S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Need 3 REITi on pikka aega turgu ületanud. Passiivse sissetuleku loomine nende keskmisest kõrgemate dividendide abil

Aktsiaturgu on viimasel ajal painanud paljud halvad uudised, sealhulgas inflatsiooni ja intressimäärade tõus, käimasolevast pandeemiast tingitud tarneahela ebakindlus ja sõda Ukrainas. Oh, ja praegune turupuhastus. Seega tundub, et selle finantstormi eest on vähe varju, sest isegi enamik kõige usaldusväärsemaid stabiilseid ettevõtteid on langenud. Aga võib-olla võiks olla erand!

Ladustamisvõimalused. Suhteliselt igav. Aga just seda ma tahan oma investeeringutelt. Ma tahan, et nad oleksid igav.

Lisaks - ajalugu näitab, et mis läheb alla, see läheb lõpuks ka üles, ja nüüd on aeg otsida tulevasi võitjaid.

Analüütikute sõnul võiksid heaks hüppelauaks olla need neli kinnisvarainvesteerimisfondide(REIT) fondi, mis on aastate jooksul kogutootluses S&P 500 indeksit muljetavaldavalt ületanud. Neil on ka praegused portfellid, mis peaksid jätkuvalt andma dividenditulu selle majanduslanguse ajal, ja nad tegutsevad sektorites, mis peaksid juhtima, kui raha hakkab turule tagasi tulema piisavas mahus.

Need on Equinix$EQIX+1.2% andmekeskustes, logistikavaldkonna rendileandja First Industrial Realty Trust $FR+0.9%, mobiilse infrastruktuuri spetsialist Crown Castle International $CCI+0.2% ja enesekorterite hiiglane Extra Space Storage $EXR+0.1%.

Tavapärane investeerimisõpetus väidab, et S&P 500 indeksifondi ostmine ja selle järgimine loob rohkem jõukust kui keskmine investor, kes valib endale ise indeksid. Kuid need ei ole lihtsalt keskmiselt tootvad fondid. Viimase 10 aasta jooksul on S&P 500 tootlus olnud 258,6%. Extra Space Storage on seda näitajat peaaegu kolmekordistanud ning ka ülejäänud kolm ettevõtet on peamist turuindeksit hõlpsasti ületanud.

Et teha kolmekordset? Huhuuu

Equinix on üks väheseid andmekeskuste omanikke ja suurim omataoline REIT, millel on üle 220 rajatise enam kui 60 turul viiel kontinendil. Samuti on ta suurendanud oma dividendi seitsmel järjestikusel aastal ja selle tootlus on nüüd umbes 1,98%.

Nagu kõik teisedki, on ka see REIT praegu müügis. Ainult P/E on ikka veel veidi paigast ära.

Extra Space Storage hoiustab raha oma kasvavast 2130 hoiuüksuse portfellist, mis teeb sellest suuruselt teise omaniku/operaatori ja suurima kolmanda osapoolega iseteenindusettevõtte riigis. Selle aktsia tootlus on praegu umbes 3,54% pärast 14 aastat järjest toimunud dividendikasvu, sealhulgas 10,23% tõusu viimase kolme aasta jooksul. Need on üsna huvitavad numbrid isegi meile, dividendiinvestoritele.

Siin on asjad veidi paremad. Allahindlus ei ole siiski nii suur.

Crown Castle on suuruselt teine mobiilsidemastide omanik Ameerika Ühendriikides ning keskendub tugevalt võrgu- ja valguskaabli-infrastruktuurile, mis on vajalik 5G-võrkude kasvu ärakasutamiseks. Crown Castle on viimase kolme aasta jooksul suurendanud oma väljamakseid 8,5% võrra, mis annab praegu umbes 3,35% tootluse.

Siin seevastu hoiab REIT üldiselt üleval võrreldes ülejäänud turuga

First Industrialil on 434 hoonest koosnev portfell peamistes jaotuskeskustes üle kogu riigi, ta teenindab ligi 1000 punase lao klienti ja on suurendanud oma dividendi üheksa aastat järjest, sealhulgas 7,47% viimase kolme aasta jooksul, ning annab nüüd umbes 2,27%.

Ka siin on müük veidi suurem

Need kõik on väga positiivsed väärtused, numbrid ja väljavaated. Seepärast võib selliste aktsiate ostmine olla ahvatlev.
Kõik neli neist aktsiatest on praegu isegi rohkem langenud kui S&P 500, mis on 2022. aastal seni langenud umbes 17%. Crown Castle'i aktsia on aastaga langenud umbes 17%, sellele järgnevad First Industrial 21%, Extra Space Storage 22% ja Equinix 25%.

Mõne Wall Streeti analüütiku sõnul on need kindlad ostuvõimalused. Kõigil neil neljal REIT-il on palju selliseid ettevõtte omadusi, mille aktsiaid tasub osta ja hoida, sealhulgas suured ja kasvavad adresseeritavad turud ning kõrged tõkked potentsiaalsete konkurentide sisenemisel. Noh, tuhanded varud on mõnevõrra kõrge kraaviga, see on tõsi.

Küsimus on selles, kas ja millal turukasv taastub. Mis on teiega, kas te kaaluksite investeerimist ühte neist REITidest? Või jääksid sa proovitud ja tõelise klassika juurde? Või ei investeeri te üldse kinnisvarafondidesse?

Vastutusest loobumine:See ei ole mingil juhul investeerimissoovitus. See on puhtalt minu kokkuvõte varudest, mis põhineb internetist saadud andmetel ja mõnedel muudel analüüsidel. Finantsturgudele investeerimine on riskantne ja igaüks peaks investeerima oma otsuste põhjal. Ma olen lihtsalt amatöör, kes jagab oma arvamusi.

Lugege kogu artiklit tasuta?
Mine edasi 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet