@gyorgysarosi

A részvénypiacot az utóbbi időben sok rossz hír nyomasztotta, többek között a szárnyaló infláció és kamatlábak, az ellátási lánc bizonytalansága a folyamatban lévő világjárvány és az ukrajnai háború miatt. Ó, és a jelenlegi piaci kiáradás. Úgy tűnik tehát, hogy kevés menedék van a pénzügyi vihar elől, mivel még a legmegbízhatóbb stabil vállalatok többsége is elesett. De talán lehet kivétel!

Tárolási lehetőségek. Viszonylag unalmas. De pontosan ezt akarom a befektetéseimtől. Azt akarom, hogy unalmasak legyenek.

Ráadásul - a történelem azt mutatja, hogy ami lefelé megy, az végül felfelé megy, és most itt az ideje, hogy a jövőbeli nyerteseket keressük.

Az elemzők szerint jó ugródeszka lehet ez a négy ingatlanbefektetési társaság(REIT), amelyek az évek során lenyűgözően felülmúlták az S&P 500 index teljes hozamát. Emellett olyan jelenlegi portfóliókkal rendelkeznek, amelyeknek továbbra is osztalékjövedelmet kell termelniük a jelenlegi visszaesés során, és olyan ágazatokban tevékenykednek, amelyeknek vezető szerepet kell betölteniük, amikor a pénz elegendő mennyiségben kezd visszatérni a piacra.

Ezek az Equinix$EQIX az adatközpontok, a logisztikai bérbeadó First Industrial Realty Trust $FR, a mobil infrastruktúrára specializálódott Crown Castle International $CCI és az önraktározási óriás Extra Space Storage $EXR.

A hagyományos befektetési hagyományok szerint az S&P 500 indexalap megvásárlása és követése nagyobb vagyont eredményez, mint az átlagos befektető kézzel történő kiválasztása. De ezek nem csak átlagosan teljesítő alapok. Az elmúlt 10 évben az S&P 500 258,6%-os hozamot ért el, az Extra Space Storage ezt az értéket majdnem megháromszorozta, és a másik három vállalat is könnyedén felülmúlta a fő piaci indexet.

Ennek a háromszorosát? Huhuuu

Az Equinix egyike a kevés adatközpont-tulajdonosnak, és a maga nemében a legnagyobb REIT, amely öt kontinens több mint 60 piacán több mint 220 létesítményt üzemeltet. Emellett hét egymást követő évben növelte osztalékát, és jelenleg körülbelül 1,98%-os hozamot biztosít.

Mint az összes többi, ez a REIT jelenleg is eladási hullámban van. Csak a P/E még mindig egy kicsit eltér.

Az Extra Space Storage készpénzt tárol a 2130 tárolóegységből álló, növekvő portfóliójából, így az ország második legnagyobb tulajdonosa/üzemeltetője és legnagyobb harmadik félként működő önraktározási menedzsment cégévé vált. A részvények hozama most körülbelül 3,54%, miután 14 egymást követő évben folyamatosan nőtt az osztalék, beleértve az elmúlt három év 10,23%-os növekedését. Ezek elég érdekes számok még nekünk, osztalékbefektetőknek is.

Itt egy kicsit jobbak a dolgok. A kedvezmény azonban nem olyan nagy.

A Crown Castle az Egyesült Államokban a második legnagyobb mobiltorony-tulajdonos, és nagy hangsúlyt fektet az 5G hálózatok növekedésének kihasználásához szükséges hálózati és optikai kábel-infrastruktúrára. A Crown Castle az elmúlt három év során 8,5%-kal növelte kifizetését, ami jelenleg körülbelül 3,35%-os hozamot jelent.

Ezzel szemben itt a REIT a piac többi részéhez képest összességében jól tartja magát.

AFirst Industrial 434 épületből álló portfólióval rendelkezik országszerte a legfontosabb elosztóközpontokban, közel 1000 vörös raktárügyfelet szolgál ki, és kilenc egymást követő évben növelte osztalékát, beleértve az elmúlt három évben 7,47%-ot, és most körülbelül 2,27%-os hozamot biztosít.

Itt is kicsit nagyobb az eladási hullám.

Ezek mind nagyon pozitív értékek, számok és kilátások. Ezért lehet csábító az ilyen részvények megvásárlása.
Mind a négy részvény most még az S&P 500-as indexnél is nagyobb mértékben esett, amely 2022-ben eddig mintegy 17%-kal csökkent. A Crown Castle részvényeinek árfolyama az elmúlt évben mintegy 17%-kal csökkent, ezt követi a First Industrial 21%-kal, az Extra Space Storage 22%-kal és az Equinix 25%-kal.

Egyes Wall Street-i elemzők szerint ezek jó vételi lehetőségek. Mind a négy REIT rendelkezik egy olyan vállalat számos olyan jellemzőjével, amelynek részvényeit érdemes megvásárolni és tartani, beleértve a nagy és növekvő megcélozható piacokat és a potenciális versenytársak számára magas belépési korlátokat. Nos, több ezer részvény valamennyire magas árkot, ez igaz.

A kérdés az, hogy visszatér-e a piaci növekedés, és ha igen, mikor. Mi a helyzet Önnel, fontolóra venné, hogy befektessen az egyik ilyen REIT-be? Vagy maradnál a jól bevált klasszikusoknál? Vagy egyáltalán nem fektet be ingatlanalapokba?

Jogi nyilatkozat:Ez semmiképpen sem befektetési ajánlás. Ez pusztán az én összefoglalóm a készletekről az internetről származó adatok és néhány más elemzés alapján. A pénzpiaci befektetések kockázatosak, és mindenkinek saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen? Gyerünk 👇

Van fiókja? Ezután jelentkezzen be . Vagy hozzon létre egy újat .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇