🌟 PayPal има страхотно бъдеще пред себе си и ето няколко причини, поради които PayPal има смисъл за мен!

PayPal $PYPL може да се похвали с широка гама от продукти, обхващащи всички сегменти на пазара на онлайн парични преводи. Много хора използват PayPal и Venmo, а търговците се възползват от обработката на кредитни карти чрез Braintree, дъщерно дружество на PayPal. Това разнообразие от услуги гарантира, че PayPal разполага със стабилен и диверсифициран източник на приходи.

Основана през 1998 г.,PayPal продължава да постига стабилен ръст на приходите. През последните пет години приходите се увеличават със среден годишен темп от 10,9 %. Благодарение на ролята си на "мост за плащане на такси" в плащанията, бизнесът на PayPal е много устойчив.

PYPL

PayPal

PYPL
$59.66 -$0.47 -0.78%

Харесва ми решителността главен изпълнителен директор Алекс Крис, който прави много промени и подобрения. Добрата новина са стабилните резултати и страхотните програми за обратно изкупуване на акции.

Иновации като PayPal Fastlane, която ускорява процеса на регистрация на гостите, осигуряват по-нататъшен растеж. Очаква се тази технология да увеличи маржа на транзакциите на компанията с1 до 1,5 млрд. долара. Положителните резултати вече се наблюдават, като през първото тримесечие на 2024 г. маржовете се увеличават с 4 %.

Друга ключова новост е новата мрежа PayPal Ads, ръководена от Марк Гретер, която преди това увеличи приходите от реклама наUber до1 млрд. долара годишно. Ако PayPal постигне подобен успех, това може да означава до 10% увеличение на тримесечните печалби.

Бързо развиващото се подразделение за обработка на карти наBraintree представлява друг значителен потенциал за растеж. Очаква се обемът на плащанията на Braintree да нараства с годишен темп през следващите две години 22 %, а приходите от транзакции ще се увеличат с 19 %.

Големите инвеститори също имат доверие в PayPal. Наскоро DekaBank на Deutsche Girozentrale закупи 567 496 акции на стойност 37,76 млн. щатски долара, Бостън Партнърс закупи 702 845 акции на стойност 37,76 млн. щатски долара, Cetera Investment Advisers придоби 205 295 акции на стойност 13,75 млн. щатски долара и други големи имена. Тези инвестиции показват, че пазарът вярва в бъдещия растеж и потенциал на PayPal.

PYPL

PayPal

PYPL
$59.66 -$0.47 -0.78%
Target Price
127.69 (+114.03% Upside)

Какво е вашето мнение за акциите на PayPal, които преминаха през много неща от времето на Covid?


No comments yet
Timeline Tracker Overview