@nilslundkvist

Detta populära kameraföretag gör en episk comeback och är dessutom världsledande inom actionkamerateknik. Förtjänar ett företag som detta en så djup DIP? 93 % är verkligen mycket och kan vara en riktigt intressant post för investerare som är inriktade på långsiktiga investeringar.

Ett företag som befinner sig i en verklig DIP.

Det noterades på de offentliga marknaderna för 24,00 dollar per aktie 2014, steg omedelbart till 93,85 dollar och sjönk stadigt under de följande sex åren innan det nådde en bottennivå på 2,29 dollar per aktie 2020, och nu är det inte långt därifrån heller. Men företagets mål är att omvandla sin affärsmodell genom att utnyttja nya försäljningskanaler och skapa nya intäktsströmmar. Dessa åtgärder har framgångsrikt lett till en blygsam återhämtning i GoPro $GPRO-aktien, och här är varför investerare som köper nu och behåller aktien kan få betydande långsiktiga vinster.

Att gå direkt till konsumenten

GoPro är ett hårdvaruföretag i grunden - det är den överlägset mest innovativa actionkameratillverkaren i branschen. Den senaste versionen, HERO10 Black, kan filma 5,3K-video i ultrahög upplösning med toppmodern stabiliseringsteknik. Och med ett pris på 499 dollar är den 85 % billigare än företagets näst bästa produkt, som säljs för 3 500 dollar.

Problemet är att det är mycket svårt att skapa långsiktig tillväxt genom att enbart sälja hårdvara när företagets förmögenhet är så beroende av en typ av produkt. Detta är särskilt sant när GoPros huvudsakliga försäljningskanal är stora återförsäljare. Det skapar en barriär mellan konsumenten och varumärket, vilket gör det svårt att bygga upp relationer och sälja tillbehör till dem. För att inte tala om att GoPro måste förlora en del av sin vinst till återförsäljaren.

Företaget har dock skapat en mer lukrativ kanal för direktförsäljning till konsumenter via sin webbplats och växer snabbt. Under första kvartalet 2021 kom 33 % av försäljningen från GoPro.com, men det har nyligen ökat till 41 %. Dessa framsteg har redan påverkat GoPro:s ekonomi och deras bruttovinstmarginal ökade till 41,8 % detta kvartal, jämfört med 38,6 % för ett år sedan. Resultatet blev en betydande ökning av lönsamheten då företaget genererade en nettovinst på 5,7 miljoner dollar efter en förlust på över 10 miljoner dollar under föregående kvartal.

Nya inkomstkällor med hög marginal

GoPro har en unik möjlighet inom mjukvaruutveckling. Verktyg för innehållsredigering erbjuder stora synergieffekter för ett kameraföretag som är ledande inom videokvalitet, och GoPro är på väg att lansera en ny prenumerationsbaserad programvara 2023. Den kommer att bygga vidare på GoPro Player och ReelSteady desktop player som redan finns. Den kompletterar företagets Quik-app för smarttelefoner, som kommer att ersätta den ursprungliga kameraappen på iPhone och Android-enheter. Quik riktar sig till potentiella kunder som inte äger en GoPro-kamera i ett försök att utöka företagets marknad.

GoPro:s största källa till återkommande intäkter kommer dock just nu från GoPro.com-prenumerationen, som erbjuder kunderna exklusiva rabatter på produkter, molnlagring av videor och möjligheten att livestreama från sin GoPro-enhet. Företaget fortsatte sin fantastiska tillväxt under det första kvartalet, där antalet abonnenter ökade med 85 % på årsbasis till 1,74 miljoner, vilket ökade abonnemangsintäkterna.

Källa: GoPro.com

En ännu mer positiv del av denna tillväxthistoria är kanske bruttomarginalen för GoPro:s abonnemangsintäkter, som kan vara så hög som 80 %. Abonnemang stod för mindre än 10 % av de totala intäkterna under det senaste kvartalet, men tillväxttakten tyder på att det är på väg att få en stor inverkan på företagets totala ekonomi.GoPro har helt klart gjort betydande framsteg för att förbättra sin verksamhet, och detta erkänns av vissa Wall Street-företag, som nyligen har övergått till att se positivt på bolaget efter att ha varit nedåtgående i flera år. Den genomsnittliga riktkursen för GoPro-aktien på Wall Street är 11,80 dollar, vilket innebär en potentiell uppgång på 85 % från dagens kurs. Investeringsbanken JP Morgan Chase är dock mycket mer optimistisk och förutspår att aktien kan stiga med mer än 100 procent till 15 dollar per aktie.

Aktien har sjunkit med 93 % från sin högsta nivå, men det kan vara dags att engagera sig nu, med tanke på GoPro:s abonnentverksamhet och den nya mjukvaran som är på gång, vilket säkert kommer att minska företagets tillväxt. Enligt min mening är en 93% DIP verkligen intressant och som vi kan se har bolaget många positiva saker på gång.

ANSVAR: Detta är ingen investeringsrådgivning.

Vill du läsa hela artikeln gratis? Fortsätt 👇

Har du ett konto? Logga sedan in . Eller skapa en ny .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇