S&P 500 ^GSPC
5,032.72
+0.21%
Tesla TSLA
$150.52
-3.17%
Meta META
$507.09
+2.61%
Nvidia NVDA
$847.78
+0.88%
Microsoft MSFT
$408.44
-0.83%
Apple AAPL
$167.60
-0.24%
Alphabet GOOG
$157.14
+0.17%
Amazon AMZN
$181.20
-0.04%

Warren Buffett ismét legyőzte a piacot. Hogy csinálja még mindig?!

Nem is olyan régen írtam itt, hogy Warren Buffett 2021 és 2022 fordulóján megverte a piacot. Ez várható volt. Évtizedek óta átlagon felüli értékelést tart. A piac általános hangulata és hangulata pozitív volt, és valószínűleg nem is volt olyan nehéz legyőzni. Ez csak folytatódik. Sikerült enyhítenie az elmúlt évek legsúlyosabb visszaesésének hatásait. És ez megint egy teljesen más liga.

Az omahai jósnő ismét felülmúlta a piacot

A Berkshire Hathaway $BRK-B+0.8% vezérigazgatója az ötödik helyen áll a világ leggazdagabb embereit naponta rangsoroló indexen. Teljes nettó vagyona 112 milliárd dollár, és az év eleje óta a május 12-i kereskedés végéig 2,62 milliárd dollárt keresett.

A 100 leggazdagabb ember közül mindössze 24 milliárdosnak nőtt a nettó vagyona az év elejétől május 12-ig.

Buffett Berskhire Hathaway 7 milliárd dollárt utalt ki az Occidental $OXY+0.1% olajtermelőre, több mint 14%-ra növelve részesedését. Egyébként sokat emlegetett vásárlások és egy nagyon érdekes cég. Nem csak olajipari óriásként, hanem más szemszögből is. A konglomerátum emellett növelte részesedését a Chevron $CVX-ben+0.8%, amivel ez a befektetés a Berkshire törzsrészvények négy legnagyobb részesedésének egyikévé vált. A Chevron most a negyedik legjelentősebb részesedése. A konglomerátum az első negyedévben mintegy 41 milliárd dollárt költött nettó vásárlásokra. Tegnap írtam 3 olyan részvényről is, amelyek Buffettnek hatalmas pénzt hoznak osztalék formájában. A Chevron az egyik ilyen!

A legendás Warren Buffett portfóliója is ennek a 3 részvénynek az osztalékára támaszkodik.

Az energiavállalatok részvényei 2020-ban, a gazdaság megtorpanásakor emelkedtek ki a rövid távú mélypontjukról. Az Occidental részvényei az elmúlt hat hónapban 100,38%-kal, az elmúlt egy évben pedig 155,30%-kal emelkedtek a piac újraindulására reagálva. A Chevron fellendülése kisebb volt, de a részvény az elmúlt hat hónapban 43,7%-ot, az elmúlt egy évben pedig 53,35%-ot erősödött. Warren nyilvánvalóan tudja, mit csinál. Bárcsak ne tette volna. Az a 100 milliárd nem véletlenül esett az ölébe 😂.

Buffett befektetési stílusa ismét megmutatja zsenialitását

A 91 éves Buffet fenntartja befektetési stratégiáját, amely szerint minőségi vállalatokat vásárol. Lehet, hogy régimódinak és unalmasnak tűnik. De nyilvánvalóan még mindig pontosan ez az, ami működik.

Üzleteik stabil, nem szexi vállalatok, amelyek következetesen cash flow-t termelnek, és nem a piaci szorzók felett vannak értékelve. Az emberek túl gyakran próbálják a piacnak megfelelően megváltoztatni befektetési stílusukat. Buffett ennek az ellentéte. Ő nem.

A konglomerátum közvetlenül vagy közvetve számtalan vállalat tulajdonosa. Vasutak, biztosítótársaságok, édességgyártók. Az egyik leghíresebb befektetése és kedvence a $KO+0.4%. Hát persze!

A Berkshire stratégiájának része volt a nagy mennyiségű szabad készpénzállomány fenntartása. A milliárdos megismételte ezt a készpénzfelhalmozási stratégiát, és a májusi éves részvényesi közgyűlésen azt mondta, hogy cége a bankoknál jobban tudna hitelkeretet biztosítani a vállalatoknak.

Buffett évek óta azt hirdeti, hogy ez nem a legjobb időszak a vásárlásra és a készpénz felhalmozására. De úgy tűnik, eljött az idő, és érezhetően feloldotta ezt a készpénzt a fent említett vásárlásokba. A legfrissebb hírek szerint 41 milliárdnyi készpénzt húzott ki a zsebéből.

Röviden, Warren tudja, merre fut a nyúl 😇😁

Jogi nyilatkozat: Ez nem befektetési ajánlás. Ez csupán Warren Buffett befektetéseinek felsorolása pusztán oktatási céllal. A pénzügyi piacokon történő befektetés magas kockázatot jelent, és mindenkinek a saját legjobb megítélése és értékelése szerint kell befektetnie.

Olvassa el a teljes cikket ingyenesen?
Gyerünk 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

No comments yet