S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Ez a Nasdaq Index vállalat 93%-ot esett, és egy forradalmi üzleti modellel érkezik

Ez a népszerű fényképezőgépgyártó cég epikus visszatérésen van túl, és ráadásul világelső az akciókamerák technológiájában. Egy ilyen vállalat megérdemel egy ilyen mély DIP-et? 93% valóban sok, és igazán érdekes belépési lehetőséget jelenthet a hosszú távú befektetésre összpontosító befektetők számára.

Egy olyan vállalat, amely valódi DIP-ben van.

A részvényt 2014-ben részvényenként 24,00 dolláron jegyezték be a nyilvános piacokra, azonnal 93,85 dollárra emelkedett, majd a következő hat évben folyamatosan csökkent, mielőtt 2020-ban részvényenként 2,29 dollárnál megtalálta a mélypontját, és most már ettől sincs túl messze. A vállalat célja azonban az, hogy új értékesítési csatornák kihasználásával és új bevételi források felszabadításával átalakítsa üzleti modelljét. Ezek a lépések sikeresen vezettek a GoPro $GPRO-2.9% részvények szerény fellendüléséhez, és itt van, hogy miért látnak jelentős hosszú távú jutalmat azok a befektetők, akik most vásárolnak és tartják.

Közvetlenül a fogyasztóhoz

A GoPro alapvetően hardveres vállalat - messze a leginnovatívabb akciókamerák gyártója az iparágban. Legújabb változata, a HERO10 Black 5,3K ultra-nagy felbontású videót képes készíteni a legmodernebb stabilizációs technológiával. És 499 dolláros árával 85%-kal olcsóbb, mint a cég következő legjobb terméke, amelyet 3500 dollárért árulnak.

A probléma az, hogy nagyon nehéz hosszú távú növekedést generálni pusztán a hardverek eladásával, ha a vállalat szerencséje ennyire egy terméktípuson múlik. Ez különösen igaz akkor, ha a GoPro fő értékesítési csatornája a nagy kiskereskedők. Ez gátat képez a fogyasztó és a márka között, ami megnehezíti a kapcsolatépítést és a kiegészítők eladását. Arról nem is beszélve, hogy a GoPro-nak el kell veszítenie a nyereség egy részét a kiskereskedőnek.

A vállalat azonban a weboldalán keresztül létrehozott egy jövedelmezőbb, közvetlenül a fogyasztóknak szóló csatornát, és gyorsan növekszik. 2021 első negyedévében az eladások 33%-a származott a GoPro.com oldalról, de ez az arány a közelmúltban 41%-ra ugrott. Ez az előrelépés máris hatással van a GoPro pénzügyi mutatóira, és a bruttó haszonkulcsuk ebben a negyedévben 41,8%-ra nőtt az egy évvel ezelőtti 38,6%-hoz képest. Az eredmény a nyereségesség jelentős megugrása volt, mivel a vállalat 5,7 millió dolláros nettó nyereséget ért el az előző negyedév több mint 10 millió dolláros vesztesége után.

A magas árrésű bevételek új forrásai

A GoPro egyedülálló lehetőséggel rendelkezik a szoftverfejlesztésben. A tartalomszerkesztő eszközök nagyszerű szinergiákat kínálnak a videóminőségben élenjáró kameravállalat számára, és a GoPro 2023-ban egy új előfizetéses szoftveralkalmazás kiadásának küszöbén áll. Ez a meglévő GoPro Player és ReelSteady asztali lejátszójára fog épülni. Ez kiegészíti a vállalat Quik okostelefon-alkalmazását, amely az iPhone és Android készülékek natív kameraalkalmazását hivatott felváltani. A Quik olyan potenciális ügyfeleket céloz meg, akik nem rendelkeznek GoPro kamerával, hogy bővítse a vállalat megszólítható piacát.

A GoPro legnagyobb visszatérő bevételi forrása azonban jelenleg a GoPro.com előfizetésből származik, amely exkluzív kedvezményeket kínál az ügyfeleknek a termékekre, felhőalapú tárhelyet a videókhoz és a GoPro készülékükről történő élő közvetítés lehetőségét. Az első negyedévben folytatódott a csillagos növekedés, az előfizetők száma az előző évhez képest 85%-kal 1,74 millióra ugrott, ami az előfizetési bevételeket is növelte.

Forrás: GoPro.com

Talán még pozitívabb része ennek a növekedési történetnek a GoPro előfizetési bevételeihez kapcsolódó bruttó árrés, amely akár 80%-os is lehet. Az előfizetések a legutóbbi negyedévben a teljes bevétel kevesebb mint 10%-át tették ki, de a növekedési ütem azt sugallja, hogy a vállalat pénzügyeire összességében nagy hatással lesz.AGoPro egyértelműen jelentős előrelépést ért el az üzleti tevékenységének javítása terén, és ezt néhány Wall Street-i cég is elismeri, amelyek a közelmúltban bullish nézetre váltottak a vállalatról, miután évekig medvék voltak.A Wall Street-en a GoPro részvények átlagos célárfolyama 11,80 dollár, ami 85%-os potenciális emelkedést jelent ahhoz képest, ahol ma kereskedik. A JP Morgan Chase befektetési bank azonban sokkal optimistább, és azt jósolja, hogy a részvény több mint 100%-kal 15 dollárra emelkedhet részvényenként.

Mivel a részvények 93% -kal csökkentek az eddigi csúcshoz képest, most itt az ideje, hogy beszálljunk, tekintettel a GoPro előfizetői üzletágának átalakító jellegére és a horizonton lévő új szoftverekre, amelyek biztosan megfojtják a vállalat növekedését. Véleményem szerint a 93%-os DIP nagyon érdekes, és ahogy látjuk, a vállalat sok bullish dolgot tartogat.

KIZÁRÓLAG: Ez nem befektetési tanácsadás.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet