@jesperjensen

For ikke så længe siden skrev jeg her, at Warren Buffett slog markedet ved årsskiftet 2021 og 2022. Det er forventeligt. Han har i årtier haft en værdiansættelse, der har ligget over gennemsnittet. Den generelle stemning og følelse på markedet har været positiv, og det var nok ikke så svært at slå den. Det bliver den bare ved med at gøre. Det er lykkedes at afbøde virkningerne af den værste nedgang i de seneste år. Og det er en helt anden klasse igen.

Omaha spåmanden har endnu engang overgået markedet

Berkshire Hathaways CEO $BRK-B er placeret på femtepladsen i det indeks, der dagligt rangerer verdens rigeste mennesker. Hans samlede nettoformue er 112 milliarder dollars, og han har tjent 2,62 milliarder dollars siden årets begyndelse og frem til børsens slutning den 12. maj.

Blandt de 100 rigeste personer var der kun 24 milliardærer, hvis nettoformue steg fra begyndelsen af året til den 12. maj.

Buffetts Berskhire Hathaway har tildelt 7 mia. dollars til olieproducenten Occidental $OXY, hvilket øger dens andel til mere end 14%. Forresten, meget omtalte indkøb og en meget interessant virksomhed. I andre henseender end blot som en oliegigant. Konglomeratet øgede også sin andel i Chevron $CVX, hvilket gjorde denne investering til en af de fire største beholdninger i Berkshire Common Stocks. Chevron er nu dens fjerde største aktiepost. Konglomeratet brugte omkring 41 milliarder dollars på nettokøb i første kvartal. I går skrev jeg også om 3 aktier, der giver Buffett store penge i form af udbytte. Chevron er en af dem!

Den legendariske Warren Buffetts portefølje er også afhængig af udbytte fra disse 3 aktier

Energiselskabsaktier er steget fra deres kortfristede bund i 2020, da økonomien gik i stå. Occidentals aktier er steget med 100,38 % i de sidste seks måneder og 155,30 % i det sidste år som følge af markedsåbningen. Chevrons opsving har været mindre, men aktien er steget 43,7 % i løbet af de sidste seks måneder og 53,35 % i løbet af det sidste år. Warren ved tydeligvis, hvad han laver. Jeg ville ønske, at han ikke gjorde det. De 100 milliarder faldt ikke i hans skød ved et tilfælde 😂

Buffetts investeringsstil viser endnu en gang hans genialitet

Den 91-årige Buffet fastholder sin investeringsstrategi om at købe kvalitetsvirksomheder. Det kan virke gammeldags og kedeligt. Men det er tydeligvis stadig præcis det, der virker.

Deres virksomheder er stabile, useksuelle virksomheder, der konsekvent producerer cashflow og ikke er vurderet over markedsmultipler. Alt for ofte forsøger folk at ændre deres investeringsstil for at tilpasse sig markedet. Buffett er det modsatte. Det gør han ikke.

Konglomeratet ejer, direkte eller indirekte, utallige virksomheder. Jernbaner, forsikringsselskaber, slikproducenter. En af hans mest berømte investeringer og yndlingsvirksomheder er $KO. Selvfølgelig!

En del af Berkshires strategi var at opretholde en stor mængde frie midler. Milliardæren gentog denne strategi med at hamstre kontanter og erklærede på det årlige aktionærmøde i maj, at hans selskab kunne gøre det bedre end bankerne med hensyn til at stille kreditlinjer til rådighed for virksomheder.

Buffett har i årevis proklameret, at dette ikke er et godt tidspunkt at købe og hamstre kontanter på. Men det ser ud til, at tiden er kommet, og han har tydeligvis brugt de penge på de førnævnte indkøb. Han trak 41 milliarder i kontanter op af lommen ifølge de seneste rapporter.

Kort sagt, Warren ved, hvilken vej kaninen løber 😇😁

Ansvarsfraskrivelse: Dette er ikke en investeringsanbefaling. Dette er blot en liste over Warren Buffetts investeringer, der udelukkende er beregnet til undervisningsformål. Investering på finansmarkederne er forbundet med høj risiko, og alle skal investere efter eget skøn og vurdering.

Kan du læse hele artiklen gratis? Værsgo 👇

Har du en konto? Log derefter ind . Eller opret en ny .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇