@faaswilkes

Emirates Telecommunications (ET) zei dat het een belang van 9,8% in Vodafone $VOD koopt voor $4,4 miljard. ET zei dat het in Vodafone investeerde om een aanzienlijke blootstelling aan de wereldwijde leider in connectiviteit en digitale diensten te krijgen. Zou een belegging in Vodafone winstgevend voor u kunnen zijn?

Wat heeft Emirates ertoe gebracht deze enorme investering te doen?

Waarom investeren ze in Vodafone?

De stap kwam enkele dagen nadat ET had gezegd dat het bedrijf wil uitbreiden naar nieuwe markten in Afrika, Europa en Azië en naar gebieden buiten de telecomsector, zoals financiële technologie, om de groei te stimuleren.

Emirates Telecommunications staat volledig achter het bestuur en het bestaande managementteam van Vodafone en de huidige bedrijfsstrategie die in november 2021 is aangekondigd. Emirates Telecommunications streeft er echter niet naar om op enigerlei wijze zeggenschap of invloed uit te oefenen op het bestuur of managementteam van Vodafone.

Wat is Emirates Telecommunication?

Emirates Telecommunication Group Company, handelend onder de naam Etisalat, is een in de Emiraten gevestigde multinationale aanbieder van telecommunicatiediensten die thans actief is in 16 landen in Azië, het Midden-Oosten en Afrika en naar abonnees de 18e grootste mobiele exploitant ter wereld is.

Waarom zou ik niet in Vodafone investeren?

In feite gaat het om een bedrijf dat al meer dan 22 jaar plat ligt en geen goede financiële resultaten laat optekenen.

De eigen beleggers van $VOD hebben kritiek geuit op het management en dringen er bij het bedrijf op aan zijn prestaties te versnellen en te verbeteren. Het afgelopen decennium is zwaar geweest voor de Europese telecomsector, met felle concurrentie en strenge regelgeving die op de inkomsten drukt.

CEO Nick Read staat onder verhoogde druk sinds januari, toen bleek dat Europa's grootste activistische investeerder, Cevian Capital, een belang in de onderneming had genomen en bereidt zich voor op een grondige revisie van de groep, met inbegrip van het afstoten van slecht presterende activiteiten, consolidatie op belangrijke markten en het versterken van de telecomdeskundigheid in de raad van bestuur.

Vodafone heeft beleggers maandenlang voorgehouden dat het deals zou sluiten met rivaliserende groepen op markten waar er aanzienlijke concurrentie is, zoals in Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk - maar tot dusver is het er niet in geslaagd ook maar één van deze deals te realiseren.

In februari verwierpVodafone een bod van 11 miljard euro van de Franse rivaal Iliad op zijn Italiaanse activiteiten. De onderneming is zwaar bekritiseerd wegens misstappen en gebrekkige ontwikkeling die de onderneming hebben gehinderd, samen met aandeelhouders die ongeduldig worden en hun posities afstoten.

Vervolgens heeft MasMovil (directeur), na maandenlange onderhandelingen met een Spaanse challenger-telecommunicatiegroep over de mogelijke verkoop van zijn Spaanse activiteiten, Vodafone de rug toegekeerd ten gunste van een fusie met Orange.

Wat baart beleggers de meeste zorgen?

Vodafone heeft nauwelijks commentaar gegeven op deze gemiste kansen of een persbericht of rechtvaardiging uitgegeven. Het enige nieuws leidde tot een gemiste kans in Italië, waar de onderneming zei dat het niet in het belang van de aandeelhouders zou zijn en zich daarom terugtrok.

  • Van de nieuwe CEO van Vodafone werd verwacht dat hij de koers van het bedrijf zou verbeteren. Slechte communicatie en gebrekkige voorlichting van de beleggers brengt veel mensen tot frustratie en misschien ondermijnt de CEO zijn eigen positie.

Wat zou een positieve katalysator kunnen zijn?

Sommige investeerders dringen er bij Vodafone op aan om een belang in zijn infrastructuurgroep Vantage Towers, die het vorig jaar heeft afgesplitst, te verkopen. De meeste investeerders zeggen dat de deal over de torens een wezenlijk effect zal hebben op de prestaties van Vodafone, omdat de schuld wordt verminderd en er tegelijkertijd geld vrijkomt voor investeringen. Andere telecomgroepen zoals Altice hebben torenactiviteiten afgestoten tegen hoge waarderingen.

Alles wel beschouwd, heeft het momenteel voor mij geen zin om in $VOD te investeren. Zijn er Vodafone investeerders hier? Wat kunnen we in de toekomst van het bedrijf verwachten?

Het volledige artikel gratis lezen? Ga je gang 👇

Heb je een rekening? Meld je dan aan . Of maak een nieuwe .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇