@faaswilkes

Bankaandelen mogen niet ontbreken in een gediversifieerde portefeuille. Door de huidige marktdaling zijn sommige aandelen in deze sector echter aanzienlijk goedkoper geworden, tot wel tientallen procenten. Het bedrijf dat wordt gekocht, moet bovenal voldoen aan belangrijke beleggingsparameters, zoals een solide onderliggend bedrijf en een duurzame dividenduitkering. Dit zijn, naar mijn mening, enkele van de beste bankaandelen op de markt.

2 toonaangevende bankaandelen

1. JPMorgan Chase

Wanneer de omstandigheden op Wall Street onzeker zijn, is er gewoonlijk een vlucht naar kwaliteit in grote, stabiele, toonaangevende bedrijven die eerdere correcties en bearmarkten met succes hebben doorstaan.JPMorgan Chase $JPMpast precies in deze beschrijving.

JPMorgan Chase

JPMorgan Chase is de grootste bank in de VS met ongeveer 3 biljoen dollar aan activa onder beheer en heeft het de afgelopen tien jaar consequent beter gedaan dan zijn concurrenten. De focus op een "sterke" balans heeft de liquiditeit hoog gehouden en de schuld laag, waardoor het bedrijf recessies kan doorstaan en het dividend kan blijven ondersteunen.

Het beschikt over 1,7 biljoen dollar aan liquiditeitsbronnen en een verhouding schuld/eigen vermogen van 0,80, wat betekent dat zijn activa hoofdzakelijk worden gefinancierd met eigen vermogen in plaats van met vreemd vermogen. "Onze kapitaalhiërarchie op lange termijn blijft dezelfde: ten eerste investeren in onze marktleidende activiteiten en deze laten groeien, ten tweede een duurzaam concurrerend dividend uitkeren en ten slotte het resterende overtollige kapitaal teruggeven aan de aandeelhouders door aandelen in te kopen", aldus CEO Jamie Dimon in het op 13 april gepubliceerde winstverslag van het bedrijf over het eerste kwartaal.

Tegen de huidige aandelenkoers biedt JPMorganChase een hoog rendement van 3,4%, met een uitbetalingsratio van ongeveer 29% - wat betekent dat 29% van de winst gaat naar de financiering van het dividend. Dit is een zeer houdbaar percentage dat JPMorgan Chase in staat moet stellen zijn uitbetaling te blijven verhogen. Dit is het tiende jaar op rij dat JPMorgan Chase zijn jaarlijkse dividenduitkering heeft verhoogd, en het ziet ernaar uit dat die lijn zal worden voortgezet.

2. PNC Financial Services Group

De banksector zou van de stijgende rentevoeten moeten profiteren zolang de inflatie onder controle kan worden gehouden en het land niet in een recessie terechtkomt. Dit zijn grote "als's" - maar de bullmarkten in de VS hebben historisch gezien langer geduurd dan de bearmarkten, en op de lange termijn heeft de aandelenmarkt een gemiddeld jaarlijks totaalrendement van ongeveer 10%.

PNC Bank

De bank met misschien wel het beste dividend is nuPNC Financial Services Group $PNC- de zesde grootste bank in de VS. In het tweede kwartaal verhoogde het zijn driemaandelijks dividend met 20% tot $1,50 per aandeel. Tegen de huidige aandelenkoers geeft dit een rendement van 3,35% - een van de hoogste rendementen onder zijn sectorgenoten. Zijn uitbetalingsratio bedraagt ongeveer 37%, wat in een comfortabele marge is waar het zich de laatste tien jaar bevond. Zij is een toonbeeld van consistentie en heeft haar uitbetaling de afgelopen 12 jaar elk jaar verhoogd.

De aandelenkoers van PNC Financial is tot op heden met 22% gedaald, maar het bedrijf heeft een lage waardering met een huidige koers-winstverhouding van 11 - een daling ten opzichte van de 15 van begin 2022. Net als JPMorgan Chase heeft PNC een vestingachtige balans met een zeer lage verhouding tussen schuld en eigen vermogen van 0,35% en $ 56 miljard in contanten. Beide banken betalen hoge rendementen en hebben goede financiën, een grote geschiedenis en duurzame dividenden.

Dit is geen beleggingsaanbeveling en elke investeringsbeslissing ligt volledig in uw handen. Dave Kovaleski heeft beide banken geanalyseerd.

Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇