S&P 500 ^GSPC
4,964.52
-0.93%
Nvidia NVDA
$778.46
-8.06%
Meta META
$481.18
-4.11%
Amazon AMZN
$174.31
-2.74%
Tesla TSLA
$147.35
-1.72%
Alphabet GOOG
$155.31
-1.37%
Microsoft MSFT
$399.25
-1.24%
Apple AAPL
$164.98
-1.23%

Aceste 3 acțiuni de comerț electronic îți vor aduce o apreciere uriașă pe termen lung

Ascensiunea magazinelor electronice și a comerțului electronic este ca un tren de neoprit. Ceea ce era o piață globală de retail de 1.300 de miliarde de dolari în 2014 a crescut la 4.900 de miliarde de dolari în 2021 și se așteaptă să crească la 7.400 de miliarde de dolari până în 2025. Un megatendință care are potențialul de a eclipsa chiar și declinul actual al pieței.

Magazinele online se bucură de o popularitate fără precedent

Vânzările digitale depășesc retailerii online tradiționali. Cu toate acestea, companiile de logistică, furnizorii de securitate cibernetică și chiar și proprietarii care dețin centre de distribuție beneficiază, de asemenea, de vânzările online.

În condițiile în care piața bursieră trece prin astfel de schimbări în 2022, mulți investitori caută refugiu. Cu toate acestea, cei care au o perspectivă pe termen lung ar putea lua în considerare cumpărarea sau adăugarea de acțiuni de comerț electronic, care plătesc dividende solide, generează un flux de numerar excelent și fac parte dintr-un sector care ar trebui să reziste chiar dacă economia încetinește. Și cred că acesta este probabil cel mai important punct. Voi prezenta trei dintre ele astăzi.

Țintă $TGT+0.6%

Obiectivul are caracteristici defensive pe termen lung. Acest lucru se datorează faptului că este un comerciant cu amănuntul de versiuni mai ieftine de bunuri de uz casnic decât concurenții săi, astfel încât ar putea înregistra o creștere a vânzărilor atunci când oamenii simt incertitudinea economică.

Pandemia a forțat Target să se concentreze cu chibzuință pe vânzările digitale - și a dat roade foarte bine. În anul fiscal 2021, vânzările online au reprezentat 19% din totalul vânzărilor. În anul fiscal 2020, Target a crescut vânzările digitale cu 145% din pură necesitate. Vestea bună este că, chiar și după redeschiderea magazinelor, vânzările digitale au continuat să crească în 2021, înregistrând o creștere de încă 21%. Ceea ce, bineînțeles, nu era un dat.

Target are un avantaj față de alți comercianți online. Aceasta utilizează magazinele sale existente pentru a îndeplini 95% din comenzile sale online. Acest lucru permite companiei să creeze și să crească acest nou flux de venituri fără a fi nevoită să investească în centre de distribuție costisitoare și depozite suplimentare. Pur și simplu are o rețea imensă disponibilă imediat.

Target nu este în niciun caz o companie scumpă. De asemenea, plătește dividende, deși nu cu mult mai mari decât media pieței.

Ce ar putea să ne sporească încrederea? Compania a plătit 219 dividende consecutive de la intrarea la bursă în 1967. Acest lucru ar trebui să le ofere investitorilor liniște sufletească în timpul turbulențelor actuale de pe piață. Chiar dacă acțiunile scad, este probabil ca investitorii să continue să primească acasă un cec de dividende. De asemenea, acționarii pot reinvesti dividendele pentru a profita de scăderea prețului.

Prologis $PLD-1.5%

După cum s-a menționat - comercianții cu amănuntul pe internet au nevoie de rețele logistice extinse pentru a face ajunge produsele la consumatori rapid și profitabil. Pe măsură ce vânzările online cresc, este nevoie de tot mai mult spațiu. Se preconizează că vânzările online vor crește ca pondere în vânzările cu amănuntul de la 13% în 2021 la 30% în 2030. Investitorii îngrijorați de recentele probleme de profitabilitate ale Amazon ar putea să ia în considerare mai degrabă proprietarul său, Prologis.

Prologis este un fond de investiții imobiliare (REIT). REIT-urile se bucură de anumite avantaje fiscale, cu condiția să returneze acționarilor 90% din venitul lor impozabil sub formă de dividende. Prologis are o expunere uriașă la comerțul electronic. Cel mai mare client al său este Amazon, iar giganții în domeniul livrărilor FedEx și UPS se află, de asemenea, în top zece.

În plus, în urma temerilor legate de o scădere a tuturor vânzărilor, aceasta a scăzut semnificativ

Prologis oferă peste un miliard de metri pătrați de spațiu în 19 țări. Randamentul dividendelor depășește în prezent 2,5% și a crescut cu o rată de creștere anuală compusă(CAGR) de 12% în ultimii cinci ani - de trei ori mai mare decât media REIT. Pentru cei care caută o modalitate sigură de a investi în comerțul electronic, Prologis merită luată în considerare.

Palo Alto Networks $PANW-1.2%

Creșterea rapidă a magazinelor online și a activităților bazate pe cloud înseamnă că retailerii digitali nu-și pot permite nicio întrerupere a site-ului web. Ei au nevoie de o fiabilitate totală. De asemenea, comercianții cu amănuntul online pot stoca informații despre clienți, cum ar fi metodele de plată și adresele stocate. O breșă sau o scurgere de informații este devastatoare. Pe lângă costurile ridicate de recuperare, întreruperile pot afecta încrederea clienților în marcă.

Palo Alto Networks este un lider global de încredere în domeniul securității în cloud și al protecției endpoint-urilor. Mai mult de 85.000 de clienți au încredere în Palo Alto pentru securitatea lor. Veniturile pentru anul fiscal 2022 sunt așteptate să ajungă la 6,8 miliarde de dolari, o creștere de aproximativ 25% față de anul fiscal 2021. Vânzarea pieselor tehnologice a creat o oportunitate de cumpărare pentru acțiunile Palo Alto cu mult sub maximul de 52 de săptămâni.

Încă o dată, o reducere semnificativă

Listarea acestor acțiuni ar putea servi drept punct de plecare pentru oricine este interesat sau are în vedere o investiție în sectorul comerțului electronic sau în sectoarele conexe. În general, consider că ecommerce-ul este un domeniu extrem de promițător, care se află încă la început, iar spațiul de inovare este absolut incredibil.

Disclaimer: Aceasta nu reprezintă în niciun caz o recomandare de investiții. Acesta este pur și simplu rezumatul meu de acțiuni bazat pe date de pe internet și pe o analiză suplimentară. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet