@faaswilkes

Nog niet zo lang geleden schreef ik hier dat Warren Buffett de markt versloeg bij de wisseling van 2021 en 2022. Het is te verwachten. Hij heeft decennia lang bovengemiddelde waarderingen aangehouden. De algemene stemming en het sentiment in de markt waren positief en het was waarschijnlijk niet zo moeilijk om te winnen. Het gaat gewoon door. Het is erin geslaagd de gevolgen van de ergste recessie van de laatste jaren te verzachten. En dat is weer een heel andere competitie.

De waarzegger van Omaha heeft weer eens beter gepresteerd dan de markt

Berkshire Hathaway CEO $BRK-B staat op de vijfde plaats op de index die dagelijks de rijkste mensen ter wereld rangschikt. Zijn totale netto waarde is $112 miljard en hij heeft $2,62 miljard verdiend sinds het begin van het jaar tot het einde van de handel op 12 mei.

Van de top 100 rijkste mensen zagen slechts 24 miljardairs hun nettowaarde stijgen van het begin van het jaar tot 12 mei.

Buffett's Berskhire Hathaway heeft $7 miljard gestoken in olieproducent Occidental $OXY, waardoor zijn belang tot meer dan 14% is gestegen. Trouwens, veelbesproken aankopen en een zeer interessant bedrijf. In andere opzichten dan alleen als oliegigant. Het conglomeraat verhoogde ook zijn belang in Chevron $CVX, waardoor deze investering een van de vier grootste deelnemingen in gewone Berkshire-aandelen werd. Chevron is nu haar vierde belangrijkste deelneming. Het conglomeraat gaf in het eerste kwartaal netto ongeveer 41 miljard dollar uit aan aankopen. Gisteren schreef ik ook over 3 aandelen die Buffett veel geld opleveren in de vorm van dividenden. Chevron is een van hen!

De portefeuille van de legendarische Warren Buffett vertrouwt ook op de dividenden van deze 3 aandelen

Aandelen van energiebedrijven zijn teruggekomen van hun kortetermijnbodem in 2020, toen de economie tot stilstand kwam. De aandelen van Occidental zijn in reactie op de heropening van de markt in de afgelopen zes maanden met 100,38% en in het afgelopen jaar met 155,30% gestegen. Chevron heeft zich minder hersteld, maar het aandeel is in de afgelopen zes maanden met 43,7% gestegen en het afgelopen jaar met 53,35%. Warren weet duidelijk wat hij doet. Ik wou dat hij dat niet deed. Die 100 miljard is hem niet toevallig in de schoot geworpen 😂

Buffetts beleggingsstijl toont opnieuw zijn genialiteit

De 91-jarige Buffet houdt vast aan zijn beleggingsstrategie om kwaliteitsbedrijven te kopen. Het lijkt misschien ouderwets en saai. Maar het is duidelijk nog steeds precies wat werkt.

Hun bedrijven zijn stabiele, niet-sexy bedrijven die consequent cash flow produceren en niet hoger gewaardeerd worden dan de markt multiples. Te vaak proberen mensen hun beleggingsstijl aan te passen aan de markt. Buffett is het tegenovergestelde. Dat doet hij niet.

Het conglomeraat bezit, direct of indirect, ontelbare bedrijven. Spoorwegen, verzekeringsmaatschappijen, snoepfabrikanten. Een van zijn bekendste investeringen en lievelingen is $KO. Natuurlijk.

Onderdeel van Berkshire's strategie was het aanhouden van een grote hoeveelheid vrije kasmiddelen. De miljardair herhaalde deze strategie van het oppotten van geld en zei op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in mei dat zijn bedrijf beter dan banken kredietlijnen aan bedrijven kon verstrekken.

Buffett verkondigt al jaren dat dit geen goed moment is om geld te kopen en op te potten. Maar het lijkt erop dat de tijd gekomen is en hij heeft dat geld merkbaar opgelost in de voornoemde aankopen. Hij haalde 41 miljard cash uit zijn zak, volgens recente rapporten.

Kortom, Warren weet welke kant het konijn op rent 😇😁

Disclaimer: Dit is geen beleggingsaanbeveling. Dit is slechts een opsomming van Warren Buffett's investeringen, puur voor educatieve doeleinden. Beleggen op de financiële markten houdt een hoog risico in en iedereen moet beleggen naar zijn eigen beste oordeel en inschatting.

Het volledige artikel gratis lezen? Ga je gang 👇

Heb je een rekening? Meld je dan aan . Of maak een nieuwe .
Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇