S&P 500 ^GSPC
5,003.93
-0.14%
Nvidia NVDA
$825.14
-2.55%
Meta META
$490.02
-2.35%
Amazon AMZN
$176.63
-1.44%
Apple AAPL
$165.57
-0.88%
Microsoft MSFT
$402.03
-0.55%
Alphabet GOOG
$156.71
-0.48%
Tesla TSLA
$150.17
+0.16%

Akcie SoFi v pátek vzrostly o téměř 20 %: Mýlil jsem se ohledně společnosti?

Páteční obchodovaní na akciových trzích se neslo v pozitivním duchu, přičemž akciové indexy smazaly většinu ztrát z předešlých dní. Výrazně se dařilo i akciím americké osobní finanční společnost a online banky SoFi $SOFI+0.9%, které přidaly během jednoho obchodního dne téměř 20 %. O SoFi jsem mimo jiné psal i v článku, který jsem publikoval jen před pár dny, kde zaznělo, že by akcie mohly z krátkodobého hlediska nadále klesat. Nyní se ukazuje, že jsem se možná mýlil.

Platforma SoFi

Nejdříve ale popořadě, akciím SoFi jsem se věnoval v tomto článku: Prodejte, něž bude pozdě: Akcie SoFi s vysokou pravděpodobností čeká krátkodobě další pokles.

Akcie finančních technologií (fintech) během pátečního poledního obchodování zaznamenávají masivní rally. Rally byla dostatečně silná na to, aby zvrátila některé z nedávných ztrát, které tento sektor utrpěl. Jednou z nejsilnějších akcií v této rally je SoFi technologies $SOFI+0.9%. Mějte však na paměti, že akcie SOFI se již několik týdnů nacházejí v drtivém klesajícím trendu. Od začátku roku ztratily akcie SOFI téměř 57 % své hodnoty.

Dlouhodobější (roční) graf akcií SoFi, Zdroj: Google Finance

Těžko říci, zda se dočkáme nižšího minima na této akcii. Nicméně z fundamentálního hlediska stojí společnost dlouhodobě na velmi pevných základech. Mnozí analytici skutečně řadí akcie SOFI na vyšší úroveň, než je tomu u konkurence. Výhodou je, že je společnost více orientována na poplatky a jejich poskytnuté úvěry jsou super prime jak v oblasti studentských, tak osobních půjček. Většina hlavních ukazatelů SOFI se zvýšila, přičemž společnost nedávno zvýšila svůj výhled. Společnost očekává, že čisté tržby za druhé čtvrtletí se budou pohybovat mezi 330 a 340 miliony USD. V tomto ohledu by měl SoFi pomoci nárůst objemu osobních půjček.

Stále existuje možnost poklesu ceny akcií. Navzdory tomuto riziku se zdá, že příběh SoFi jako dlouhodobě růstové hry v sektoru fintech je stále nedotčený.

Predikovat v ceny akcií v krátkodobém časovém horizontu je velmi ošemetná disciplína. Proto stejně jako u prvního článku zopakuji, že bychom se mnohem více měli soustředit na dlouhodobý časový horizont a z něco společnost analyzovat. 

Nejedná se o žádné investiční doporučení a případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. Informace o SoFi jsem čerpal od analytika jménem Joseph Nograles. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 628 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

A co na to technická analýza?

ta se samozřejmě dá použít

Třeba to je dno, ale možná také není....

to se ukáže až časem :d

když jeden den o 20 % nahoru, tak druhý o 30 % zase dolů

nojo, pro akcie $SOFI+0.9% jsou tohle neprosto běžné pohyby