S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

2 acțiuni bancare americane de top care sunt ieftine și plătesc dividende mari

Acțiunile bancare nu ar trebui să lipsească din niciun portofoliu diversificat. Cu toate acestea, actuala scădere a pieței a făcut ca unele acțiuni din acest sector să fie semnificativ mai ieftine, cu zeci de procente. Mai presus de toate, compania cumpărată trebuie să îndeplinească parametrii cheie de investiție, cum ar fi o activitate de bază solidă și o plată sustenabilă a dividendelor. În opinia mea, acestea sunt unele dintre cele mai bune acțiuni bancare de pe piață.

2 acțiuni bancare de top

1. JPMorgan Chase

Atunci când condițiile de pe Wall Street sunt incerte, există, de obicei, o fugă spre calitate în companiile mari, stabile, lideri în industrie, care au reușit să facă față cu succes corecțiilor anterioare și piețelor bear. JPMorgan+0.5%Chase $JPM+0.5%se potrivește exact acestei descrieri.

JPMorgan Chase

JPMorgan Chase este cea mai mare bancă din SUA, cu aproximativ 3.000 de miliarde de dolari în active administrate și a înregistrat performanțe superioare celor ale colegilor săi în ultimul deceniu. Accentul pus pe un bilanț "puternic" a menținut lichiditățile la un nivel ridicat și datoriile la un nivel scăzut, permițându-i să facă față crizelor și să continue să susțină dividendele.

Are surse de lichiditate de 1.700 de miliarde de dolari și un raport datorii/capitaluri proprii de 0,80, ceea ce înseamnă că activele sale sunt finanțate în principal cu capitaluri proprii, spre deosebire de datorii. "Ierarhia noastră de capital pe termen lung rămâne aceeași - în primul rând, să investim și să ne dezvoltăm afacerile noastre de top pe piață, în al doilea rând, să plătim un dividend competitiv sustenabil, iar apoi să returnăm acționarilor orice surplus de capital rămas prin răscumpărări de acțiuni", a declarat directorul general Jamie Dimon în raportul privind rezultatele companiei pe primul trimestru, publicat pe 13 aprilie.

La prețul actual al acțiunilor , JPMorganChase oferă unrandamentridicat de 3,4%, cu o rată de plată de aproximativ 29% - ceea ce înseamnă că 29% din profituri sunt destinate finanțării dividendelor. Acesta este un procentaj foarte sustenabil care ar trebui să permită JPMorgan Chase să continue să își majoreze plățile. Acesta va fi cel de-al zecelea an consecutiv în care JPMorgan Chase și-a majorat dividendele anuale, iar această serie de creșteri este posibil să continue.

2. PNC Financial Services Group

Sectorul bancar ar trebui să beneficieze de creșterea ratelor dobânzilor, atâta timp cât inflația poate fi ținută sub control și țara nu intră în recesiune. Acestea sunt mari "dacă" - dar piețele bull din SUA au durat mai mult decât piețele bear, iar pe termen lung, piața bursieră a avut un randament total anual mediu de aproximativ 10%.

PNC Bank

Banca cu probabil cel mai bun dividend este acumPNC Financial Services Group $PNC-+0.3% a șasea cea mai mare bancă din SUA . În al doilea trimestru, și-a majorat dividendele trimestriale cu 20%, la 1,50 dolari pe acțiune. La prețul actual al acțiunilor, acest lucru îi conferă un rand ament de 3,35% - unul dintre cele mai mari randamente din rândul colegilor săi. Rata de rentabilitate este de aproximativ 37%, ceea ce reprezintă un interval confortabil în care s-a situat în ultimul deceniu. Ea este un model de consecvență, mărindu-și câștigul în fiecare an în ultimii 12 ani.

Prețul acțiunilor PNC Financial a scăzut cu 22% de la începutul anului până în prezent, dar are o evaluare scăzută, cu un raport preț-beneficiu previzibil actual de 11 - în scădere de la 15 la începutul anului 2022. La fel ca JPMorgan Chase, PNC are un bilanț asemănător cu o fortăreață, cu un raport datorie/capital foarte scăzut de 0,35% și 56 de miliarde de dolari în numerar. Ambele bănci plătesc randamente ridicate și au o situație financiară bună, un istoric excelent și dividende sustenabile.

Aceasta nu este o recomandare de investiții și orice decizie de investiție este în întregime în mâinile dumneavoastră. Dave Kovaleski a analizat ambele bănci.


No comments yet