@nicolaefrancescu

În ultima vreme, piața bursieră a fost afectată de o mulțime de vești proaste, inclusiv de creșterea inflației și a ratelor dobânzilor, de incertitudinile legate de lanțul de aprovizionare din cauza pandemiei în curs și de războiul din Ucraina. Oh, și de la actuala prăbușire a pieței. Se pare că există puține adăposturi în fața acestei furtuni financiare, deoarece chiar și cele mai fiabile companii stabile au căzut. Dar poate că ar putea exista o excepție!

Facilități de depozitare. Relativ plictisitor. Dar asta este exact ceea ce îmi doresc de la investițiile mele. Vreau ca ele să fie plictisitoare.

În plus, istoria arată că ceea ce scade, în cele din urmă urcă, iar acum este momentul să căutăm viitorii câștigători.

O bună trambulină, potrivit analiștilor, ar putea fi aceste patru trusturi de investiții imobiliare (REIT), care au depășit în mod impresionant indicele S&P 500 în ceea ce privește randamentul total de-a lungul anilor. De asemenea, au portofolii actuale care ar trebui să continue să producă venituri din dividende în timpul acestei crize și activează în sectoare care ar trebui să fie în frunte atunci când banii vor începe să revină pe piață într-un volum suficient.

Este vorba despre Equinix$EQIX în centrele de date, despre locatorul de logistică First Industrial Realty Trust $FR, despre specialistul în infrastructură mobilă Crown Castle International $CCI și despre gigantul de self-storage Extra Space Storage $EXR.

Tradiția convențională în materie de investiții susține că simpla achiziționare a unui fond indexat S&P 500 și urmărirea acestuia va crea mai multă bogăție decât un investitor mediu care alege manual. Dar acestea nu sunt doar fonduri cu performanțe medii. În ultimii 10 ani, S&P 500 a avut un randament de 258,6%. Extra Space Storage aproape a triplat această cifră, iar celelalte trei companii au depășit cu ușurință indicele principal al pieței.

Pentru a face de trei ori mai mult? Huhuuu

Equinix este unul dintre puținii proprietari de centre de date și este cel mai mare REIT de acest tip, cu peste 220 de facilități în peste 60 de piețe de pe cinci continente. De asemenea, și-a majorat dividendele timp de șapte ani consecutivi, iar acum are un randament de aproximativ 1,98%.

La fel ca toate celelalte, acest REIT se află în prezent într-o perioadă de vânzare. Numai că raportul P/E este încă puțin deplasat.

Extra Space Storage stochează numerar din portofoliul său în creștere de 2.130 de unități de depozitare, ceea ce îl face al doilea cel mai mare proprietar/operator și cea mai mare companie de gestionare a spațiilor de depozitare din țară. Acțiunile sale au acum un randament de aproximativ 3,54%, după 14 ani consecutivi de creștere a dividendelor, inclusiv o creștere de 10,23% în ultimii trei ani. Acestea sunt cifre destul de interesante chiar și pentru noi, investitorii în dividende.

Lucrurile stau un pic mai bine aici. Cu toate acestea, reducerea nu este atât de mare.

Crown Castle este al doilea cel mai mare proprietar de turnuri de telefonie mobilă din Statele Unite și se concentrează foarte mult pe rețeaua și pe infrastructura de cabluri de fibră optică necesare pentru a profita de creșterea rețelelor 5G. Crown Castle și-a majorat plățile cu 8,5% în ultimii trei ani, ceea ce înseamnă un randament actual de aproximativ 3,35%.

Aici, în schimb, REIT-ul se menține în general în raport cu restul pieței.

First Industrial are un portofoliu de 434 de clădiri în centre de distribuție cheie din întreaga țară, deservește aproape 1.000 de clienți de depozite roșii și și-a majorat dividendele timp de nouă ani la rând, inclusiv cu 7,47% în ultimii trei ani, iar acum are un randament de aproximativ 2,27%.

Aici, de asemenea, scăderea este puțin mai mare

Toate acestea sunt valori, cifre și perspective foarte pozitive. De aceea, astfel de acțiuni pot fi tentante de cumpărat.
Toate aceste patru acțiuni au scăzut acum chiar mai mult decât S&P 500, care a scăzut cu aproximativ 17% până acum în 2022. Prețul acțiunilor Crown Castle a scăzut cu aproximativ 17% de la începutul anului până acum, urmat de First Industrial cu 21%, Extra Space Storage cu 22% și Equinix cu 25%
.

Potrivit unor analiști de pe Wall Street, acestea sunt oportunități solide de cumpărare. Toate aceste patru REIT-uri au multe dintre caracteristicile unei companii ale cărei acțiuni merită cumpărate și păstrate, inclusiv piețe de desfacere mari și în creștere și bariere ridicate la intrarea pe piață a potențialilor concurenți. Ei bine, mii de acțiuni sunt oarecum cu șanțuri înalte, este adevărat.

Întrebarea care se pune este dacă și când va reveni creșterea pieței. Dar dumneavoastră, ați lua în considerare posibilitatea de a investi într-unul dintre aceste REIT-uri? Sau ați rămâne la clasicele încercate și adevărate? Sau nu investiți deloc în trusturi imobiliare?

Disclaimer: Aceasta nu reprezintă în niciun caz o recomandare de investiții. Acesta este pur și simplu rezumatul meu de acțiuni bazat pe date de pe internet și alte câteva analize. Investițiile pe piețele financiare sunt riscante și fiecare ar trebui să investească în funcție de propriile decizii. Sunt doar un amator care își împărtășește opiniile.

Citiți articolul complet gratuit? Dă-i drumul 👇

Aveți un cont? Apoi conectați-vă . Sau creați unul nou.
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇