@nilslundkvist

E-butikernas och e-handelns framväxt är som ett ohejdbart tåg. Den globala detaljhandelsmarknaden, som 2014 uppgick till 1,3 biljoner dollar, har vuxit till 4,9 biljoner dollar år 2021 och förväntas växa till 7,4 biljoner dollar år 2025. En megatrend som har potential att överskugga även den nuvarande marknadsnedgången.

Nätbutikerna har fått en aldrig tidigare skådad popularitet.

Den digitala försäljningen är större än den traditionella onlineförsäljningen. Men även logistikföretag, leverantörer av cybersäkerhet och till och med hyresvärdar som äger distributionscentraler drar nytta av onlineförsäljningen.

När aktiemarknaden genomgår sådana förändringar under 2022 söker många investerare en fristad. De som är långsiktigt inriktade kan dock överväga att köpa eller lägga till e-handelsaktier, som ger en solid utdelning, genererar ett utmärkt kassaflöde och tillhör en sektor som bör hålla sig uppe även om ekonomin mattas av. Och jag tror att det är den viktigaste punkten. Jag kommer att presentera tre av dem i dag.

Mål $TGT

Target har långsiktiga defensiva egenskaper. Det beror på att företaget säljer billigare versioner av hushållsartiklar än sina konkurrenter, så det kan få en ökning av försäljningen när människor känner ekonomisk osäkerhet.

Pandemin har tvingat Target att fokusera smart på digital försäljning - och det har gett bra resultat. Under räkenskapsåret 2021 stod onlineförsäljningen för 19 % av den totala försäljningen. Under räkenskapsåret 2020 ökade Target den digitala försäljningen med 145 % av ren nödvändighet. Den goda nyheten är att även efter att butikerna öppnats igen fortsatte den digitala försäljningen att öka under 2021, med ytterligare 21 %. Vilket naturligtvis inte var en självklarhet.

Target har en fördel jämfört med vissa andra onlinebutiker. Företaget använder sina befintliga butiker för att utföra 95 % av sina beställningar på nätet. På så sätt kan företaget skapa och öka denna nya intäktsström utan att behöva investera i kostsamma distributionscentraler och ytterligare lager. Den har helt enkelt ett enormt nätverk som är omedelbart tillgängligt.

Target är inte på något sätt ett dyrt företag. Företaget betalar också utdelning, även om den inte är så mycket högre än genomsnittet på marknaden.

Vad skulle kunna öka vårt självförtroende? Företaget har betalat 219 utdelningar i rad sedan det gick till börsen 1967. Detta borde ge investerarna sinnesro under den rådande turbulensen på marknaden. Även om aktien sjunker kommer investerarna sannolikt att fortsätta att ta hem en utdelningscheck. Aktieägarna kan också återinvestera utdelningen för att dra nytta av kursnedgången.

Prologis $PLD

Som nämnts behöver Internetåterförsäljare omfattande logistiknätverk för att snabbt och lönsamt kunna leverera produkter till konsumenterna. I takt med att försäljningen på nätet ökar behövs mer och mer utrymme. Onlineförsäljningen förväntas öka som andel av detaljhandelsförsäljningen från 13 % år 2021 till 30 % år 2030. Investerare som oroar sig för Amazons lönsamhetsproblem på senare tid kanske i stället vill titta på dess hyresvärd, Prologis.

Prologis är en fastighetsinvesteringsfond(REIT) som åtnjuter vissa skatteförmåner under förutsättning att de återlämnar 90 procent av sin beskattningsbara inkomst till aktieägarna i form av utdelning. Prologis har en enorm exponering för e-handel. Den största kunden är Amazon, och leveransjättarna FedEx och UPS finns också bland de tio största kunderna.

Dessutom har den nu sjunkit betydligt, efter att man befarat en nedgång i all försäljning.

Prologis erbjuder mer än en miljard kvadratfot utrymme i 19 länder. Utdelningsavkastningen överstiger för närvarande 2,5 % och har vuxit med en årlig tillväxttakt(CAGR) på 12 % under de senaste fem åren, vilket är tre gånger högre än genomsnittet för REIT. För dem som letar efter ett säkert sätt att investera i e-handel bör Prologis övervägas.

Palo Alto Networks $PANW

Den snabba ökningen av nätbutiker och molnbaserade aktiviteter innebär att digitala återförsäljare inte har råd med några avbrott på webbplatsen. De behöver total tillförlitlighet. Näthandlare kan också lagra kundinformation, t.ex. lagrade betalningsmetoder och adresser. Ett intrång eller en läcka är förödande. Förutom höga återställningskostnader kan störningar påverka kundernas förtroende för varumärket.

Palo Alto Networks är en betrodd global ledare inom molnsäkerhet och skydd av slutpunkter. Mer än 85 000 kunder litar på Palo Alto för sin säkerhet. Intäkterna för räkenskapsåret 2022 förväntas nå 6,8 miljarder dollar, en ökning med cirka 25 % jämfört med räkenskapsåret 2021. Försäljningen av teknikprodukter har skapat ett köptillfälle för Palo Altoaktier långt under 52-veckorshögsta.

Ännu en gång en betydande rabatt

En förteckning över dessa aktier kan fungera som en utgångspunkt för alla som är intresserade av eller överväger att investera i e-handelssektorn eller sektorer som är relaterade till den. Generellt sett anser jag att e-handel är ett mycket lovande område som fortfarande är i sin linda och att utrymmet för innovation är helt otroligt.

Ansvarsfriskrivning:Detta är inte på något sätt en investeringsrekommendation. Detta är enbart min sammanfattning av aktier som bygger på internetdata och en del kompletterande analyser. Investeringar på finansmarknaderna är riskfyllda och alla bör investera utifrån sina egna beslut. Jag är bara en amatör som delar med mig av mina åsikter.

Vill du läsa hela artikeln gratis? Fortsätt 👇

Har du ett konto? Logga sedan in . Eller skapa en ny .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇