@jesperjensen

Dette populære kamerafirma er ved at få et episk comeback og er oven i købet verdens førende inden for actionkamera-teknologi. Fortjener et selskab som dette en så dyb DIP? 93 % er virkelig meget og kunne være en virkelig interessant indgang for investorer, der fokuserer på langsigtede investeringer.

En virksomhed, der er i en ægte DIP.

Den blev noteret på de offentlige markeder til 24,00 USD pr. aktie i 2014, steg straks til 93,85 USD og faldt støt i de næste seks år, før den nåede bunden på 2,29 USD pr. aktie i 2020, og nu er den heller ikke langt fra det. Men virksomhedens mål er at ændre sin forretningsmodel ved at udnytte nye salgskanaler og frigøre nye indtægtskilder. Disse træk har med succes ført til et beskedent opsving i GoPro $GPRO-aktien, og her er grunden til, at investorer, der køber nu og holder fast, kan se betydelige langsigtede gevinster.

Gå direkte til forbrugeren

GoPro er et hardwarefirma i sin kerne - det er langt den mest innovative producent af actionkameraer i branchen. Den nyeste version, HERO10 Black, kan optage video i 5,3K ultrahøj opløsning med den nyeste stabiliseringsteknologi. Og med en pris på 499 dollars er den 85 % billigere end det næstbedste produkt, der sælges for 3.500 dollars.

Problemet er, at det er meget vanskeligt at skabe langsigtet vækst ved at sælge hardware alene, når virksomhedens formue er så afhængig af én type produkt. Dette gælder især, når GoPros vigtigste salgskanal er store detailhandlere. Det skaber en barriere mellem forbrugeren og brandet, hvilket gør det svært at opbygge relationer og sælge tilbehør til dem. For ikke at nævne, at GoPro skal miste en del af sin fortjeneste til detailhandleren.

Virksomheden har imidlertid skabt en mere lukrativ kanal direkte til forbrugerne via sit websted og er i hastig vækst. I første kvartal af 2021 kom 33 % af salget fra GoPro.com, men det er for nylig steget til 41 %. Disse fremskridt har allerede en indvirkning på GoPros regnskaber, og deres bruttofortjenstmargen steg til 41,8 % i dette kvartal, hvilket er en stigning fra 38,6 % for et år siden. Resultatet var et betydeligt løft i rentabiliteten, da virksomheden genererede et nettooverskud på 5,7 millioner dollars efter et tab på over 10 millioner dollars i det foregående kvartal.

Nye indtægtskilder med høj margen

GoPro har en unik mulighed inden for softwareudvikling. Redigeringsværktøjer til indhold giver store synergier for et kamerafirma, der er førende inden for videokvalitet, og GoPro er på nippet til at lancere et nyt abonnementsbaseret softwareprogram i 2023. Det vil bygge videre på GoPro Player og ReelSteady desktop-afspilleren, som allerede findes. Den supplerer virksomhedens Quik-app til smartphones, som skal erstatte den oprindelige kameraapp på iPhone- og Android-enheder. Quik henvender sig til potentielle kunder, der ikke ejer et GoPro-kamera, i et forsøg på at udvide virksomhedens målrettede marked.

GoPro's største kilde til tilbagevendende indtægter stammer dog lige nu fra GoPro.com-abonnementet, som giver kunderne eksklusive rabatter på produkter, cloud-lagring af videoer og mulighed for at livestreame fra deres GoPro-enhed. Selskabet fortsatte sin fantastiske vækst i første kvartal, hvor antallet af abonnenter steg med 85 % i forhold til året før til 1,74 millioner, hvilket øgede abonnementsindtægterne.

Kilde: GoPro.com

En måske endnu mere positiv del af denne væksthistorie er bruttomarginen i forbindelse med GoPro's abonnementsindtægter, som kan være helt op til 80 %. Abonnementer tegnede sig for mindre end 10 % af den samlede omsætning i det seneste kvartal, men væksten tyder på, at de er på vej til at få stor indflydelse på virksomhedens samlede økonomi.GoPro har tydeligvis gjort betydelige fremskridt med at forbedre sin forretning, og det anerkendes af nogle Wall Street-firmaer, som for nylig har skiftet til et bullish syn på virksomheden efter i årevis at have været bearish.Det gennemsnitlige kursmål for GoPro-aktien på Wall Street er $11,80, hvilket repræsenterer en potentiel stigning på 85% i forhold til hvor den handles i dag. Investeringsbanken JP Morgan Chase er dog langt mere optimistisk og forudser, at aktien kan stige mere end 100 % til 15 USD pr. aktie.

Med en aktien faldet 93 % fra sit højeste niveau nogensinde, kan det være på tide at involvere sig nu, da GoPro's abonnentforretning og den nye software i horisonten vil ændre GoPro's vækst, hvilket helt sikkert vil presse virksomhedens vækst. Efter min mening er en 93% DIP virkelig interessant, og som vi kan se, har selskabet en masse positive ting i vente.

DISCLAIMER: Dette er ikke investeringsrådgivning.

Kan du læse hele artiklen gratis? Værsgo 👇

Har du en konto? Log derefter ind . Eller opret en ny .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇