@faaswilkes

De opkomst van eshops en e-commerce is als een niet te stoppen trein. Wat in 2014 een wereldwijde retailmarkt van 1,3 biljoen dollar was, is in 2021 gegroeid tot 4,9 biljoen dollar en zal naar verwachting in 2025 tot 7,4 biljoen dollar aangroeien. Een megatrend die het potentieel heeft om zelfs de huidige marktdaling te overschaduwen.

Online winkels genieten ongekende populariteit

De digitale verkoop overtreft de traditionele online retailers. Maar ook logistieke bedrijven, aanbieders van cyberbeveiliging en zelfs verhuurders van distributiecentra profiteren van onlineverkoop.

Nu de aandelenmarkt in 2022 zulke veranderingen ondergaat, zoeken veel beleggers hun heil. Zij die op lange termijn denken, kunnen echter overwegen om e-commerceaandelen te kopen of toe te voegen, die solide dividenden uitkeren, een uitstekende cashflow genereren en tot een sector behoren die stand zou moeten houden, zelfs als de economie vertraagt. En ik denk dat dat waarschijnlijk het belangrijkste punt is. Ik ga er vandaag drie voorstellen.

Doel $TGT

Doelwit heeft defensieve langetermijnkenmerken. Dat komt omdat het een detailhandelaar is met goedkopere versies van huishoudartikelen dan zijn concurrenten, zodat het een verkooppiek zou kunnen meemaken wanneer mensen economische onzekerheid voelen.

De pandemie heeft Target gedwongen zich slim te richten op digitale verkoop - en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. In het boekjaar 2021 was de online verkoop goed voor 19% van de totale verkoop. In het fiscale jaar 2020 verhoogde Target de digitale verkoop met 145%, puur uit noodzaak. Het goede nieuws is dat zelfs na de heropening van de winkels de digitale verkoop in 2021 is blijven stijgen, met nog eens 21%. Wat, natuurlijk, niet vanzelfsprekend was.

Target heeft een voordeel ten opzichte van sommige andere online retailers. Het gebruikt zijn bestaande winkels om 95% van zijn online bestellingen uit te voeren. Hierdoor kan het bedrijf deze nieuwe inkomstenstroom creëren en laten groeien zonder te hoeven investeren in dure distributiecentra en extra magazijnen. Het heeft gewoon een enorm netwerk dat onmiddellijk beschikbaar is.

Target is helemaal geen duur bedrijf. Het keert ook een dividend uit, zij het niet veel hoger dan het marktgemiddelde.

Wat zou ons vertrouwen kunnen vergroten? Het bedrijf heeft 219 opeenvolgende dividenden uitgekeerd sinds het in 1967 naar de beurs ging. Dit zou beleggers gemoedsrust moeten geven tijdens de huidige marktturbulentie. Zelfs als het aandeel daalt, zullen beleggers waarschijnlijk een dividendcheque mee naar huis blijven nemen. Aandeelhouders kunnen het dividend ook herbeleggen om te profiteren van de koersdaling.

Prologis $PLD

Zoals gezegd hebben internetdetailhandelaren uitgebreide logistieke netwerken nodig om de producten snel en winstgevend bij de consument te krijgen. Naarmate de onlineverkoop groeit, is er steeds meer ruimte nodig. Verwacht wordt dat het aandeel van de online verkoop in de detailhandel zal stijgen van 13% in 2021 tot 30% in 2030. Beleggers die bezorgd zijn over de recente rentabiliteitsproblemen van Amazon kunnen in plaats daarvan misschien beter kijken naar zijn huisbaas, Prologis.

Prologis is een vastgoedbevak(REIT). REIT's genieten bepaalde belastingvoordelen, op voorwaarde dat zij 90% van hun belastbare inkomsten in de vorm van dividenden aan de aandeelhouders uitkeren. Prologis heeft een enorme blootstelling aan e-commerce. De grootste klant is Amazon, en de bezorggiganten FedEx en UPS staan ook in de top tien.

Bovendien, nadat gevreesd was voor een daling van alle verkopen, is het nu aanzienlijk gedaald

Prologis biedt meer dan een miljard vierkante meter ruimte aan in 19 landen. Het dividendrendement bedraagt momenteel meer dan 2,5% en is de afgelopen vijf jaar gegroeid met een samengesteld jaarlijks groeipercentage(CAGR) van 12% - driemaal het gemiddelde van een REIT. Voor wie op zoek is naar een veilige manier om in e-commerce te investeren, verdient Prologis overweging.

Palo Alto Networks $PANW

De snelle opkomst van online winkels en cloud-gebaseerde activiteiten betekent dat digitale retailers zich geen enkele website-uitval kunnen veroorloven. Ze hebben totale betrouwbaarheid nodig. Onlinedetailhandelaren kunnen ook klanteninformatie opslaan, zoals opgeslagen betaalmethoden en adressen. Een inbreuk of lek is verwoestend. Naast de hoge herstelkosten kunnen verstoringen ook het vertrouwen van de klant in het merk aantasten.

Palo Alto Networks is een vertrouwde wereldwijde leider in cloudbeveiliging en endpointbescherming. Meer dan 85.000 klanten vertrouwen hun veiligheid toe aan Palo Alto. De inkomsten voor het fiscale jaar 2022 zullen naar verwachting uitkomen op $6,8 miljard, een stijging van ongeveer 25% ten opzichte van het fiscale jaar 2021. De sell-off in technologiestukken heeft een koopkans gecreëerd voor Palo Alto aandelen ver onder hun 52-weeks hoogtepunt.

Nogmaals, een aanzienlijke korting

Een lijst van deze aandelen kan als uitgangspunt dienen voor iedereen die geïnteresseerd is in of overweegt te investeren in de e-commerce sector, of sectoren die daarmee verband houden. In het algemeen beschouw ik e-handel als een uiterst veelbelovend gebied dat nog in de kinderschoenen staat en waar de ruimte voor innovatie absoluut ongelooflijk is.

Disclaimer: Dit is in geen geval een beleggingsaanbeveling. Dit is louter mijn samenvatting van aandelen op basis van internetgegevens en enkele aanvullende analyses. Beleggen op de financiële markten is riskant en iedereen moet beleggen op basis van zijn eigen beslissingen. Ik ben maar een amateur die mijn mening deelt.

Het volledige artikel gratis lezen? Ga je gang 👇

Heb je een rekening? Meld je dan aan . Of maak een nieuwe .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇