S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

2 top USA pangaaktsiat, mis on odavad ja maksavad kõrgeid dividende

Pankade aktsiad ei tohiks puududa ühestki hajutatud portfellist. Praegune turu langus on aga muutnud mõned selle sektori aktsiad märkimisväärselt odavamaks, koguni kümneid protsente. Eelkõige peaks ostetav ettevõte vastama sellistele põhilistele investeerimisparameetritele nagu tugev põhitegevus ja jätkusuutlik dividendide maksmine. Need on minu arvates ühed parimad pangavarud turul.

2 juhtivat pangavaru

1. JPMorgan Chase

Kui tingimused Wall Streetil on ebakindlad, põgenevad tavaliselt suured, stabiilsed ja juhtivad ettevõtted, mis on edukalt üle elanud varasemad korrektsioonid ja karuturud, kvaliteedi poole.JPMorgan Chase $JPM+2.5%vastab täpselt sellele kirjeldusele.

JPMorgan Chase

JPMorgan Chase onUSA suurim pank, mille hallatavate varade maht on ligikaudu 3 triljonit dollarit ja mis on viimase kümne aasta jooksul pidevalt ületanud oma konkurentide tulemusi. Tema keskendumine "tugevale" bilansile on hoidnud likviidsuse kõrgel ja võlakoormuse madalal, võimaldades tal tulla toime majanduslangustega ja jätkata dividendide maksmist.

Sellel on 1,7 triljonit dollarit likviidsusallikaid ja võla ja omakapitali suhe on 0,80, mis tähendab, et selle varasid rahastatakse peamiselt omakapitali, mitte võlakohustustega. "Meie pikaajaline kapitalihierarhia jääb samaks - esiteks investeerida meie turuliidrisse ja kasvatada seda, teiseks maksta jätkusuutlikku ja konkurentsivõimelist dividendi ning seejärel tagastada aktsionäridele aktsiate tagasiostmise kaudu ülejäänud üleliigne kapital," ütles tegevjuht Jamie Dimon 13. aprillil avaldatud ettevõtte esimese kvartali tulude aruandes.

Praeguse aktsiahinna juures pakub JPMorganChase kõrget tootlust 3,4%, kusjuures väljamaksete suhtarv on umbes 29% - see tähendab, et 29% tuludest läheb dividendi rahastamiseks. See on väga jätkusuutlik protsent, mis peaks võimaldama JPMorgan Chase'il jätkata väljamaksete suurendamist. See on kümnes aasta järjest, mil JPMorgan Chase on suurendanud oma iga-aastast dividendimakseid, ja see seeria tõenäoliselt jätkub.

2. PNC Financial Services Group

Pangandussektor peaks intressimäärade tõusust kasu saama, kui inflatsioon suudetakse kontrolli alla saada ja riik ei lange majanduslangusesse. Need on suured "kui" - kuid ajalooliselt on pulli turud USAs kestnud kauem kui karuturud ning pikemas perspektiivis on aktsiaturu keskmine aastane kogutootlus olnud umbes 10%.

PNC Bank

Vaidlustamatult parima dividendiga pank on praeguPNC Financial Services Group $PNC -+3.0% USA suuruselt kuues pank . Teises kvartalis suurendas ta oma kvartaalset dividendi 20% võrra 1,50 dollarini aktsia kohta. Praeguse aktsiahinna juures annab see 3,35% tootluse, mis on üks kõrgeimaid tootlusi konkurentide seas. Selle väljamakse määr on ligikaudu 37%, mis on mugavas vahemikus, kus see on olnud viimasel kümnendil. Ta on järjepidevuse eeskuju, sest on oma väljamakseid igal aastal viimase 12 aasta jooksul suurendanud.

PNC Financiali aktsia hind on langenud 22% aastaga, kuid selle hindamine on madal, kuna praegune tulevane hinna ja kasumi suhe on 11 - võrreldes 15-ga 2022. aasta alguses. Sarnaselt JPMorgan Chase'ile on PNC-l kindlusena toimiv bilanss, mille võla ja omakapitali suhe on väga madal, 0,35%, ja 56 miljardit dollarit sularaha. Mõlemad pangad maksavad kõrget tootlust ning neil on head finantsnäitajad, suurepärane ajalugu ja jätkusuutlikud dividendid.

See ei ole investeerimissoovitus ja igasugune investeerimisotsus on täielikult teie kätes. Dave Kovaleski on analüüsinud mõlemat panka.


No comments yet