčky a hypotéky pro malé podniky. Kategorie půjček pro malé podniky je o něco menší než trh s auty. Americké banky poskytují úvěry na bydlení v hodnotě zhruba 4,6 bilionu dolarů ročně. I zde můžeme vidět pokrok od společnosti $UPST+0.3%.

Dozvíme se mnohem více o expanzi společnosti Upstart nad rámec omezeného trhu osobních půjček, když společnost v pondělí 9. května 2022 oznámí zisky za první čtvrtletí

Láká vás investice do Upstart Holdings? Očekáváte další propad a nebo znovu zesílení své pozice?

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 863 a je členem této komunity od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

O tejto spolocnosti som si precital  na tomto webe viacero clankov a citam aj komentare v kt. sa poukazuje na to ze na kazdom rohu sa o tejto akcii pise a to tiez nie je dobre. Osobne sa domienavam ze ak Fed zvysi sadzby niekde na neutralnu uroven 2,5- 3%..moze to otupit postupne zaujem o uvery zo strany  jednotlivych segmentov.  Okrem toho moze rast objem zlyhanych uverov co moze viest k sprisneniu uverovych standardov o strany  bank a tym sa  viacero zaujemcov o uver automaticky k uveru bohuzial nedostane. Tato ekonomicka situacia nie je jednoducha a stagflacia o kt. sa hovori ako o hotovej veci podla mna uverovy biznis velmi nepodpori....skor to neskutocne tempo zadlzovnia sa minimalne pribrzdi.

Však právě na tom je založený Ups... Aby úvěr nedostal ten člověk, který na něj dosáhnout nemá, porovnává to jeho UI, která efektivně vyhodnotí více aspektů než člověk, který schvaluje úvěry...

AI má určite budúcnosť len to treba správne premeniť aj do biznisu čo by u nich mohlo vyjst

Nebude v tomto případě moudřejší investovat přímo do nějaké banky/úvěrové společnosti/ pojištovny? Né že bych podceňoval $UPST+0.3%...

Většina analytiků tvrdí, že trh své dno ještě nezažil, proto je možné, že v krátkém časovém úseku ještě spadne jako celý trh. Do budoucna zde potenciál vidím.

Záleží i na výsledcích, které ukážou za pár dní...

Vím, že to mnoho analytiků tvrdí, ale není dobré a ani 100% zaručené, že mají pravdu. Neříkám, že není možné, aby trh nadále padal. Jen nejdu s davem😄