@jesperjensen

Fremkomsten af e-butikker og e-handel er som et ustoppeligt tog. Det globale detailhandelsmarked, der i 2014 var på 1,3 billioner dollars, er vokset til 4,9 billioner dollars i 2021 og forventes at vokse til 7,4 billioner dollars i 2025. En megatrend, der har potentiale til at overskygge selv den nuværende nedgang på markedet.

Onlinebutikker nyder en hidtil uset popularitet

Det digitale salg overhaler de traditionelle onlineforhandlere. Men logistikvirksomheder, udbydere af cybersikkerhed og endda udlejere, der ejer distributionscentre, nyder også godt af onlinesalget.

Da aktiemarkedet undergår sådanne ændringer i 2022, søger mange investorer tilflugt. Dem med et langsigtet perspektiv kan dog overveje at købe eller tilføje e-handelsaktier, som giver et solidt udbytte, genererer et fremragende cashflow og befinder sig i en sektor, der burde holde stand, selv om økonomien aftager. Og jeg tror, at det er nok det vigtigste punkt. Jeg vil præsentere tre af dem i dag.

Mål $TGT

Target har langsigtede defensive egenskaber. Det skyldes, at det er en forhandler af billigere versioner af husholdningsartikler end sine konkurrenter, så det kan opleve en stigning i salget, når folk føler økonomisk usikkerhed.

Pandemien har tvunget Target til at fokusere klogt på digitalt salg - og det har givet et godt udbytte. I regnskabsåret 2021 udgjorde onlinesalget 19 % af det samlede salg. I regnskabsåret 2020 øgede Target det digitale salg med 145 % udelukkende af nødvendighed. Den gode nyhed er, at selv efter genåbningen af butikkerne fortsatte det digitale salg med at vokse i 2021 og steg med yderligere 21 %. Hvilket naturligvis ikke var en selvfølge.

Target har en fordel i forhold til nogle andre onlineforhandlere. Virksomheden bruger sine eksisterende butikker til at udføre 95 % af sine onlineordrer. Dette giver virksomheden mulighed for at skabe og øge denne nye indtægtskilde uden at skulle investere i dyre distributionscentre og yderligere lagre. Det har simpelthen et enormt netværk, der er umiddelbart tilgængeligt.

Target er på ingen måde en dyr virksomhed. Den betaler også udbytte, om end det ikke er meget højere end markedsgennemsnittet.

Hvad kan styrke vores tillid? Selskabet har udbetalt 219 udbytter i træk siden børsnoteringen i 1967. Dette skulle give investorerne ro i sindet under den nuværende uro på markedet. Selv hvis aktien falder, vil investorerne sandsynligvis fortsætte med at få en udbyttecheck hjem. Aktionærerne kan også geninvestere udbyttet for at drage fordel af kursfaldet.

Prologis $PLD

Som nævnt har internetforhandlere brug for omfattende logistiknetværk for at få produkterne hurtigt og rentabelt ud til forbrugerne. Efterhånden som onlinesalget vokser, er der brug for mere og mere plads. Onlinesalget forventes at vokse som andel af detailhandelssalget fra 13 % i 2021 til 30 % i 2030. Investorer, der er bekymrede over Amazons nylige rentabilitetsproblemer, bør måske i stedet se på udlejeren Prologis.

Prologis er en real estate investment trust(REIT). REIT'er nyder visse skattefordele, forudsat at de returnerer 90 % af deres skattepligtige indkomst til aktionærerne i form af udbytte. Prologis har en stor eksponering for e-handel. Den største kunde er Amazon, og leveringsgiganterne FedEx og UPS er også blandt de ti største kunder.

Desuden er den efter frygt for et fald i det samlede salg nu faldet betydeligt

Prologis tilbyder mere end en milliard kvadratmeter plads i 19 lande. Udbytteafkastet er i øjeblikket over 2,5 % og er vokset med en sammensat årlig vækstrate(CAGR) på 12 % i løbet af de seneste fem år - tre gange så meget som det gennemsnitlige REIT-selskab. For dem, der leder efter en sikker måde at investere i e-handel på, er Prologis værd at overveje.

Palo Alto Networks $PANW

Den hurtige vækst i onlinebutikker og cloud-baserede aktiviteter betyder, at digitale forhandlere ikke har råd til at have websideafbrydelser. De har brug for total pålidelighed. Onlineforhandlere kan også gemme kundeoplysninger som f.eks. gemte betalingsmetoder og adresser. Et brud eller en lækage er ødelæggende. Ud over høje genopretningsomkostninger kan afbrydelser påvirke kundernes tillid til brandet.

Palo Alto Networks er en betroet global leder inden for cloud-sikkerhed og beskyttelse af slutpunkter. Mere end 85.000 kunder stoler på deres sikkerhed hos Palo Alto. Omsætningen for regnskabsåret 2022 forventes at nå op på 6,8 mia. dollars, hvilket er en stigning på ca. 25 % i forhold til regnskabsåret 2021. Udsalget af teknologivarer har skabt en købsmulighed for Palo Alto-aktier et godt stykke under deres højeste værdi i 52 uger.

Endnu en gang en betydelig rabat

Listen over disse aktier kan tjene som udgangspunkt for alle, der er interesseret i eller overvejer at investere i e-handelssektoren eller sektorer, der er relateret til den. Generelt mener jeg, at e-handel er et ekstremt lovende område, som stadig er i sin vorden, og at der er utroligt mange muligheder for innovation.

Ansvarsfraskrivelse:Dette er på ingen måde en investeringsanbefaling. Dette er udelukkende min oversigt over aktier baseret på internetdata og nogle supplerende analyser. Investering på finansmarkederne er risikabelt, og alle bør investere på baggrund af deres egne beslutninger. Jeg er bare en amatør, der deler mine meninger.

Kan du læse hele artiklen gratis? Værsgo 👇

Har du en konto? Log derefter ind . Eller opret en ny .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇