S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

See Nasdaqi indeksis olev ettevõte on langenud 93% ja omab revolutsioonilist ärimudelit

See populaarne kaamerafirma on tegemas eepilist tagasitulekut ja on lisaks sellele maailma juhtiv tegevuskaamerate tehnoloogia tootja. Kas selline ettevõte väärib nii sügavat DIP-i? 93% on tõesti palju ja see võib olla tõesti huvitav sissemakse pikaajalistele investeeringutele keskendunud investoritele.

Ettevõte, mis on tõelises DIPis.

See noteeriti avalikel turgudel 2014. aastal 24,00 dollaril aktsia kohta, tõusis kohe 93,85 dollarini ja langes pidevalt järgmise kuue aasta jooksul, enne kui leidis põhja 2020. aastal 2,29 dollaril aktsia kohta, millest nüüd ei ole ka väga kaugel. Kuid ettevõtte eesmärk on muuta oma ärimudelit, kasutades uusi müügikanaleid ja avades uusi tuluvooge. Need käigud on edukalt viinud GoPro $GPRO-2.9% aktsia tagasihoidliku taastumiseni ja siin on põhjus, miks investorid, kes ostavad nüüd ja hoiavad, võivad näha märkimisväärset pikaajalist kasu.

Otse tarbijani jõudmine

GoPro on oma põhiolemuselt riistvarafirma - see on ülekaalukalt kõige uuenduslikum tegevuskaamerate tootja. Selle uusim versioon, HERO10 Black, suudab filmida 5,3K ülikõrge eraldusvõimega videot koos tipptasemel stabiliseerimistehnoloogiaga. Ja 499-dollarilise hinnaga on see 85% odavam kui see, mida ettevõte loetleb oma järgmise parima tootena, mida müüakse 3500 dollari eest.

Probleem on selles, et väga raske on saavutada pikaajalist kasvu ainult riistvara müügiga, kui ettevõtte õnn sõltub niivõrd ühest tooteliigist. See kehtib eriti siis, kui GoPro peamine müügikanal on suured jaemüüjad. See loob barjääri tarbija ja kaubamärgi vahele, mis raskendab suhete loomist ja tarvikute müümist. Rääkimata sellest, et GoPro peab kaotama osa oma kasumist jaemüüjale.

Siiski on ettevõte loonud oma veebisaidi kaudu tulutoovama otse tarbijale suunatud kanali ja kasvab kiiresti. 2021. aasta esimeses kvartalis tuli 33% müügist GoPro.com'i kaudu, kuid viimasel ajal on see näitaja tõusnud 41%-ni. Need edusammud mõjutavad juba GoPro finantsnäitajaid ja nende brutokasumimarginaal kasvas selles kvartalis 41,8%-ni, võrreldes aastataguse 38,6%-ga. Tulemuseks oli märkimisväärne kasumlikkuse hüpe, kuna ettevõte teenis 5,7 miljoni dollari suuruse puhaskasumi pärast üle 10 miljoni dollari suurust kahjumit eelmises kvartalis.

Uued kõrge kasumimarginaaliga tuluallikad

GoPro-l on tarkvaraarenduses ainulaadne võimalus. Sisutöötlusvahendid pakuvad videokvaliteedis juhtiva kaamerafirma jaoks suurt sünergiat ja GoPro on 2023. aastal välja laskmas uut tellimuspõhist tarkvararakendust. See hakkab tuginema olemasolevatele GoPro Player ja ReelSteady töölauamängijale. See täiendab ettevõtte Quik nutitelefonirakendust, mis hakkab asendama iPhone'i ja Androidi seadmetes kasutatavat kaamerarakendust. Quik on suunatud potentsiaalsetele klientidele, kes ei oma GoPro kaamerat, et laiendada ettevõtte adresseeritavat turgu.

GoPro suurim jooksev tuluallikas on praegu siiski GoPro.com tellimuse kaudu, mis pakub klientidele eksklusiivseid allahindlusi toodetele, videote pilvesalvestust ja võimalust GoPro seadmest otseülekandeid teha. Esimeses kvartalis jätkas ta oma silmapaistvat kasvu, kusjuures abonentide arv kasvas aastaga 85% võrra 1,74 miljonini, mis suurendas abonentide tulusid.

Allikas: GoPro.com

Võib-olla veelgi positiivsem osa sellest kasvuloos on GoPro tellimustuluga seotud brutomarginaal, mis võib ulatuda kuni 80%ni. Viimases kvartalis moodustasid tellimused vähem kui 10% kogutulust, kuid kasvutempo näitab, et see hakkab avaldama suurt mõju ettevõtte rahandusele.GoPro on selgelt teinud märkimisväärseid edusamme oma äritegevuse parandamisel ja seda tunnustavad ka mõned Wall Street'i ettevõtted, kes on hiljuti pärast aastatepikkust karuteene muutunud ettevõtte suhtes optimistlikuks.GoPro aktsia keskmine hinnasiht on Wall Streetil 11,80 dollarit, mis tähendab potentsiaalset 85% tõusu võrreldes tänase hinnatasemega. Investeerimispank JP Morgan Chase on aga palju optimistlikum, ennustades, et aktsia võib tõusta rohkem kui 100% kuni 15 dollarini aktsia kohta.

Kuna aktsia on oma kõigi aegade kõrgeimast tasemest 93% langenud, võiks nüüd olla aeg sekkuda, arvestades GoPro abonentide äritegevuse ümberkujundamist ja uut tarkvara silmapiiril, mis kindlasti surub ettevõtte kasvu alla. Minu arvates on 93% DIP tõesti huvitav ja nagu me näeme, on ettevõttel palju bullish asju varuks.

KINNITUS: Tegemist ei ole investeerimisnõustamisega.

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet