🔍 Nevarnost za Intel in AMD!? 💡

Dolgoletna vodilna podjetja na trgu osebnih računalnikov Intel $INTC in AMD $AMD+0.8% se soočata z novim izzivom. Britanski proizvajalec čipov Arm $ARM+8.1% pripravlja ambiciozne načrte za prodor na ta trg, zlasti prek Qualcomma $QCOM+3.3% in njegovih čipov Snapdragon X Elite in X Plus, ki se bodo kmalu pojavili v prenosnikih proizvajalcev ASUS, Acer, Dell, HP in Lenovo.

Podjetje Arm je vodilni proizvajalec in oblikovalec čipov, ki so znani po svoji izjemni učinkovitosti. Njihovi čipi, ki se uporabljajo v pametnih telefonih, tabličnih računalnikih in zdaj vse pogosteje tudi v osebnih računalnikih, se odlikujejo po nizki porabi energije ob ohranjanju visoke zmogljivosti. Ta učinkovitost je rezultat napredne zasnove in optimizacije, ki omogočata daljšo življenjsko dobo baterije in boljše upravljanje toplote.

ARM
$155.59 $11.67 +8.11%

Arm že stoji za uspešnim projektom "M" družbe Apple Za MacBookov in iMacov. Vendar pa so v preteklosti naleteli na težave pri delu z Microsoftom na platformi Windows. Zdi se, da je to negativno razpoloženje ostalo v preteklosti. Microsoft zdaj stavi na čipe Qualcomm . Arm za svoj novi sistem Surface Pro in Surface Laptop, ki je del novega standarda Microsoft Copilot+.

Daniel Newman, izvršni direktor podjetja The Futurum Group, je to potezo označil kot "velik preboj". na trgu osebnih računalnikov. Microsoft namreč trdi, da Qualcomm X Elite zagotavlja do o 51 % 51 % več zmogljivosti pri enaki porabi energije kot konkurenčni čipi, hkrati pa porabi 65 % manj energije za doseganje največje zmogljivosti.

Analitiki, kot je Bob O'Donnell iz podjetja TECHnalysis Research, poudarjajo, da Qualcomm zagotavlja zmogljivost in življenjsko dobo baterije, ki lahko konkurirata celo računalnikom Apple Mac. V endar se Arm ne namerava zanašati samo naQualcomm. Glavni izvršni direktor družbe ArmRene Haas meni, da se bodo platformi Arm v prihodnosti pridružili tudi drugi proizvajalci in da bodo v petih letih lahko pridobili kar 50 % trga osebnih računalnikov z operacijskim sistemom Windows v petih letih.

Intel in AMD nista pasivna opazovalca tega razvoja .Intel je nedavno predstavil nov čip Lunar Lake, ki obljublja o 40 % manjšo porabo energije in 50 % večjo grafično zmogljivost. Tudi AMD prihaja z novo linijo procesorjev Ryzen AI 300, ki so optimizirani za aplikacije umetne inteligence .

💭 Kaj mislite, bo $ARM+8.1%postal novi vodilni na področju čipov za osebne računalnike? Kaj menite o podjetju ARM, ki je 15. 9. 2023 vstopilo na borzo in od takrat se je cena njegovih delnic povečala za več kot 120 %? 📢👇


No comments yet
Timeline Tracker Overview