@anttimiettinen

Ei ole kovin kauan siitä, kun kirjoitin täällä, että Warren Buffett voitti markkinat vuosien 2021 ja 2022 vaihteessa. Se on odotettavissa. Hän on pitänyt keskimääräistä korkeampia arvostuksia vuosikymmeniä. Yleinen tunnelma ja tunnelma markkinoilla on ollut positiivinen, eikä sen voittaminen todennäköisesti ollut kovin vaikeaa. Se vain jatkaa sitä. Se on onnistunut lieventämään viime vuosien pahimman laskusuhdanteen vaikutuksia. Ja se on taas aivan eri luokkaa.

Omahan ennustaja on jälleen kerran tuottanut paremmin kuin markkinat -

Berkshire Hathawayn toimitusjohtaja $BRK-B on viidennellä sijalla indeksissä, jossa maailman rikkaimmat ihmiset luokitellaan päivittäin. Hänen kokonaisnettovarallisuutensa on 112 miljardia dollaria, ja hän on ansainnut 2,62 miljardia dollaria vuoden alusta kaupankäynnin päättymiseen 12. toukokuuta mennessä.

Sadan rikkaimman ihmisen joukosta vain 24 miljardöörin nettovarallisuus kasvoi vuoden alusta toukokuun 12. päivään.

Buffettin omistama Berskhire Hathaway sijoitti 7 miljardia dollaria öljyntuottaja Occidentaliin $OXY, mikä kasvatti sen osuuden yli 14 prosenttiin. Muuten, paljon puhuttu hankinnat ja erittäin mielenkiintoinen yritys. Muiltakin osin kuin vain öljyjätin ominaisuudessa. Monialayhtiö kasvatti myös osuuttaan Chevronissa $CVX, minkä ansiosta tämä sijoitus oli yksi Berkshiren neljän suurimman osakkeen omistusosuuden joukossa. Chevron on nyt sen neljänneksi merkittävin omistusosuus. Monialayhtymä käytti ensimmäisen neljänneksen aikana noin 41 miljardia dollaria nettohankintoihin. Eilen kirjoitin myös kolmesta osakkeesta, jotka tuovat Buffettille valtavasti rahaa osinkojen muodossa. Chevron on yksi niistä!

Legendaarisen Warren Buffettin salkku perustuu myös näiden kolmen osakkeen osinkoihin.

Energiayhtiöiden osakkeet ovat nousseet lyhytaikaisesta pohjalukemastaan vuonna 2020, jolloin talous pysähtyi. Occidentalin osakkeet ovat nousseet 100,38 prosenttia viimeisen kuuden kuukauden aikana ja 155,30 prosenttia viime vuoden aikana markkinoiden uudelleen avaamisen seurauksena. Chevronin elpyminen on ollut vähäisempää, mutta osake on noussut 43,7 % viimeisten kuuden kuukauden aikana ja 53,35 % viimeisen vuoden aikana. Warren tietää selvästi, mitä hän tekee. Toivon, ettei hän tekisi niin. Se 100 miljardia ei pudonnut hänen syliinsä vahingossa 😂.

Buffettin sijoitustyyli osoittaa jälleen kerran hänen neroutensa

91-vuotias Buffet pitää kiinni sijoitusstrategiastaan, jonka mukaan hän ostaa laatuyrityksiä. Se saattaa vaikuttaa vanhanaikaiselta ja tylsältä. Mutta se on selvästi edelleen juuri se, mikä toimii.

Heidän liiketoimintansa on vakaata, ei-seksikästä yritystoimintaa, joka tuottaa jatkuvasti kassavirtaa, eikä sitä arvosteta markkinakertoimia korkeammaksi. Liian usein ihmiset yrittävät muuttaa sijoitustyyliään markkinoiden mukaan. Buffett on päinvastainen. Ei hänellä ole.

Monialayhtymä omistaa suoraan tai välillisesti lukemattomia yrityksiä. Rautatiet, vakuutusyhtiöt, karkkien valmistajat. Yksi hänen tunnetuimmista sijoituksistaan ja rakkaimmista sijoituskohteistaan on $KO. Totta kai!

Osa Berkshiren strategiaa oli säilyttää suuri määrä vapaita käteisvaroja. Miljardööri toisti tämän käteisvarojen varastointistrategian ja sanoi toukokuussa pidetyssä osakkeenomistajien vuosikokouksessa, että hänen yhtiönsä voisi toimia pankkeja paremmin myöntäessään yrityksille luottolimiittejä.

Buffett on jo vuosia julistanut, että nyt ei ole hyvä aika ostaa ja hamstrata käteistä. Näyttää kuitenkin siltä, että aika on koittanut, ja hän on huomattavasti liuottanut käteistä edellä mainittuihin hankintoihin. Tuoreiden tietojen mukaan hän veti taskustaan 41 miljardia käteistä.

Lyhyesti sanottuna Warren tietää, mihin suuntaan kani juoksee 😇😁

Vastuuvapauslauseke: Tämä ei ole sijoitussuositus. Tämä on vain luettelo Warren Buffettin sijoituksista puhtaasti opetustarkoituksessa. Sijoittaminen rahoitusmarkkinoille on riskialtista, ja jokaisen on sijoitettava oman parhaan harkintakykynsä ja arvionsa mukaan.

Lue koko artikkeli ilmaiseksi? Siitä vaan 👇

Onko sinulla tili? Kirjaudu sitten sisään . Tai luo uusi .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇