@gyorgysarosi

A banki részvények nem hiányozhatnak egyetlen diverzifikált portfólióból sem. A jelenlegi piaci visszaesés azonban jelentősen, akár több tíz százalékkal is olcsóbbá tette az ágazat egyes részvényeit. A megvásárolni kívánt vállalatnak mindenekelőtt olyan kulcsfontosságú befektetési paramétereknek kell megfelelnie, mint a szilárd alaptevékenység és a fenntartható osztalékfizetés. Véleményem szerint ezek a legjobb banki részvények a piacon.

2 vezető banki részvény

1. JPMorgan Chase

Amikor a Wall Street bizonytalan, általában a minőség felé menekülnek a nagy, stabil, iparágvezető vállalatok, amelyek sikeresen átvészelték a korábbi korrekciókat és medvepiacokat. AJPMorgan Chase $JPMpontosan megfelel ennek a leírásnak.

JPMorgan Chase

AJPMorgan Chaseaz Egyesült Államok legnagyobb bankja a mintegy 3 billió dollárnyi kezelt vagyonnal, és az elmúlt évtizedben folyamatosan felülmúlta versenytársait. Az "erős" mérlegre való összpontosítása magas szinten tartotta a likviditást és alacsonyan az adósságot, ami lehetővé tette, hogy átvészelje a visszaeséseket és továbbra is támogassa az osztalékot.

1,7 billió dollár likviditási forrással rendelkezik, és az adósság/saját tőke aránya 0,80, ami azt jelenti, hogy eszközeit elsősorban saját tőkéből, nem pedig adósságból finanszírozzák. "Hosszú távú tőkehierarchiánk változatlan: először is befektetünk piacvezető üzletágainkba és növeljük azokat, másodszor fenntartható, versenyképes osztalékot fizetünk, majd a fennmaradó többlet tőkét részvény-visszavásárlásokon keresztül juttatjuk vissza a részvényesekhez" - mondta Jamie Dimon vezérigazgató a vállalat április 13-án közzétett első negyedéves eredményjelentésében.

Ajelenlegi részvényárfolyamon a JPMorganChase magas , 3,4%-os hozamotkínál , körülbelül 29%-os kifizetési arány mellett - ami azt jelenti, hogy a nyereség 29%-a az osztalék finanszírozására megy el. Ez egy nagyon fenntartható százalékos arány, amely lehetővé teszi a JPMorgan Chase számára, hogy tovább növelje kifizetését. Ez lesz a tizedik egymást követő év, hogy a JPMorgan Chase növelte éves osztalékfizetését, és ez a sorozat valószínűleg folytatódik.

2. PNC Financial Services Group

Abankszektornak addig kell profitálnia a kamatlábak emelkedéséből, amíg az infláció kordában tartható, és az ország nem esik recesszióba. Ezek nagy "ha" - de a bikapiacok az Egyesült Államokban történelmileg hosszabb ideig tartottak, mint a medvepiacok, és hosszú távon a részvénypiac éves átlagban körülbelül 10%-os teljes hozamot ért el.

PNC Bank

A vitathatatlanul legjobb osztalékkal rendelkező bank jelenleg aPNC Financial Services Group $PNC - az USA hatodik legnagyobb bankja . A második negyedévben 20%-kal, részvényenként 1,50 dollárra emelte negyedéves osztalékát. A jelenlegi részvényárfolyam mellett ez 3,35%-os hozamot jelent, ami az egyik legmagasabb hozam a versenytársak között. A kifizetési arány nagyjából 37%, ami egy kényelmes tartományban van, ahol az elmúlt évtizedben volt. Ő a következetesség mintaképe, az elmúlt 12 évben minden évben növelte a kifizetését.

A PNC Financial részvényeinek árfolyama 22%-kal csökkent az elmúlt egy évben, de alacsony az értékelése, a jelenlegi határidős árfolyam-nyereség arány 11 - a 2022. év eleji 15-ről lefelé. A JPMorgan Chase-hez hasonlóan a PNC-nek is erődszerű mérlege van, nagyon alacsony, 0,35%-os adósság-részvény arány és 56 milliárd dolláros készpénzállomány. Mindkét bank magas hozamot fizet, jó pénzügyi helyzetű, nagy múltú és fenntartható osztalékkal rendelkezik.

Ez nem befektetési ajánlás, és minden befektetési döntés kizárólag az Ön kezében van. Dave Kovaleski mindkét bankot elemezte.

Discussion
No comments yet

👋 Co je Bulios?

Bulios je největší sociální síť pro investory v Evropě. Najdete zde unikátní investiční analýzy, tipy na investice nebo návody jak si vytvořit pasivní příjem z akciových a kryptoměnových investic. Komunita investorů na Bulios aktivně sdílí své know-how a díky tomu může každý člen této komunity úspěšně investovat. Na Bulios najdete kompletní data k akciím a kryptoměnám z celého světa, například Tesla $TSLA, Apple $AAPL, Microsoft $MSFT, Amazon $AMZN, Bitcoin $BTCUSD, Ethereum $ETHUSD či Cardano $ADAUSD. Také zde najdete data k hlavním burzovním indexům NASDAQ, S&P500 či DOW. Můžete si zde vytvořit vlastní watchlist nebo virtuální portfolio a sledovat vývoj cen oblíbených akcií a kryptoměn. Akcie, kryptoměny, investice, burza, to je Bulios. Články, videa ani jakékoliv další příspěvky na serveru Bulios.com nejsou investičním doporučením. Mají pouze informativní či zábavný charakter. Proto se pravidelně vzdělávejte a provádějte své vlastní investiční analýzy. Sledujte Bulios na sítích 👇