@jesperjensen

Aktiemarkedet har været tynget af mange dårlige nyheder på det seneste, bl.a. stærkt stigende inflation og renter, usikkerhed i forsyningskæden som følge af den igangværende pandemi og krigen i Ukraine. Åh, og det nuværende marked er en fiasko. Det ser ud til, at der kun er få ly for denne finansielle storm, da selv de fleste af de mest pålidelige stabile virksomheder er faldet. Men måske kan der være en undtagelse!

Opbevaringsfaciliteter. Relativt kedelig. Men det er præcis det, jeg ønsker af mine investeringer. Jeg ønsker, at de skal være kedelige.

Desuden viser historien, at det, der går ned, i sidste ende går op, og nu er det tid til at lede efter fremtidige vindere.

Et godt springbræt kunne ifølge analytikerne være disse fire ejendomsinvesteringsforeninger(REIT'er), som har overgået S&P 500-indekset på imponerende vis i samlet afkast gennem årene. De har også aktuelle porteføljer, der fortsat bør give udbytteindtægter under denne nedgang, og de opererer i sektorer, der bør føre an, når pengene begynder at vende tilbage til markedet i tilstrækkelig mængde.

Det drejer sig om Equinix$EQIX i datacentre, logistikudlejer First Industrial Realty Trust $FR, mobilinfrastrukturspecialist Crown Castle International $CCI og selvopbevaringsgiganten Extra Space Storage $EXR

Ifølge den traditionelle investeringslære vil det at købe en S&P 500-indeksfond og følge den skabe mere rigdom end den gennemsnitlige investor, der vælger selv. Men det er ikke bare fonde med gennemsnitlige resultater. I løbet af de seneste 10 år har S&P 500 givet et afkast på 258,6 %. Extra Space Storage har næsten tredoblet dette tal, og de tre andre virksomheder har også klar overgået det store markedsindeks.

For at gøre det tredobbelte? Huhuuuuu

Equinix er en af de få ejere af datacentre og er den største REIT af sin art med mere end 220 faciliteter på mere end 60 markeder på fem kontinenter. Selskabet har også øget sit udbytte syv år i træk og giver nu et udbytte på ca. 1,98 %.

Ligesom alle andre er denne REIT i øjeblikket i et udsalg. Kun P/E er stadig en smule forkert.

Extra Space Storage oplagrer penge fra sin voksende portefølje af 2.130 lagerenheder, hvilket gør det til landets næststørste ejer/operatør og største tredjepartsadministrationsselskab inden for selvopbevaring. Aktien giver nu et udbytte på ca. 3,54 % efter 14 år i træk med udbyttestigninger, herunder en stigning på 10,23 % i løbet af de seneste tre år. Det er ret interessante tal, selv for os udbytteinvestorer.

Her er det lidt bedre. Rabatten er dog ikke så stor.

Crown Castle er den næststørste ejer af mobilmaster i USA og er stærkt fokuseret på den netværks- og fiberoptiske kabelinfrastruktur, der er nødvendig for at drage fordel af væksten i 5G-netværk. Crown Castle har øget sin udbetaling med 8,5 % i løbet af de seneste tre år, hvilket giver et aktuelt afkast på ca. 3,35 %.

Her holder REIT'en sig derimod generelt godt i forhold til resten af markedet

First Industrial har en portefølje på 434 bygninger i vigtige distributionscentre i hele landet, betjener næsten 1.000 kunder med røde lagre og har øget sit udbytte ni år i træk, herunder 7,47 % i løbet af de seneste tre år, og giver nu et udbytte på ca. 2,27 %.

Også her er udsalget lidt større

Det er alt sammen meget positive værdier, tal og udsigter. Derfor kan det være fristende at købe aktier som disse.
Alle fire af disse aktier er nu faldet endnu mere end S&P 500, som er faldet ca. 17 % indtil nu i 2022. Crown Castles aktiekurs er faldet ca. 17 % år til dato, efterfulgt af First Industrial på 21 %, Extra Space Storage på 22 % og Equinix på 25 %
.

Ifølge nogle Wall Street-analytikere er der tale om solide købsmuligheder. Alle fire af disse REIT'er har mange af de karakteristika, der kendetegner en virksomhed, hvis aktier er værd at købe og beholde, herunder store og voksende adresserbare markeder og høje adgangsbarrierer for potentielle konkurrenter. Det er rigtigt, at tusindvis af aktier har en noget høj moat.

Spørgsmålet er, om og hvornår markedsvæksten vil vende tilbage. Hvad med dig, ville du overveje at investere i en af disse REITs? Eller vil du holde dig til de gennemprøvede og sande klassikere? Eller investerer du slet ikke i ejendomsfonde?

Ansvarsfraskrivelse:Dette er på ingen måde en investeringsanbefaling. Dette er udelukkende min oversigt over aktier baseret på data fra internettet og et par andre analyser. Investering på finansmarkederne er risikabelt, og alle bør investere på baggrund af deres egne beslutninger. Jeg er bare en amatør, der deler mine meninger.

Kan du læse hele artiklen gratis? Værsgo 👇

Har du en konto? Log derefter ind . Eller opret en ny .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇