@anttimiettinen

Tämä suosittu kamerayhtiö on tekemässä eeppistä paluuta ja on lisäksi maailman johtava toimintakamerateknologian valmistaja. Ansaitseeko tällainen yhtiö näin syvän DIP:n? 93 prosenttia on todella paljon, ja se voisi olla todella mielenkiintoinen kohde pitkäaikaiseen sijoittamiseen keskittyville sijoittajille.

Yritys, joka on todellisessa DIP-järjestelyssä.

Se listautui julkisille markkinoille 24,00 dollarilla osakkeelta vuonna 2014, nousi välittömästi 93,85 dollariin ja laski tasaisesti seuraavien kuuden vuoden ajan ennen kuin löysi pohjan 2,29 dollarilla osakkeelta vuonna 2020, eikä nyt ole kovin kaukana siitäkään. Yrityksen tavoitteena on kuitenkin muuttaa liiketoimintamalliaan hyödyntämällä uusia myyntikanavia ja avaamalla uusia tulovirtoja. Nämä liikkeet ovat onnistuneesti johtaneet GoPro $GPRO-osakkeen vaatimattomaan elpymiseen, ja tässä on syy, miksi sijoittajat, jotka ostavat nyt ja pitävät, voivat nähdä merkittäviä pitkän aikavälin palkkioita.

Suoraan kuluttajalle

GoPro on pohjimmiltaan laitteistoja valmistava yritys - se on alan ylivoimaisesti innovatiivisin toimintakameravalmistaja. Sen uusin versio, HERO10 Black, voi kuvata 5,3K:n ultrakorkean resoluution videokuvaa huippuluokan vakautustekniikalla. Se on 499 dollarin hinnallaan 85 prosenttia halvempi kuin yhtiön seuraavaksi paras tuote, joka maksaa 3500 dollaria.

Ongelmana on se, että on hyvin vaikeaa luoda pitkän aikavälin kasvua pelkästään laitteistoja myymällä, kun yrityksen onni on niin riippuvainen yhdestä tuotetyypistä. Tämä pätee erityisesti silloin, kun GoPron pääasiallinen myyntikanava on suuret vähittäismyyjät. Se luo esteen kuluttajan ja tuotemerkin välille, mikä vaikeuttaa suhteiden luomista ja tarvikkeiden myymistä kuluttajille. Puhumattakaan siitä, että GoPro menettää osan voitoistaan jälleenmyyjälle.

Yritys on kuitenkin luonut tuottoisamman suoran kuluttajakanavan verkkosivustonsa kautta, ja se kasvaa nopeasti. Vuoden 2021 ensimmäisellä vuosineljänneksellä 33 prosenttia myynnistä tuli GoPro.com-sivustolta, mutta viime aikoina osuus on noussut 41 prosenttiin. Tämä edistys vaikuttaa jo GoPron talouteen, ja bruttovoittomarginaali nousi 41,8 prosenttiin tällä vuosineljänneksellä, kun se vuosi sitten oli 38,6 prosenttia. Tuloksena oli merkittävä kannattavuuden nousu, sillä yhtiö teki 5,7 miljoonan dollarin nettovoiton edellisen neljänneksen yli 10 miljoonan dollarin tappion jälkeen.

Uudet korkean katteen tulolähteet

GoProlla on ainutlaatuinen tilaisuus ohjelmistokehityksessä. Sisällönmuokkaustyökalut tarjoavat suuria synergiaetuja videon laadussa edelläkävijänä olevalle kamerayhtiölle, ja GoPro on julkaisemassa uutta tilauspohjaista ohjelmistosovellusta vuonna 2023. Se perustuu sen nykyiseen GoPro Playeriin ja ReelSteady-työpöytäsoittimeen. Se täydentää yhtiön Quik-älypuhelinsovellusta, joka korvaa iPhonen ja Android-laitteiden alkuperäisen kamerasovelluksen. Quik tavoittelee potentiaalisia asiakkaita, jotka eivät omista GoPro-kameraa, ja pyrkii näin laajentamaan yrityksen tavoiteltavia markkinoita.

GoPron suurin toistuva tulonlähde on kuitenkin tällä hetkellä GoPro.com-tilaus, joka tarjoaa asiakkaille yksinoikeudella alennuksia tuotteista, pilvitallennustilaa videoille ja mahdollisuuden suoratoistaa GoPro-laitteestaan. Se jatkoi loistavaa kasvuaan ensimmäisellä vuosineljänneksellä, ja tilaajamäärät kasvoivat 85 prosenttia edellisvuodesta 1,74 miljoonaan, mikä kasvatti tilaustuloja.

Lähde: GoPro.com

Ehkä vieläkin myönteisempi osa tätä kasvutarinaa on GoPron tilaustuloihin liittyvä bruttomarginaali, joka voi olla jopa 80 prosenttia. Tilausten osuus kokonaistuloista oli viimeisimmällä vuosineljänneksellä alle 10 prosenttia, mutta kasvuvauhti viittaa siihen, että se on saamassa aikaan suuren vaikutuksen yhtiön talouteen.GoPro on selvästi edistynyt merkittävästi liiketoimintansa parantamisessa, ja sen ovat tunnustaneet jotkut Wall Streetin yritykset, jotka ovat viime aikoina siirtyneet nousevaan näkemykseen yhtiöstä oltuaan vuosien ajan laskusuuntaisia.GoPron osakkeen keskimääräinen hintatavoite Wall Streetillä on 11,80 dollaria, mikä merkitsee 85 prosentin nousua nykyisestä kaupankäynnin tasosta. Investointipankki JP Morgan Chase on kuitenkin paljon optimistisempi ja ennustaa osakkeen voivan nousta yli 100 % 15 dollariin osakkeelta.

Kun osake on laskenut 93 % kaikkien aikojen korkeimmasta tasostaan, nyt voisi olla aika lähteä mukaan, kun otetaan huomioon GoPron tilaajaliiketoiminnan muutosvoima ja uudet ohjelmistot horisontissa, jotka varmasti painavat yhtiön kasvua. Mielestäni 93 prosentin DIP on todella mielenkiintoinen, ja kuten näemme, yhtiöllä on paljon nousujohteisia asioita tiedossa.

VASTUUVAPAUTUS: Tämä ei ole sijoitusneuvontaa.

Lue koko artikkeli ilmaiseksi? Siitä vaan 👇

Onko sinulla tili? Kirjaudu sitten sisään . Tai luo uusi .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇