@jesperjensen

Emirates Telecommunications (ET) sagde, at det køber en andel på 9,8 % i Vodafone $VOD for 4,4 mia. dollars. ET sagde, at selskabet investerede i Vodafone for at opnå en betydelig eksponering for den globale leder inden for konnektivitet og digitale tjenester. Kan en investering i Vodafone være rentabel for dig?

Hvad fik Emirates til at foretage denne store investering?

Hvorfor investerer de i Vodafone?

Dette skridt kom få dage efter, at ET sagde, at selskabet søger at udvide til nye markeder i Afrika, Europa og Asien og på områder uden for telekommunikation, såsom finansiel teknologi, da det søger at skabe vækst.

Emirates Telecommunications støtter fuldt ud Vodafones bestyrelse og eksisterende ledelse og den nuværende forretningsstrategi, der blev offentliggjort i november 2021, men forsøger ikke på nogen måde at udøve kontrol eller påvirke Vodafones bestyrelse eller ledelse.

Hvad er Emirates Telecommunication?

Emirates Telecommunication Group Company, der handler som Etisalat, er en Emirates-baseret multinational telekommunikationsudbyder, der i øjeblikket opererer i 16 lande i Asien, Mellemøsten og Afrika, og er den 18. største mobiloperatør i verden målt på antal abonnenter.

Hvorfor skulle jeg ikke investere i Vodafone?

Grundlæggende er der tale om en virksomhed, der har ligget fladt i over 22 år og ikke rapporterer nogen gode resultater i form af finansielle nyheder.

$VOD's egne investorer har kritiseret ledelsen og presser selskabet til at fremskynde og forbedre sine resultater. Det seneste årti har været hårdt for de europæiske teleselskaber med hård konkurrence og streng regulering, der tynger indtægterne.

CEO Nick Read har været under øget pres siden januar, da det kom frem, at Europas største aktivistiske investor, Cevian Capital, havde taget en aktiepost i selskabet, og han forbereder en større revision af koncernen, herunder at skille sig af med dårligt fungerende virksomheder, konsolidere på vigtige markeder og styrke telekomsagkundskaben i bestyrelsen.

Vodafone har i månedsvis fortalt investorerne, at selskabet ville indgå aftaler med rivaliserende koncerner på markeder, hvor der er betydelig konkurrence, f.eks. i Spanien, Italien og Storbritannien - men indtil videre er det ikke lykkedes at få noget af dette til at ske.

I februar afviste Vodafone et bud på 11 mia. euro på sin italienske virksomhed fra den franske rival Iliad . Selskabet er blevet stærkt kritiseret for fejltrin og dårlig udvikling, som har hæmmet selskabet, og aktionærerne er blevet utålmodige og har skiftet deres aktier ud.

Efter måneders forhandlinger med en spansk udfordrende telekoncern om et muligt salg af selskabets spanske aktiviteter vendte MasMovil (direktør) Vodafone ryggen til fordel for en fusion med Orange.

Hvad er mest bekymrende for investorerne?

Vodafone har næppe kommenteret disse forspildte muligheder eller udsendt nogen pressemeddelelse eller begrundelse. Den eneste nyhed førte til en forspildt mulighed i Italien, hvor selskabet sagde, at det ikke ville være i aktionærernes interesse og derfor droppede ud.

  • Vodafones nye administrerende direktør forventedes at forbedre selskabets udvikling. Dårlig kommunikation og investoroplysning er årsag til frustration hos mange mennesker, og måske underminerer den administrerende direktør sin egen position.

Hvad kunne være en positiv katalysator?

Nogle investorer presser Vodafone til at sælge en andel i sin infrastrukturkoncern Vantage Towers, som Vodafone udskilt sidste år. De fleste investorer mener, at handlen med tårnene vil få en væsentlig indvirkning på Vodafones resultater, idet gælden reduceres, samtidig med at der frigøres likviditet til investeringer. Andre telekoncerner som Altice har afhændet tårnforretninger til høje værdiansættelser.

Alt taget i betragtning giver det i øjeblikket ikke mening for mig at investere i $VOD. Har vi nogen Vodafone-investorer her? Hvad kan vi forvente af virksomheden fremover?

Kan du læse hele artiklen gratis? Værsgo 👇

Har du en konto? Log derefter ind . Eller opret en ny .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇