S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Ez a 3 e-kereskedelmi részvények hozza meg hatalmas értéknövekedés hosszú távon

Az esz-shopok és az e-kereskedelem térhódítása olyan, mint egy megállíthatatlan vonat. A 2014-ben 1,3 billió dolláros globális kiskereskedelmi piac 2021-re 4,9 billió dollárra nőtt, és 2025-re várhatóan 7,4 billió dollárra emelkedik. Egy olyan megatrend, amely még a jelenlegi piaci visszaesést is képes felülmúlni.

Az online boltok példátlan népszerűségnek örvendenek

A digitális értékesítés megelőzi a hagyományos online kiskereskedőket. Ugyanakkor a logisztikai vállalatok, a kiberbiztonsági szolgáltatók, sőt az elosztóközpontokat birtokló bérbeadók is profitálnak az online értékesítésből.

Mivel a tőzsde 2022-ben ilyen változásokon megy keresztül, sok befektető keres menedéket. A hosszú távú kilátásokkal rendelkezők azonban megfontolhatják az e-kereskedelmi részvények vásárlását vagy hozzáadását, amelyek szilárd osztalékot fizetnek, kiváló cash flow-t generálnak, és olyan ágazatban vannak, amely akkor is kitart, ha a gazdaság lassul. És azt hiszem, ez talán a legfontosabb pont. Ma hármat fogok bemutatni közülük.

Cél $TGT-0.7%

A célpont hosszú távú védekező tulajdonságokkal rendelkezik. Ez azért van így, mert a versenytársaknál olcsóbb háztartási cikkek kiskereskedője, így a gazdasági bizonytalanság érzésekor megugorhat az értékesítés.

A világjárvány arra kényszerítette a Targetet, hogy okosan a digitális értékesítésre összpontosítson - és ez busásan megtérült. A 2021-es pénzügyi évben az online értékesítés az összes értékesítés 19%-át tette ki. A 2020-as pénzügyi évben a Target pusztán kényszerűségből 145%-kal növelte a digitális eladásokat. A jó hír az, hogy az üzletek újranyitása után is tovább nőttek a digitális eladások 2021-ben, további 21%-kal. Ami persze nem volt magától értetődő.

A Target előnyben van néhány más online kiskereskedővel szemben. Az online megrendelések 95%-át meglévő üzletei segítségével teljesíti. Ez lehetővé teszi a vállalat számára, hogy anélkül hozza létre és növelje ezt az új bevételi forrást, hogy költséges elosztóközpontokba és további raktárakba kellene beruháznia. Egyszerűen csak egy hatalmas hálózat áll azonnal rendelkezésre.

A Target semmiképpen sem egy drága vállalat. Emellett osztalékot is fizet, bár nem sokkal magasabbat, mint a piaci átlag.

Mi növelheti a bizalmunkat? A vállalat 1967-es tőzsdére lépése óta 219 egymást követő alkalommal fizetett osztalékot. Ez megnyugtatja a befektetőket a jelenlegi piaci zavarok idején. Még ha a részvények árfolyama csökken is, a befektetők valószínűleg továbbra is kapnak osztalékot. A részvényesek az osztalékot újra befektethetik, hogy kihasználják az árfolyamcsökkenést.

Prologis $PLD-1.6%

Mint említettük - az internetes kiskereskedőknek kiterjedt logisztikai hálózatokra van szükségük ahhoz, hogy a termékek gyorsan és nyereségesen eljussanak a fogyasztókhoz. Az online értékesítés növekedésével egyre több helyre van szükség. Az online értékesítés aránya a kiskereskedelmi forgalomban várhatóan a 2021-es 13%-ról 2030-ra 30%-ra nő. Az Amazon közelmúltbeli nyereségességi problémái miatt aggódó befektetők inkább a bérbeadó Prologisra figyelhetnek.

A Prologis egy ingatlanbefektetési társaság(REIT), amely bizonyos adókedvezményeket élvez, amennyiben adóköteles jövedelmének 90%-át osztalék formájában juttatja vissza a részvényeseknek. A Prologis nagymértékben kitett az e-kereskedelemnek. Legnagyobb ügyfele az Amazon, és a FedEx és a UPS kézbesítő óriások is az első tízben vannak.

Ráadásul az összes értékesítés visszaesésétől való félelmek után mostanra jelentősen visszaesett

A Prologis 19 országban több mint egymilliárd négyzetméternyi területet kínál. Az osztalékhozam jelenleg meghaladja a 2,5%-ot, és az elmúlt öt évben 12%-os éves növekedési ütemmel(CAGR) nőtt, ami háromszorosa az átlagos REIT-nek. Azok számára, akik az e-kereskedelembe való befektetés biztonságos módját keresik, a Prologis megfontolandó.

Palo Alto Networks $PANW+0.2%

Az online áruházak és a felhőalapú tevékenységek gyors térnyerése azt jelenti, hogy a digitális kiskereskedők nem engedhetnek meg maguknak semmilyen weboldal-kiesést. Teljes megbízhatóságra van szükségük. Az online kiskereskedők olyan vásárlói adatokat is tárolhatnak, mint például a tárolt fizetési módok és címek. Egy sérülés vagy szivárgás pusztító hatású. A magas helyreállítási költségek mellett a zavarok befolyásolhatják az ügyfelek márkába vetett bizalmát.

A Palo Alto Networks a felhőalapú biztonság és a végpontvédelem megbízható globális vezetője. Több mint 85 000 ügyfél bízik biztonságát a Palo Altóra. A 2022-es pénzügyi év bevétele várhatóan eléri a 6,8 milliárd dollárt, ami körülbelül 25%-os növekedést jelent a 2021-es pénzügyi évhez képest. A technológiai darabok eladása vételi lehetőséget teremtett a Palo Alto részvényei számára, jóval az 52 hetes csúcsuk alatt.

Ismét jelentős kedvezmény

Ezeknek a részvényeknek a felsorolása kiindulópontként szolgálhat mindazok számára, akik az e-kereskedelmi szektorban vagy az ahhoz kapcsolódó ágazatokban érdekeltek, vagy befektetést fontolgatnak. Általánosságban úgy vélem, hogy az e-kereskedelem rendkívül ígéretes terület, amely még mindig gyerekcipőben jár, és az innovációnak hihetetlenül nagy tere van.

Jogi nyilatkozat:Ez semmiképpen sem befektetési ajánlás. Ez pusztán az internetes adatokon és némi kiegészítő elemzésen alapuló összefoglalóm a részvényekről. A pénzpiaci befektetések kockázatosak, és mindenkinek saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet