S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

2 špičkové akcie amerických bank, které jsou levné a vyplácejí vysoké dividendy

Akcie bank by neměly chybět v žádném diverzifikovaném portfoliu. Nynější pokles trhu však některé akcie z tohoto sektoru výrazně zlevnil a to až o desítky procent. Kupovaná společnost by měla především splňovat klíčové parametry investice jako je solidní základní podnikání a udržitelnou výplaty dividend. Toto jsou podle mě jedny z nejlepších akcií bank na trhu.

2 přední akcie bank 

1. JPMorgan Chase

Když jsou podmínky na Wall Street nejisté, obvykle dochází k útěku ke kvalitě do velkých, stabilních a v odvětví předních společností, které úspěšně prošly předchozími korekcemi a medvědími trhy. Tento popis přesně sedí na společnost JPMorgan Chase $JPM+0.4%.

JPMorgan Chase

JPMorgan Chase je největší bankou v USA se spravovanými aktivy v hodnotě přibližně 3 bilionů dolarů a v uplynulém desetiletí trvale překonávala své konkurenty. Její zaměření na "pevnostní" rozvahu udržuje vysokou likviditu a nízký dluh, což jí umožňuje překonávat poklesy a nadále podporovat dividendu.

Má 1,7 bilionu dolarů ve zdrojích likvidity a poměr dluhu k vlastnímu kapitálu 0,80, což znamená, že její aktiva jsou financována převážně vlastním kapitálem na rozdíl od dluhu. "Naše dlouhodobá kapitálová hierarchie zůstává stejná - v první řadě investovat do našich předních podniků na trhu a rozvíjet je, za druhé vyplácet udržitelnou konkurenceschopnou dividendu a poté vrátit akcionářům zbývající přebytečný kapitál prostřednictvím zpětného odkupu akcií," uvedl generální ředitel Jamie Dimon ve zprávě o výsledcích za první čtvrtletí zveřejněné 13. dubna.

JPMorgan Chase při současné ceně akcií nabízí vysoký výnos 3,4 %, přičemž výplatní poměr činí přibližně 29 % - to znamená, že 29 % zisku jde na financování dividendy. To je velmi udržitelné procento, které by mělo JPMorgan Chase umožnit další zvyšování výplat. Letos to bude již desátý rok v řadě, kdy JPMorgan Chase zvýšila roční výplatu dividend, a tato série bude pravděpodobně pokračovat.

2. Skupina PNC Financial Services

Bankovní sektor by měl těžit z rostoucích úrokových sazeb, pokud se podaří dostat pod kontrolu inflaci a země neupadne do recese. To jsou velká "kdyby" - ale býčí trhy v USA historicky trvají déle než medvědí trhy a v dlouhodobém horizontu dosahuje akciový trh v průměru ročního celkového výnosu kolem 10 %.

PNC Bank

Bankou s pravděpodobně nejlepší dividendou je nyní PNC Financial Services Group $PNC+1.0%- šestá největší banka v USA. Ve druhém čtvrtletí zvýšila čtvrtletní dividendu o 20 % na 1,50 USD na akcii. Při současné ceně akcií tak dosahuje výnosu 3,35 % - což je jeden z nejvyšších výnosů mezi jejími kolegy. Její výplatní poměr činí zhruba 37 %, což je v příjemném pásmu, kde se pohybuje již deset let. Je vzorem konzistentnosti, protože posledních 12 let každoročně zvyšovala výplatu.

Cena akcií společnosti PNC Financial od počátku roku klesla o 22 %, ale má nízké ocenění s aktuálním forwardovým poměrem ceny k zisku 11 - pokles z 15 na počátku roku 2022. Stejně jako JPMorgan Chase má i PNC rozvahu jako z pevnosti s velmi nízkým poměrem dluhu k vlastnímu kapitálu ve výši 0,35 % a 56 miliardami USD v hotovosti. Obě tyto banky vyplácejí vysoké výnosy a mají dobré finanční výsledky, skvělou historii a udržitelné dividendy. 

Nejedná se o investiční doporučení a případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. Analýze abou bank se věnoval Dave Kovaleski. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

zajímavé, že jsem o šesté největší bance USA nikdy neslyšel :d

$PNC+1.0% není mezi investory tolik populární jako třeba jiné banky....

$JPM+0.4% jsem zrovna tento týden přikupoval :)

paráda, sám mám nastavenou nákupní na 114$