S&P 500 ^GSPC 5,070.55 +1.20%
Nvidia NVDA $824.18 +3.65%
Meta META $495.78 +2.92%
Tesla TSLA $144.61 +1.80%
Microsoft MSFT $407.06 +1.52%
Amazon AMZN $179.52 +1.29%
Alphabet GOOG $159.92 +1.25%
Apple AAPL $166.82 +0.59%

7 vállalat, amelyet a portfóliójába kellene vennie (1. rész)

A tőzsdei befektetésnek számos módja van. Ha azonban alacsony kockázatú, magas hozamú befektetést keres, akkor itt megtalálhatja, amire szüksége van.

Alibaba

Többek között a jelenlegi piaci visszaesés rengeteg lehetőséget kínál arra, hogy nagyon jó minőségű vállalatokat vásároljunk nagyon kedvező áron, amelyek korai befektetés esetén a jövőben tisztességes nyereséget termelhetnek.

1. Alibaba Group $BABA+2.6%

Az Alibaba Group egy Kínában székhellyel rendelkező multinacionális e-kereskedelmi vállalat, amelyet Jack Ma alapított. A vállalat a világ egyik legnagyobb kiskereskedője, és a közelmúltban más iparágakba, például a szórakoztatóiparba, a pénzügyekbe stb...

  • Az Alexa internetes rangsorai szerint a vállalat a világ egyik leglátogatottabb online vásárlási oldala.
  • Számos más oldal is kínál szolgáltatásokat, mint például az Alipay a fizetés feldolgozásához vagy a Youku a videó streaminghez.

https://twitter.com/AlibabaGroup/status/1496822661778788352

Az elmúlt néhány év azonban a szabályozói szigorítások miatt problémás volt a vállalat számára. A kínai kormány súlyos bírságokat szabott ki az Alibabára, és keményen fellépett a hazai vállalat védelmében.

  • A legújabb jelentések azonban arra utalnak, hogy a kormány enyhít a szabályozáson, és felismerte, hogy az Alibaba rendkívül értékes az ország gazdasága számára.
  • A közelmúltban Peking és az amerikai szabályozó hatóságok megvitatták annak logisztikáját, hogy az amerikai értékpapír-felügyeletek helyszíni ellenőrzéseket engedélyezzenek az amerikai tőzsdéken jegyzett kínai vállalatoknál.

A részvényárfolyamok nyomottak, és soha nem volt még jobb alkalom arra, hogy ebbe a vállalatba fektessünk, mint most.

2. Prologis $PLD+0.7%

APrologis egy globális vállalat, amely elosztóközpontok, raktárak és logisztikai épületek tulajdonlásával és kezelésével foglalkozik. A vállalkozások számára eszközöket biztosít az áruk tárolására és hatékony elosztására.

  • A társaságok REIT vagy ingatlanbefektetési alap formájában működhetnek, amely ingatlanvagyonra összpontosít, és nyereségének nagy részét a részvényesek között osztja szét.
  • A REIT-ek népszerűek azon befektetők körében, akik anélkül szeretnék növelni a pénzeszközeiket, hogy túl nagy kockázatot vállalnának.

https://www.youtube.com/watch?v=Xcb6OIE5Jtc

A Prologis több olyan ingatlanba fektet be, amelyek várhatóan növelni fogják a logisztikához kapcsolódó épületek helykínálatát, amelyekre most az e-kereskedelemben lesz kereslet. Ez a vállalat és annak eredményei javára válik.

  • A Prologis nagyon jól teljesít, amint azt a múlt hónapban közzétett első negyedéves eredmények is mutatták.
  • A vállalatnak sikerült az elemzői becsléseket minden kulcsfontosságú mutatóban felülmúlnia.
  • A vállalat 834 millió dollárt keresett a működésből, és részvényenként 1,09 dolláros nyereséget ért el ebben az időszakban.
  • A bevételek ebben az időszakban elérték az 1,22 milliárd dollárt.
  • A vállalat emelte az egész évre vonatkozó működési eredményre vonatkozó előrejelzését is, amely 5,10 és 5,16 dollár között van részvényenként.

3. Costco Nagykereskedelem $COST+1.0%

ACostco Wholesale egy áruházlánc az Egyesült Államokban és Kanadában. A Costco évtizedek óta az amerikai kultúra része. Emellett a világ egyik legfelismerhetőbb márkájává vált, amelyet világszerte több mint 111 millió ember szeret. A Costco alacsony árairól és kiváló minőségű árucikkeiről ismert, ami Észak-Amerika egyik legnépszerűbb kiskereskedelmi vállalatává teszi.

Costco
  • Az infláció minden idők legmagasabb szintjén van az Egyesült Államokban, így ha hosszú távú befektetési portfóliót tervezel, a Costco-t is be kell vonnod.
  • Még ha a legtöbb fogyasztó el is távolodik a drága termékektől, alapvető szükségleteiért továbbra is felkeresi a helyi Costcót.
  • Egyszerűen fogalmazva, a Costco csak ott lesz, és üzleti modelljével az elkövetkező években növekednie kell.

4. Monday.com $MNDY+1.6%

AMonday.com egy olyan platform, amely segít a vállalatoknak a digitális munkaerő kezelésében. Felhőalapú platformot biztosít az irodában vagy távolról dolgozó digitális munkavállalók számára a munka, a projektek és a feladatok kezelésére.

  • Számos funkciót kínál, például ütemezést, emlékeztetőket és időkövetést.
  • A szoftvert használhatják a munkáltatók vagy a munkavállalók, akiknek könnyen kell kezelniük a munkájukat vagy a magánéletüket.
  • A világjárvány miatt egyre több vállalat tér át a távmunkára vagy a hibrid modellre.

https://twitter.com/mondaydotcom/status/1524740833756471297

A Monday funkciói lehetővé teszik a zökkenőmentes integrációt számos különböző típusú alkalmazással. Ez fontos a HR-csapatok, a marketingosztályok és mások számára, akiknek szükségük lehet a LinkedIn vagy a Hubspot adataira. Nagyon gyakori, hogy a vállalkozások különböző platformokról és munkafolyamatokból származó adatokat integrálnak.

A tőzsde egésze az utóbbi időben nem teljesít túl jól. Ezért a részvények jelentős kedvezménnyel kaphatók, és alkalmasak lehetnek a vásárlásra.

Ha érdekli ez a cikk, örülnék, ha megnézné a 2. részt, ahol további 3 vállalatot vizsgálunk meg, amelyek alacsony áraik miatt szintén jó választásnak számítanak bármely portfólióba.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet