🌐🔐 Fortinet- Водещ играч в областта на киберсигурността!

Fortinet $FTNT е лидер в разрастващата се индустрия за киберсигурност, известен със своето стабилно и широко портфолио от продукти и услуги. Сегашният спад на акциите от най-високата им стойност през тази година представлява интересна възможност за инвеститорите, които търсят качествени акции на преференциална цена. Ако Fortinet запази конкурентните си предимства и потенциала си за растеж, тази акция може да бъде интересна опция в киберсектора.

FTNT

Fortinet

FTNT
$60.62 $0.88 +1.47%

Широко и уважавано предлагане:
Fortinet предлага три основни сегмента на продукти и услуги:
Сигурни мрежи - Този сегмент включва защитни стени, предотвратяване на зловреден софтуер, откриване на заплахи и мрежов хардуер. Той се състои от почти 70 % приходите на Fortinet и е най-стабилният, макар и най-бавно развиващ се сегмент.

Услуги за сигурен достъп (SASE) - SASE представлява приблизително 25 % от приходите и се развива бързо. През последното тримесечие той регистрира 24% годишен ръст на приходите и се очаква да нарасне с 18 % годишно.

Операции по сигурността (SecOps) - този сегмент включва услуги по сигурността, възложени на външни изпълнители, и услуги по наемане на ИТ персонал. Приносът му е по-малък от 10 % в общите приходи, но се разраства с бързи темпове.

Fortinet е добре известна със своето стабилно продуктово портфолио, което поддържа водеща позиция на пазара. Тя се конкурира с големи играчи като Cisco Systems, Juniper Networks, Hewlett Packard и Enterprise.

Надеждни двигатели на търсенето:
Киберсигурността става все по-важна, тъй като броят на атаките със зловреден софтуер, изтичането на данни и злонамерените нападатели от цял свят се увеличава драстично. Очаква се тази тенденция да продължи, което ще увеличи търсенето на решения за сигурност. Очаква се индустрията за киберсигурност да нарасне с 10 до 15 % годишно, като SASE може да нарасне с до 25 % годишно.

Fortinet е в добра позиция да се възползва от тази тенденция благодарение на широкото си портфолио и силната си конкурентна позиция. Ако компанията успее да запази или разшири пазарната си позиция, смятам, че има добра възможност за растеж.

Въпреки че акциите на компанията Fortinet няма да растат толкова бързо, колкото някои други компании в сектора, те могат да бъдат по-малко волатилни и да осигурят по-стабилна възвръщаемост. Важни фактори са широкото продуктово портфолио и конкурентната позиция.

FTNT

Fortinet

FTNT
$60.62 $0.88 +1.47%
Target Price
71.31 (+17.63% Upside)

Какво е вашето мнение за тази компания и за цялостния потенциал в сектора на киберсигурността?


No comments yet
Timeline Tracker Overview