@mladenrudonja

Na borzi lahko vlagate na več načinov. Če pa iščete naložbo z nizkim tveganjem in visokim donosom, boste tu morda našli, kar potrebujete.

Alibaba

Med drugim nam trenutna tržna recesija ponuja veliko priložnosti za nakup zelo kakovostnih podjetij po zelo ugodni ceni, ki lahko ob zgodnji investiciji v prihodnosti ustvarijo spodoben dobiček.

1. Alibaba Group $BABA

Alibaba Group je multinacionalno podjetje za e-trgovanje s sedežem na Kitajskem, ki ga je ustanovil Jack Ma. Podjetje je eden največjih trgovcev na drobno na svetu in se je nedavno razširilo na druge panoge, kot so zabava, finance itd...

 • Po podatkih Alexine spletne lestvice ima podjetje eno od najbolj obiskanih spletnih mest za spletno nakupovanje na svetu.
 • Ima tudi številna druga spletna mesta, ki ponujajo storitve, kot sta Alipay za obdelavo plačil ali Youku za pretakanje videoposnetkov.

https://twitter.com/AlibabaGroup/status/1496822661778788352

Vendar pa je bilo zadnjih nekaj let za podjetje problematičnih zaradi regulativnih omejitev. Kitajska vlada je družbi Alibaba naložila visoke globe in sprejela stroge ukrepe za zaščito domačega podjetja.

 • Vendar pa nedavna poročila kažejo, da vlada blaži svoje predpise in se zaveda, da je Alibaba izjemno dragocena za gospodarstvo države.
 • Nedavno so pekinški in ameriški regulativni organi razpravljali o logistiki, ki bi ameriškim regulativnim organom za vrednostne papirje omogočila inšpekcijske preglede na kraju samem v kitajskih podjetjih, ki kotirajo na ameriških borzah.

Cene delnic so nizke, zato še nikoli ni bilo boljšega časa za vlaganje v to podjetje kot zdaj.

2. Prologis $PLD

Prologis je globalno podjetje, specializirano za lastništvo in upravljanje distribucijskih centrov, skladišč in logističnih zgradb. Podjetjem zagotavlja prostore za shranjevanje blaga in njegovo učinkovito distribucijo.

 • Podjetja so lahko strukturirana kot REIT ali nepremičninski investicijski sklad, ki se osredotoča na nepremičnine in večino dobička razdeli delničarjem.
 • Nepremičninski skladi so priljubljeni pri vlagateljih, ki želijo povečati svoja sredstva, ne da bi pri tem prevzeli preveliko tveganje.

https://www.youtube.com/watch?v=Xcb6OIE5Jtc

Prologis vlaga v več nepremičnin, ki naj bi povečale ponudbo prostorov v stavbah, povezanih z logistiko, po katerih bo zdaj povpraševalo elektronsko poslovanje. To bo koristilo podjetju in njegovim poslovnim rezultatom.

 • Družba Prologis posluje zelo dobro, kar so pokazali rezultati prvega četrtletja, objavljeni prejšnji mesec.
 • Podjetju je uspelo preseči vse ocene analitikov v vseh ključnih kazalnikih.
 • Iz poslovanja je ustvarila 834 milijonov dolarjev, dobiček na delnico pa je v tem obdobju znašal 1,09 dolarja.
 • Prihodki v tem obdobju so znašali 1,22 milijarde dolarjev.
 • Družba je tudi zvišala celoletno napoved sredstev iz poslovanja na 5,10 do 5,16 dolarja na delnico.

3. Costco na debelo $COST

Costco Wholesale je veriga trgovin v Združenih državah Amerike in Kanadi. Costco je že desetletja del ameriške kulture. Postala je tudi ena najbolj prepoznavnih blagovnih znamk na svetu, ki jo obožuje več kot 111 milijonov ljudi po vsem svetu. Podjetje Costco je znano po nizkih cenah in visokokakovostnem blagu, zaradi česar je eden najbolj priljubljenih trgovcev na drobno v Severni Ameriki.

Costco
 • Inflacija je v ZDA rekordno visoka, zato bi moral biti Costco vključen v dolgoročni naložbeni portfelj, če ga nameravate oblikovati.
 • Čeprav se večina potrošnikov odreka dragim izdelkom, bodo za osnovne potrebe še vedno obiskovali lokalni Costco.
 • Preprosto povedano, Costco bo še naprej obstajal in s svojim poslovnim modelom bo v prihodnjih letih rasel.

4. Monday.com $MNDY

Monday.com je platforma, ki podjetjem pomaga upravljati digitalno delovno silo. Zagotavlja platformo v oblaku za upravljanje dela, projektov in nalog za digitalne delavce v pisarni ali na daljavo.

 • Zagotavlja več funkcij, kot so načrtovanje, opomniki in sledenje času.
 • Programsko opremo lahko uporabljajo delodajalci ali zaposleni, ki morajo preprosto upravljati svoje delovno ali zasebno življenje.
 • Zaradi pandemije vse več podjetij prehaja na delo na daljavo ali hibridni model.

https://twitter.com/mondaydotcom/status/1524740833756471297

Funkcije programa Monday omogočajo nemoteno povezovanje z različnimi vrstami aplikacij. To je pomembno za kadrovske ekipe, oddelke za trženje in druge, ki morda potrebujejo podatke iz LinkedIna ali Hubspota. Podjetja zelo pogosto združujejo podatke iz različnih platform in delovnih tokov.

Delniški trg kot celota v zadnjem času ni bil preveč uspešen. Zato so delnice na voljo s precejšnjim popustom in so lahko primerne za nakup.

Če vas ta članek zanima, bom vesel, če si boste ogledali drugi del, v katerem si bomo ogledali še tri podjetja, ki so zaradi nizkih cen prav tako dobra izbira za vsak portfelj.

Preberite celoten članek brezplačno? Pojdi naprej 👇

Imate račun? Nato se prijavite . Ali pa ustvarite novo .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇