@anttimiettinen

Verkkokauppojen ja sähköisen kaupankäynnin yleistyminen on kuin pysäyttämätön juna. Vuonna 2014 maailmanlaajuiset vähittäismarkkinat olivat 1,3 biljoonan dollarin suuruiset, mutta vuonna 2021 ne olivat 4,9 biljoonaa dollaria, ja niiden odotetaan kasvavan 7,4 biljoonaan dollariin vuoteen 2025 mennessä. Tämä on megatrendi, joka voi jättää varjoonsa jopa markkinoiden nykyisen laskun.

Verkkokaupat nauttivat ennennäkemättömän suurta suosiota.

Digitaalinen myynti ylittää perinteiset verkkokauppiaat. Kuitenkin myös logistiikkayritykset, kyberturvallisuuden tarjoajat ja jopa jakelukeskuksia omistavat vuokranantajat hyötyvät verkkokaupasta.

Kun osakemarkkinoilla tapahtuu tällaisia muutoksia vuonna 2022, monet sijoittajat etsivät turvaa. Ne, joilla on pitkän aikavälin näkymät, voivat kuitenkin harkita sähköisen kaupankäynnin osakkeiden ostamista tai lisäämistä, sillä ne maksavat vankkoja osinkoja, tuottavat erinomaista kassavirtaa ja kuuluvat alaan, jonka pitäisi kestää, vaikka talous hidastuisi. Ja se on luultavasti tärkein asia. Esittelen tänään kolme heistä.

Kohde $TGT

Kohteella on pitkäaikaisia puolustusominaisuuksia. Tämä johtuu siitä, että se myy kilpailijoitaan edullisempia kotitaloustarvikkeita, joten sen myynti saattaa kasvaa, kun ihmiset tuntevat taloudellista epävarmuutta.

Pandemia on pakottanut Targetin keskittymään ovelasti digitaaliseen myyntiin - ja se on kannattanut hyvin. Verkkomyynnin osuus kokonaismyynnistä oli 19 prosenttia tilikaudella 2021. Tilikaudella 2020 Target lisäsi digitaalista myyntiä 145 prosenttia puhtaasti välttämättömyyden vuoksi. Hieno uutinen on se, että myös kauppojen uudelleen avaamisen jälkeen digitaalinen myynti jatkoi kasvuaan vuonna 2021 ja kasvoi vielä 21 prosenttia. Mikä ei tietenkään ollut itsestäänselvyys.

Targetilla on etulyöntiasema joihinkin muihin verkkokauppiaisiin verrattuna. Se käyttää nykyisiä myymälöitään täyttääkseen 95 prosenttia verkkotilauksistaan. Näin yritys voi luoda ja kasvattaa tätä uutta tulovirtaa ilman, että sen tarvitsee investoida kalliisiin jakelukeskuksiin ja lisävarastoihin. Sillä on yksinkertaisesti valtava verkosto välittömästi käytettävissä.

Target ei ole missään nimessä kallis yritys. Se maksaa myös osinkoa, vaikkakaan ei kovin paljon markkinoiden keskiarvoa korkeampaa.

Mikä voisi lisätä luottamustamme? Yhtiö on maksanut 219 kertaa peräkkäin osinkoa sen jälkeen, kun se listautui pörssiin vuonna 1967. Tämän pitäisi antaa sijoittajille mielenrauhaa nykyisen markkinamyllerryksen aikana. Vaikka osake laskisi, sijoittajat saavat todennäköisesti jatkossakin osinkoshekkiä. Osakkeenomistajat voivat myös sijoittaa osingon uudelleen hyödyntääkseen hinnan laskua.

Prologis $PLD

Kuten edellä mainittiin, Internet-jälleenmyyjät tarvitsevat laajat logistiikkaverkostot, jotta tuotteet saadaan nopeasti ja kannattavasti kuluttajille. Verkkomyynnin kasvaessa tarvitaan yhä enemmän tilaa. Verkkomyynnin osuuden vähittäismyynnistä odotetaan kasvavan 13 prosentista vuonna 2021 30 prosenttiin vuonna 2030. Amazonin viimeaikaisista kannattavuusongelmista huolestuneiden sijoittajien kannattaa sen sijaan harkita sen vuokranantajaa, Prologisia.

Prologis on kiinteistösijoitusyhtiö(Real Estate Investment Trust, REIT). REIT-yhtiöillä on tiettyjä veroetuja edellyttäen, että ne palauttavat 90 prosenttia verotettavasta tulostaan osinkoina osakkeenomistajille. Prologis on erittäin altis sähköiselle kaupankäynnille. Sen suurin asiakas on Amazon, ja myös toimitusjätit FedEx ja UPS ovat kymmenen suurimman joukossa.

Lisäksi kaiken myynnin laskua koskevien pelkojen jälkeen se on nyt laskenut merkittävästi.

Prologis tarjoaa yli miljardi neliöjalkaa tilaa 19 maassa. Osinkotuotto on tällä hetkellä yli 2,5 %, ja se on kasvanut 12 %:n vuotuisella kasvuvauhdilla(CAGR) viimeisten viiden vuoden aikana, mikä on kolminkertainen keskimääräiseen REIT-yhtiöön verrattuna. Prologis on varteenotettava vaihtoehto niille, jotka etsivät turvallista tapaa investoida sähköiseen kaupankäyntiin.

Palo Alto Networks $PANW

Verkkokauppojen ja pilvipohjaisten toimintojen nopea yleistyminen tarkoittaa, että digitaalisilla vähittäiskauppiailla ei ole varaa verkkosivujen käyttökatkoksiin. He tarvitsevat täydellistä luotettavuutta. Verkkokauppiaat voivat myös tallentaa asiakastietoja, kuten tallennettuja maksutapoja ja osoitteita. Tietomurto tai -vuoto on tuhoisa. Korkeiden palautuskustannusten lisäksi häiriöt voivat vaikuttaa asiakkaiden luottamukseen brändiä kohtaan.

Palo Alto Networks on luotettu maailmanlaajuinen johtaja pilviturvallisuuden ja päätelaitteiden suojauksen alalla. Yli 85 000 asiakasta luottaa turvallisuutensa Palo Altoon. Tilikauden 2022 liikevaihdon odotetaan nousevan 6,8 miljardiin dollariin, mikä on noin 25 % enemmän kuin tilikaudella 2021. Teknologiakappaleiden myynti on luonut ostomahdollisuuden Palo Alton osakkeille, jotka ovat selvästi 52 viikon huippunsa alapuolella.

Jälleen kerran merkittävä alennus

Näiden osakkeiden listaaminen voisi toimia lähtökohtana kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tai harkitsevat sijoituksia sähköisen kaupankäynnin alalle tai siihen liittyville aloille. Yleisesti ottaen pidän sähköistä kaupankäyntiä erittäin lupaavana alana, joka on vielä lapsenkengissään, ja innovaatiomahdollisuudet ovat aivan uskomattomat.

Vastuuvapauslauseke:Tämä ei ole millään tavoin sijoitussuositus. Tämä on puhtaasti minun yhteenvetoni varastoista, joka perustuu internetin tietoihin ja lisäanalyyseihin. Rahoitusmarkkinoille sijoittaminen on riskialtista, ja jokaisen tulisi sijoittaa omien päätöstensä perusteella. Olen vain amatööri, joka jakaa mielipiteitäni.

Lue koko artikkeli ilmaiseksi? Siitä vaan 👇

Onko sinulla tili? Kirjaudu sitten sisään . Tai luo uusi .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇