@igorivanov

Има много начини за инвестиране на фондовия пазар. Ако обаче търсите нискорискова инвестиция с висока възвръщаемост, може би ще намерите това, от което се нуждаете, тук.

Alibaba

Наред с другото, настоящият пазарен спад ни предоставя много възможности за закупуване на много висококачествени компании на много разумна цена, които, ако бъдат инвестирани навреме, могат да генерират прилични печалби в бъдеще.

1. Alibaba Group $BABA

Alibaba Group е многонационална компания за електронна търговия, базирана в Китай, основана от Джак Ма. Компанията е един от най-големите търговци на дребно в света и наскоро разшири дейността си в други отрасли като развлекателната индустрия, финансите и др.

 • Според интернет класацията на Alexa компанията има един от най-посещаваните сайтове за онлайн пазаруване в света.
 • Тя разполага и с много други сайтове, които предлагат услуги, като Alipay за обработка на плащания или Youku за стрийминг на видео.

https://twitter.com/AlibabaGroup/status/1496822661778788352

Последните няколко години обаче бяха проблематични за компанията поради регулаторните ограничения. Китайското правителство наложи големи глоби на Alibaba и предприе строги мерки за защита на местната компания.

 • Последните доклади обаче сочат, че правителството смекчава регулациите си и осъзнава, че Alibaba е изключително ценна за икономиката на страната.
 • Неотдавна Пекин и регулаторните органи на САЩ обсъдиха логистиката на разрешаването на проверки на място от страна на американските регулатори на ценни книжа на китайски компании, регистрирани на американски борси.

Цените на акциите са понижени и никога не е имало по-подходящ момент за инвестиране в тази компания от сега.

2. Prologis $PLD

Prologis е глобална компания, специализирана в собствеността и управлението на дистрибуторски центрове, складове и логистични сгради. Той предоставя на предприятията съоръжения за съхранение на стоки и тяхното ефективно разпространение.

 • Дружествата могат да бъдат структурирани като REIT или инвестиционен тръст за недвижими имоти, който се фокусира върху активи в областта на недвижимите имоти и разпределя по-голямата част от печалбата си на акционерите.
 • REIT са популярни сред инвеститорите, които искат да увеличат средствата си, без да поемат твърде голям риск.

https://www.youtube.com/watch?v=Xcb6OIE5Jtc

Prologis инвестира в няколко имота, които се очаква да увеличат предлагането на площи в сгради, свързани с логистиката, които сега ще бъдат търсени от електронната търговия. Това ще бъде от полза за компанията и нейните резултати.

 • Prologis се справя много добре, както показаха резултатите за първото тримесечие, публикувани миналия месец.
 • Компанията успя да надмине всички оценки на анализаторите по всички ключови показатели.
 • Тя е спечелила 834 млн. щатски долара от дейността си и е отчела печалба от 1,09 щатски долара на акция за периода.
 • Приходите за периода достигнаха 1,22 млрд. долара.
 • Компанията също така повиши прогнозата си за средствата от дейността за цялата година на 5,10-5,16 долара на акция.

3. Costco на едро $COST

Costco Wholesale е верига от магазини в САЩ и Канада. Costco е част от американската култура от десетилетия. Тя се превърна в една от най-разпознаваемите марки в света, обичана от над 111 милиона души по целия свят. Costco е известен с ниските си цени и висококачествените си стоки, което го прави един от най-популярните търговци на дребно в Северна Америка.

Costco
 • Инфлацията в САЩ е рекордно висока, така че ако планирате да изградите дългосрочен инвестиционен портфейл, Costco трябва да бъде включена в него.
 • Дори и повечето потребители да се отказват от скъпите продукти, те все още ще посещават местната Costco за основните си нужди.
 • Казано по-просто, Costco просто ще съществува и с нейния бизнес модел би трябвало да расте през следващите години.

4. Monday.com $MNDY

Monday.com е платформа, която помага на компаниите да управляват своята цифрова работна сила. Тя предоставя базирана в облака платформа за управление на работата, проектите и задачите на дигиталните работници в офиса или от разстояние.

 • Той предоставя няколко функции, като планиране, напомняния и проследяване на времето.
 • Софтуерът може да се използва от работодатели или служители, които имат нужда от лесно управление на работния или личния си живот.
 • Заради пандемията все повече компании преминават към работа от разстояние или хибриден модел.

https://twitter.com/mondaydotcom/status/1524740833756471297

Функциите на Monday позволяват безпроблемна интеграция с много различни видове приложения. Това е важно за екипите по човешки ресурси, маркетинговите отдели и други, които имат нужда от данни от LinkedIn или Hubspot. Много често фирмите интегрират данни от различни платформи и работни потоци.

Напоследък фондовият пазар като цяло не се представя добре. Поради това акциите се предлагат със значителна отстъпка и могат да бъдат подходящи за закупуване.

Ако тази статия ви е заинтересувала, ще се радвам да разгледате втора част, в която ще разгледаме още 3 компании, които също са добър избор за всеки портфейл поради ниските си цени.

Прочетете цялата статия безплатно? Продължете 👇

Имате ли акаунт? Влезте в профила си или създайте нов.
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇