S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Warren Buffett a bătut din nou piața. Cum de o mai face?!

Nu cu mult timp în urmă am scris aici că Warren Buffett a bătut piața la trecerea dintre 2021 și 2022. Este de așteptat. A menținut evaluări peste medie timp de decenii. Starea de spirit și sentimentul general de pe piață au fost pozitive și probabil că nu a fost atât de greu să o învingi. Pur și simplu continuă să facă acest lucru. A reușit să atenueze efectele celei mai grave recesiuni din ultimii ani. Și asta e din nou o cu totul altă ligă.

Ghicitoarea din Omaha a depășit din nou performanța pieței

CEO-ul Berkshire Hathaway $BRK-B+1.3% se află pe locul cinci în indicele care clasifică zilnic cei mai bogați oameni din lume. Averea sa netă totală este de 112 miliarde de dolari și a câștigat 2,62 miliarde de dolari de la începutul anului și până la finalul tranzacțiilor din 12 mai.

Dintre primii 100 cei mai bogați 100 de oameni, doar 24 de miliardari și-au mărit averea netă de la începutul anului până la 12 mai.

Berskhire Hathaway a lui Buffett a alocat 7 miliarde de dolari producătorului de petrol Occidental $OXY+0.9%, mărindu-și participația la peste 14%. Apropo, se vorbește mult despre achiziții și despre o companie foarte interesantă. În alte privințe decât cea de gigant petrolier. Conglomeratul și-a majorat, de asemenea, participația la Chevron $CVX+1.5%, ceea ce a făcut ca această investiție să devină una dintre cele mai mari patru dețineri din acțiunile ordinare Berkshire. Chevron este acum a patra cea mai importantă participație a sa. Conglomeratul a cheltuit aproximativ 41 de miliarde de dolari pe achiziții nete în primul trimestru. Ieri, am scris și despre 3 acțiuni care îi aduc lui Buffett bani uriași sub formă de dividende. Chevron este una dintre ele!

Portofoliul legendarului Warren Buffett se bazează, de asemenea, pe dividendele acestor 3 acțiuni

Acțiunile companiilor energetice au revenit de la minimul pe termen scurt din 2020, când economia a stagnat. Acțiunile Occidental au crescut cu 100,38% în ultimele șase luni și cu 155,30% în ultimul an, ca răspuns la redeschiderea pieței. Recuperarea Chevron a fost mai mică, dar acțiunile au câștigat 43,7% în ultimele șase luni și 53,35% în ultimul an. Este evident că Warren știe ce face. Mi-aș dori să nu o facă. Acele 100 de miliarde nu i-au căzut în brațe din întâmplare 😂.

Stilul de investiții al lui Buffett își arată încă o dată geniul

Buffet, în vârstă de 91 de ani, își menține strategia de investiții de a cumpăra companii de calitate. Poate părea de modă veche și plictisitor. Dar, în mod clar, este exact ceea ce funcționează în continuare.

Afacerile lor sunt stabile, nu sunt companii interesante care produc în mod constant fluxuri de numerar și nu sunt evaluate peste multiplii pieței. Prea des, oamenii încearcă să își schimbe stilul de investiție pentru a se adapta pieței. Buffett este opusul. Nu are.

Conglomeratul deține, direct sau indirect, nenumărate companii. Căile ferate, companiile de asigurări, producătorii de dulciuri. Una dintre cele mai faimoase investiții și cele mai îndrăgite investiții ale sale este $KO+2.1%. Bineînțeles că da!

O parte din strategia Berkshire a fost de a menține o cantitate mare de numerar liber. Miliardarul a reiterat această strategie de tezaurizare a numerarului și a declarat la adunarea anuală a acționarilor din luna mai că firma sa ar putea face mai bine decât băncile în ceea ce privește acordarea de linii de credit companiilor.

Buffett a proclamat de ani de zile că nu este un moment bun pentru a cumpăra și a acumula numerar. Dar se pare că a sosit momentul și a dizolvat în mod vizibil acei bani în achizițiile menționate mai sus. El a scos din buzunar 41 de miliarde de dolari în numerar, potrivit unor rapoarte recente.

Pe scurt, Warren știe încotro fuge iepurele 😇😁

Disclaimer: Aceasta nu este o recomandare de investiții. Aceasta este doar o listă a investițiilor lui Warren Buffett în scopuri pur educaționale. Investițiile pe piețele financiare prezintă un risc ridicat și fiecare trebuie să investească în funcție de propria judecată și evaluare.

Citiți articolul complet gratuit?
Dă-i drumul 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet