@anttimiettinen

Emirates Telecommunications (ET) ilmoitti ostavansa 9,8 prosentin osuuden Vodafone $VOD:sta 4,4 miljardilla dollarilla. ET kertoi sijoittaneensa Vodafoneen saadakseen merkittävän panoksen maailman johtavaan verkkoyhteyksien ja digitaalisten palvelujen toimittajaan. Voisiko Vodafoneen sijoittaminen olla sinulle kannattavaa?

Mikä sai Emiratesin tekemään tämän valtavan investoinnin?

Miksi he investoivat Vodafoneen?

ET kertoi muutama päivä sen jälkeen, kun se oli ilmoittanut pyrkivänsä laajentumaan uusille markkinoille Afrikassa, Euroopassa ja Aasiassa sekä televiestinnän ulkopuolisille aloille, kuten finanssiteknologiaan, kasvun vauhdittamiseksi.

Emirates Telecommunications tukee täysin Vodafonen hallitusta ja nykyistä johtoryhmää sekä sen nykyistä liiketoimintastrategiaa, josta ilmoitettiin marraskuussa 2021. Se ei kuitenkaan pyri käyttämään määräysvaltaa tai vaikuttamaan Vodafonen hallitukseen tai johtoryhmään millään tavoin.

Mikä on Emirates Telecommunication?

Emirates Telecommunication Group Company, joka toimii nimellä Etisalat, on Arabiemiirikunnissa sijaitseva monikansallinen televiestintäpalvelujen tarjoaja, joka toimii tällä hetkellä 16 maassa Aasiassa, Lähi-idässä ja Afrikassa ja on tilaajamäärältään 18. suurin matkaviestinoperaattori maailmassa.

Miksi en sijoittaisi Vodafoneen?

Pohjimmiltaan kyse on yrityksestä, joka on pysynyt ennallaan yli 22 vuotta, eikä se ole raportoinut hyvistä talousuutisista.

$VOD:n omat sijoittajat ovat arvostelleet johtoa ja painostavat yhtiötä nopeuttamaan ja parantamaan tulostaan. Viime vuosikymmen on ollut kova eurooppalaisille televiestintäyrityksille, sillä kova kilpailu ja tiukka sääntely ovat painaneet tuloja.

Toimitusjohtaja Nick Read on ollut kasvavien paineiden alla tammikuusta lähtien, jolloin kävi ilmi, että Euroopan suurin aktivistinen sijoittaja Cevian Capital oli ottanut osuuden yhtiöstä. Read valmistautuu konsernin perusteelliseen uudistamiseen, johon kuuluu heikosti toimivien liiketoimintojen poistaminen, avainmarkkinoiden konsolidointi ja televiestintäalan asiantuntemuksen vahvistaminen hallituksessa.

Vodafone on jo kuukausien ajan kertonut sijoittajille, että se tekisi sopimuksia kilpailevien konsernien kanssa markkinoilla, joilla on merkittävää kilpailua, kuten Espanjassa, Italiassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa, mutta toistaiseksi se ei ole onnistunut toteuttamaan mitään näistä.

Helmikuussa Vodafone hylkäsi ranskalaisen kilpailijan Iliadin 11 miljardin euron tarjouksen Italian liiketoiminnastaan . Yhtiötä on arvosteltu voimakkaasti virheaskeleista ja huonosta kehityksestä, jotka ovat haitanneet yhtiön toimintaa, sekä osakkeenomistajista, jotka ovat kasvamassa kärsimättömiksi ja luopumassa kannoistaan.

Kuukausia kestäneiden neuvottelujen jälkeen espanjalaisen haastavan televiestintäkonsernin kanssa sen Espanjan liiketoiminnan mahdollisesta myynnistä MasMovil (johtaja) käänsi selkänsä Vodafonelle fuusion hyväksi Orangen kanssa.

Mikä huolestuttaa sijoittajia eniten?

Vodafone ei ole juurikaan kommentoinut näitä menetettyjä tilaisuuksia tai antanut mitään lehdistötiedotetta tai perusteluja. Ainoa uutinen johti tilaisuuden menettämiseen Italiassa, jossa yhtiö ilmoitti, että se ei olisi osakkeenomistajien etujen mukaista, ja luopui siitä.

  • Vodafonen uuden toimitusjohtajan odotettiin parantavan yhtiön kurssia. Huono viestintä ja sijoittajatietoisuus saavat monet ihmiset turhautumaan, ja ehkä toimitusjohtaja heikentää omaa asemaansa.

Mikä voisi olla myönteinen katalysaattori?

Jotkut sijoittajat painostavat Vodafonea myymään osuutensa infrastruktuuriryhmästään Vantage Towersista, jonka se irrotti viime vuonna. Useimmat sijoittajat sanovat, että tornikaupalla on merkittävä vaikutus Vodafonen tulokseen, sillä se vähentää velkaa ja vapauttaa samalla käteistä rahaa investointeihin. Muut televiestintäkonsernit, kuten Altice, ovat irrottaneet torniliiketoimintoja korkeilla arvostuksilla.

Kaiken kaikkiaan minun mielestäni ei ole tällä hetkellä järkevää sijoittaa $VOD:iin. Onko täällä Vodafone-sijoittajia? Mitä voimme odottaa yhtiöltä tulevaisuudessa?

Lue koko artikkeli ilmaiseksi? Siitä vaan 👇

Onko sinulla tili? Kirjaudu sitten sisään . Tai luo uusi .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇