S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Kuumad uudised: Emirates Telecommunications ostab 9,8% osaluse Vodafones

Emirates Telecommunications (ET) teatas, et ostab 9,8% osaluse Vodafone'is $VOD+0.7% 4,4 miljardi dollari eest. ET ütles, et investeeris Vodafone'i, et saada märkimisväärne osalus ülemaailmses juhtivas ühenduvuse ja digitaalteenuste sektoris. Kas investeering Vodafone'ile võiks teie jaoks olla kasumlik?

Mis ajendas Emiratesi tegema seda tohutut investeeringut?

Miks nad investeerivad Vodafone'i?

See samm tuli mõned päevad pärast seda, kui ET teatas, et soovib laieneda uutele turgudele Aafrikas, Euroopas ja Aasias ning sellistes valdkondades väljaspool telekommunikatsiooni, nagu finantstehnoloogia, et edendada majanduskasvu.

Emirates Telecommunications toetab täielikult Vodafone'i juhatust ja olemasolevat juhtkonda ning selle praegust, novembris 2021 väljakuulutatud äristrateegiat. Siiski ei püüa Emirates Telecommunications mingil viisil kontrollida ega mõjutada Vodafone'i juhatust või juhtkonda.

Mis on Emirates Telecommunication?

Emirates Telecommunication Group Company, mis tegutseb nime all Etisalat, on Ühendemiraatides asuv rahvusvaheline telekommunikatsiooniteenuste pakkuja, mis tegutseb praegu 16 riigis Aasias, Lähis-Idas ja Aafrikas ning on abonentide arvu poolest 18. suurim mobiilsideoperaator maailmas.

Miks ma ei peaks Vodafone'i investeerima?

Põhimõtteliselt on tegemist ettevõttega, mis on juba üle 22 aasta püsinud muutumatuna ja ei anna finantsuudiste osas mingeid häid tulemusi.

$VODi+0.7% enda investorid on juhtkonda kritiseerinud ja avaldavad ettevõttele survet, et see kiirendaks ja parandaks oma tulemusi. Viimane aastakümme on olnud Euroopa telekommunikatsiooniettevõtete jaoks raske, sest tulusid on mõjutanud tihe konkurents ja range reguleerimine.

Tegevjuht Nick Read on alates jaanuarist, mil selgus, et Euroopa suurim aktivistlik investor Cevian Capital on võtnud ettevõttes osaluse, suurenenud surve all ja valmistab ette kontserni põhjalikku ümberkorraldamist, sealhulgas halvasti toimivate ettevõtete kaotamist, konsolideerimist olulistel turgudel ja telekommunikatsiooniekspertiisi tugevdamist juhatuses.

Vodafone on juba mitu kuud rääkinud investoritele, et ta teeb tehinguid konkureerivate kontsernidega turgudel, kus on märkimisväärne konkurents, näiteks Hispaanias, Itaalias ja Ühendkuningriigis, kuid seni ei ole ta suutnud ühtegi sellist tehingut ellu viia.

Veebruaris lükkas Vodafone tagasi Prantsuse konkurendi Iliad 11 miljardi euro suuruse pakkumise oma Itaalia äritegevuse eest . Ettevõtet on tugevalt kritiseeritud eksimuste ja kehva arengu eest, mis on ettevõtet takistanud, ning aktsionärid on muutunud kannatamatuks ja on oma positsioonidest loobunud.

Seejärel, pärast kuudepikkuseid läbirääkimisi Hispaania telekommunikatsioonikontserniga oma Hispaania äri võimaliku müügi üle, pööras MasMovil (direktor) Vodafone'ile selja, et ühineda Orange'iga.

Mis on investorite jaoks kõige murettekitavam?

Vodafone ei ole neid kasutamata jäänud võimalusi peaaegu üldse kommenteerinud ega avaldanud ühtegi pressiteadet või põhjendust. Ainus uudis viis võimalusest ilmajäämiseni Itaalias, kus ettevõte ütles, et see ei ole aktsionäride huvides ja seetõttu loobus ta sellest.

  • Vodafone'i uuelt tegevjuhilt oodati ettevõtte arengu parandamist. Kehv kommunikatsioon ja investorite teadlikkus ajab paljud inimesed pettumustesse ja võib-olla õõnestab tegevjuht omaenda positsiooni.

Mis võiks olla positiivne katalüsaator?

Mõned investorid survestavad Vodafone'i, et ta müüks oma osaluse oma infrastruktuurigrupis Vantage Towers, mille ta eelmisel aastal eraldas. Enamik investoreid ütleb, et tornide tehing avaldab olulist mõju Vodafone'i tulemustele, vähendades võlga ja vabastades samal ajal raha investeeringuteks. Teised telekommunikatsioonikontsernid, nagu Altice, on eraldanud tornide ärisid rikkalike hindadega.

Kõike arvesse võttes ei ole minu jaoks praegu mõtet investeerida $VODi+0.7%. Kas meil on siin Vodafone'i investoreid? Mida me võime ettevõttelt tulevikus oodata?

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet