📈🚀 Oportunitate sau eșec? Acțiunile companiei fintech SoFi Technologies.

SoFi Technologies $SOFI+0.9% este o firmă fintech inovatoare care se concentrează pe furnizarea unei game largi de servicii financiare, inclusiv împrumuturi, investiții, servicii bancare și asigurări.

CEO Anthony Noto în luna mai a cumpărat acțiuni de trei ori.

Un preț sub 7 dolari reprezintă o oportunitate de investiție interesantă.

Deși acțiunile SoFi au scăzut de la începutul anului cu 30 % compania a devenit profitabilă și a depășit de două ori așteptările pieței.

În plus, compania a finalizat o ofertă de obligațiuni convertibile în valoare de 750 de milioane de dolari, consolidându-și astfel bilanțul și răscumpărând acțiuni preferențiale cu o dobândă mai mare.

SOFI
$6.52 $0.06 +0.93%

Membrii sunt baza companii SoFi, iar numărul lor continuă să crească! 📊

În urmă cu patru ani, compania avea puțin peste un milion de membri; în prezent, numărul lor depășește 8 milioane. Aceasta reprezintă o rată de creștere incredibilă de 65% CAGR. SoFi atrage un număr tot mai mare de oameni, iar veniturile cresc în consecință.

În ultimele douăsprezece luni, veniturile au înregistrat o creștere de aproape cinci ori față de cele din 2019, reprezentând o creștere impresionantă de 39%.

Sectorul serviciilor financiare cu marje de profit mai mari înregistrează o creștere mai rapidă decât produsele de credit cu marje mai mici, ceea ce sugerează că compania va transforma o parte mai mare din profiturile brute în venituri nete. 🚀

Raportul dintre serviciile financiare și produsele de credit s-a îmbunătățit de la 4,1 ori în 2022 la aproape 6 ori în 2024. Serviciile fintech reprezintă acum 42 % din toate veniturile, contribuind la îmbunătățirea în continuare a marjelor.

Depozitele totale în SoFi au crescut cu 16% față de anul anterior, atingând 21,6 miliarde USD, ceea ce a stimulat semnificativ creditarea. Obținerea unei licențe bancare a permis companiei să opereze mai eficient decât concurența din rândul creditorilor privați, după cum se vede în marja netă a dobânzii, care a crescut la 5,91 % în T12024, de la 4,38 % în T12022.

Instituțiile remarcă fundamentele și potențialul puternic a companiei. În luna mai a avut loc o creștere semnificativă a acționariatului instituțional, iar directorul general Anthony Noto a achiziționat acțiuni în cursul lunii pentru $600,000. 📈

Conducerea se așteaptă la un profit pe acțiune între 0,08 și 0,09 dolari pentru anul fiscal 2024 și proiectează o creștere a veniturilor cu 26% până în 2026 și o creștere ulterioară a veniturilor cu 20%. Se preconizează că compania va obține un profit pe acțiune de 0,60-0,80 dolari în 2026, ceea ce, la un P/E de 20, evaluează acțiunile în intervalul 12-14 dolari. 💡

SOFI
$6.52 $0.06 +0.93%
Target Price
9.8 (+50.31% Upside)

Ce părere aveți despre această companie?


Pentru mine, o companie excelentă care este inovatoare. Cu toate acestea, mai mult decât $SOFI+0.1%, am fost impresionat de $SQ+0.1%.

Timeline Tracker Overview