S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Această companie din indicele Nasdaq a scăzut cu 93% și vine cu un model de business revoluționar

Această populară companie de camere foto are o revenire epică și, în plus, este lider mondial în tehnologia camerelor de acțiune. Merită o companie ca aceasta un DIP atât de mare? 93% este într-adevăr mult și ar putea fi o intrare foarte interesantă pentru investitorii care se concentrează pe investiții pe termen lung.

O companie care se află într-un adevărat DIP.

A fost listată pe piețele publice la 24,00 dolari pe acțiune în 2014, a explodat imediat la 93,85 dolari și a scăzut constant în următorii șase ani înainte de a găsi un minim la 2,29 dolari pe acțiune în 2020, acum nu este nici ea prea departe de acest nivel. Dar obiectivul companiei este de a-și transforma modelul de afaceri prin valorificarea unor noi canale de vânzări și prin deblocarea unor noi surse de venit. Aceste mișcări au dus cu succes la o redresare modestă a acțiunilor GoPro $GPRO-2.9%, și iată de ce investitorii care cumpără acum și păstrează ar putea obține recompense semnificative pe termen lung.

Direcția directă către consumator

GoPro este o companie de hardware în esența sa - este de departe cel mai inovator producător de camere de acțiune din industrie. Cea mai recentă versiune a sa, HERO10 Black, poate filma clipuri video la rezoluție ultra-înaltă de 5,3K cu tehnologie de stabilizare de ultimă generație. Iar la un preț de 499 de dolari, este cu 85% mai ieftin decât următorul cel mai bun produs al companiei, care se vinde la 3.500 de dolari.

Problema este că este foarte dificil să generezi o creștere pe termen lung doar prin vânzarea de hardware, atunci când norocul companiei depinde atât de mult de un singur tip de produs. Acest lucru este valabil mai ales în condițiile în care principalul canal de vânzări al GoPro este reprezentat de marii retaileri. Aceasta creează o barieră între consumator și marcă, ceea ce face dificilă construirea de relații și vânzarea de accesorii. Ca să nu mai vorbim de faptul că GoPro trebuie să piardă o parte din profiturile sale în favoarea retailerului.

Cu toate acestea, compania a creat un canal mai profitabil direct către consumatori prin intermediul site-ului său web și se dezvoltă rapid. În primul trimestru al anului 2021, 33% din vânzări au venit de pe GoPro.com, dar acest procent a crescut recent la 41%. Acest progres are deja un impact asupra rezultatelor financiare ale GoPro, iar marja brută de profit a crescut la 41,8% în acest trimestru, față de 38,6% în urmă cu un an. Rezultatul a fost un salt semnificativ al profitabilității, deoarece compania a generat un profit net de 5,7 milioane de dolari, după o pierdere de peste 10 milioane de dolari în trimestrul precedent.

Noi surse de venituri cu marjă mare de profit

GoPro are o oportunitate unică în ceea ce privește dezvoltarea de software. Instrumentele de editare a conținutului oferă sinergii excelente pentru o companie de camere foto care este lider în ceea ce privește calitatea video, iar GoPro este pe punctul de a lansa o nouă aplicație software pe bază de abonament în 2023. Aceasta se va baza pe playerul GoPro Player și pe playerul desktop ReelSteady deja existente. Aceasta completează aplicația Quik pentru smartphone a companiei, care urmează să înlocuiască aplicația nativă a camerei foto de pe dispozitivele iPhone și Android. Quik se adresează clienților potențiali care nu dețin o cameră GoPro, într-un efort de a extinde piața de desfacere a companiei.

Cu toate acestea, cea mai mare sursă de venituri recurente a GoPro provine în prezent din abonamentul GoPro.com, care oferă clienților reduceri exclusive la produse, stocare în cloud pentru videoclipuri și posibilitatea de a transmite în direct de pe dispozitivul GoPro. În primul trimestru și-a continuat creșterea spectaculoasă, numărul de abonați a crescut cu 85% față de anul trecut, ajungând la 1,74 milioane, ceea ce a dus la creșterea veniturilor din abonamente.

Sursa: GoPro.com

Poate că o parte și mai pozitivă a acestei creșteri este marja brută asociată cu veniturile din abonamente ale GoPro, care poate ajunge până la 80%. Abonamentele au reprezentat mai puțin de 10% din veniturile totale în cel mai recent trimestru, dar rata de creștere sugerează că este pe cale să aibă un impact important asupra finanțelor companiei în general.GoPro a făcut în mod clar progrese semnificative în îmbunătățirea afacerii sale, iar acest lucru este recunoscut de unele firme depe Wall Street, care au trecut recent la o viziune optimistă asupra companiei, după ani de zile în care au fost pesimiste. Prețul țintă mediu pentru acțiunile GoPro pe Wall Street este de 11,80 dolari, ceea ce reprezintă o creștere potențială de 85% față de nivelul la care se tranzacționează în prezent. Cu toate acestea, banca de investiții JP Morgan Chase este mult mai optimistă, estimând că acțiunile ar putea crește cu peste 100%, până la 15 dolari pe acțiune.

În condițiile în care acțiunile au scăzut cu 93% față de maximul istoric, acum ar putea fi momentul să vă implicați, având în vedere natura transformatoare a afacerii cu abonați a GoPro și noul software de la orizont, care va scădea cu siguranță creșterea companiei. După părerea mea, un DIP de 93% este foarte interesant și, după cum putem vedea, compania are o mulțime de lucruri îmbucurătoare în magazin.

DECLINARE DE RESPONSABILITATE: Aceasta nu este o recomandare de investiții.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet