@nilslundkvist

Bankaktier bör inte saknas i en diversifierad portfölj. Den nuvarande marknadsnedgången har dock gjort vissa aktier i denna sektor betydligt billigare, med så mycket som tiotals procent. Framför allt bör det företag som köps uppfylla viktiga investeringsparametrar som en solid underliggande verksamhet och en hållbar utdelning. Dessa är några av de bästa bankaktierna på marknaden enligt min mening.

2 ledande bankaktier

1. JPMorgan Chase

När förhållandena på Wall Street är osäkra brukar man söka sig till stora, stabila och branschledande företag som framgångsrikt har klarat sig igenom tidigare korrigeringar och björnmarknader.JPMorgan Chase $JPMpassar exakt in på denna beskrivning.

JPMorgan Chase

JPMorgan Chaseär den största banken i USA med cirka 3 000 miljarder dollar i förvaltat kapital och har konsekvent överträffat sina konkurrenter under det senaste decenniet. Företagets fokus på en "stark" balansräkning har hållit likviditeten hög och skuldsättningen låg, vilket gör att företaget kan klara av nedgångar och fortsätta att stödja utdelningen.

Den har 1,7 biljoner dollar i likviditetskällor och en skuldsättningsgrad på 0,80, vilket innebär att dess tillgångar huvudsakligen finansieras med eget kapital i stället för med skulder. "Vår långsiktiga kapitalhierarki förblir densamma - först och främst att investera i och utveckla våra marknadsledande verksamheter, sedan att betala en hållbar konkurrenskraftig utdelning och sedan att återföra eventuellt överskottskapital till aktieägarna genom aktieåterköp", sade vd Jamie Dimon i företagets resultatrapport för det första kvartalet som offentliggjordes den 13 april.

Med nuvarande aktiekurs ger JPMorganChase en hög avkastning på 3,4 %, med en utdelningskvot på cirka 29 % - vilket innebär att 29 % av vinsten går till utdelningen. Detta är en mycket hållbar procentsats som bör göra det möjligt för JPMorgan Chase att fortsätta att öka sin utbetalning. Detta är det tionde året i rad som JPMorgan Chase höjer sin årliga utdelning, och det är troligt att den raden kommer att fortsätta.

2. PNC Financial Services Group

Banksektorn bör gynnas av stigande räntor så länge som inflationen kan hållas under kontroll och landet inte hamnar i en recession. Detta är stora "om" - men tjurmarknader i USA har historiskt sett varat längre än björnmarknader, och på lång sikt har aktiemarknaden i genomsnitt haft en årlig totalavkastning på cirka 10 %.

PNC Bank

Banken med den bästa utdelningen är nuPNC Financial Services Group $PNC - den sjätte största banken i USA . Under det andra kvartalet höjde företaget sin kvartalsutdelning med 20 % till 1,50 dollar per aktie. Med nuvarande aktiekurs ger det en avkastning på 3,35 % - en av de högsta avkastningarna bland sina konkurrenter. Utbetalningskvoten är cirka 37 procent, vilket är i ett bekvämt intervall där den har legat under det senaste decenniet. Hon är ett föredöme när det gäller konsekvens och har ökat sin utbetalning varje år under de senaste 12 åren.

PNC Financials aktiekurs har sjunkit med 22 % under det senaste året, men företaget har en låg värdering med ett nuvarande pris/vinstförhållande på 11 - en minskning från 15 i början av 2022. Liksom JPMorgan Chase har PNC en fästningsliknande balansräkning med en mycket låg skuldsättningsgrad på 0,35 % och 56 miljarder dollar i likvida medel. Båda dessa banker ger hög avkastning och har goda finanser, en lång historia och hållbara utdelningar.

Detta är inte en investeringsrekommendation och alla investeringsbeslut ligger helt och hållet i dina händer. Dave Kovaleski har analyserat båda bankerna.

Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇